Witam pewnie wielu z was cały czas gnębi zakończenie filmu czy Bruce ( Batman ) przeżył czy nie
otóż tak po :
1. Autopilot naprawiony
2. Alfred widzi Seline i Bruca w kawiarni
3. Perły mamy Bruca nie znalazły się bo miała je Selina
4. John ( Robin ) dostaje torbę od Bruca
5. Odliczanie czasu w Batwingu to nie było odliczanie do wybuchu bomby tylko odliczanie do
katapultacji
Dziękuję mam nadzieję że w jakiś sposób pomogłem.
5 - odliczanie w prawie że końcowej cenie w locie Nietoperzem to odliczanie do wybuchu bomby bo nikt jeszcze nie wpadł na tak głupi pomysł żeby odliczać czas do katapultacji, która musi odbyć się bardzo szybko.
A mi się wydaje , że Bale pojawi się w Man of Steel 2 jako Batman , skoro nie zginął w ostatniej części .
Czy wy w ogóle czytacie newsy? Bale jak i Nolan oficjalnie oświadczyli, że jest to zamknięta trylogia, zamknięte uniwersum i Bale nie powróci, jeśli nie weźmie się za to Nolan. Nie bez powodu trąbią o tym kto mógłby być nowym Batmanem w Man of Steel 2.
Ależ oczywiście e Bale wróci jako Batman....za jakieś 2-3 lata - wcześniej nie...Trzeba odczekać, zrobić potem reklamę, zwiastun pt. "powrót kultowej legendy i jedynego prawdziwego Batmana" - ale na to potrzeba odrobiny czasu - aby podgrzać publikę...A potem zarobić sporo kasy na nowej trylogii...biznes is biznes (wiem że pisze się buisness) sorry Winnetou...
Wg mnie zakończenie powinno być takie:
Alfred usiadł przy stoliku w kawiarni (jest muzyka), spogląda przez siebie, lecz Bruca nie ma na przeciwko ( w tym momencie rozpoczyna się mroczny ambient), Alfred popija kawę, następnie ujęcie z chmur, potem jakaś scenka z powrotem Ra's Al Ghulem.
Co to w ogóle za zakończenie bo za bardzo nie rozumiem cie,jaka scena z chmur jak popija kawkę (raczej wódkę ;]) ? i po co niby scena na końcu z Ras Al Ghulem ?
Wiesz co dooku teraz jak na to wszystko patrze to ludzie którzy mają problem do tego filmu,zazwyczaj sami nie wiedzą co mówią i chcą,pozdrawiam jak dla mnie możesz wystawić nawet ocenę 1 :) szczerze już mnie nie interesuje twoje zdanie na ten temat za bardzo kombinujesz ;] (bez hejtingu!)
Nie wiem w czym masz problem. Ty nie rozumiesz co napisałem, a ortograficzne i gramatycznie jest w moim komentarzy w porządku.
Równie dobrze ja się mogę zapytać Nolana po co Bruce jest w kawiarni i po co Alfred tam pojechał, po co?
No to nie wiem czego nie rozumiesz, to po prostu moja wizja zakończenie, dałem tylko streszczenie nie wszystko.
Bruce na pewno przeżył. Fajne było to, że spiknął się z Seliną, Alfred ich zobaczył i w ten sposób spełniło się jego największe marzenie, Lucius Fox i Gordon też domyślili się, że on żyje. Bardzo dobre zakończenie moim zdaniem.
Jak Gordon się domyślił tego, że Bruce żyje? Alfred zobaczył go w kawiarni, Fox dowiedział się, że Wayne naprawił autopilota, a Gordon? Gordon tylko miał jakieś akta i zobaczył znaczek Batmana na reflektorze. Jak się niby domyślił?
Właśnie dzięki temu znakowi na reflektorze to dało mu do myślenia że Wane żyje widać to po uśmiechu Gordona :D przynajmniej ja to tak zinterpretowałam ale sądzę że właśne to chcieli przekazać twórcy filmu.
a w ostatniej scenie wybucha nietoperz razem z bombą, a później Fox chce sprawdzić autopilota w tym samolocie, to skąd go wziął? Tego nie rozumiem albo nie dopatrzyłem czegoś :D
Też mnie to zastanawia - ale jestem w stanie to przełknąć, inaczej Fox nie dowiedziałby się, że Wayne przeżył:)