PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=506756}

Mroczny Rycerz powstaje

The Dark Knight Rises
2012
7,7 318 tys. ocen
7,7 10 1 318490
6,6 82 krytyków
Mroczny Rycerz powstaje
powrót do forum filmu Mroczny Rycerz powstaje

Witam pewnie wielu z was cały czas gnębi zakończenie filmu czy Bruce ( Batman ) przeżył czy nie
otóż tak po :
1. Autopilot naprawiony
2. Alfred widzi Seline i Bruca w kawiarni
3. Perły mamy Bruca nie znalazły się bo miała je Selina
4. John ( Robin ) dostaje torbę od Bruca
5. Odliczanie czasu w Batwingu to nie było odliczanie do wybuchu bomby tylko odliczanie do
katapultacji
Dziękuję mam nadzieję że w jakiś sposób pomogłem.

1878

5 - odliczanie w prawie że końcowej cenie w locie Nietoperzem to odliczanie do wybuchu bomby bo nikt jeszcze nie wpadł na tak głupi pomysł żeby odliczać czas do katapultacji, która musi odbyć się bardzo szybko.

Raskolnikow89

10/10 :D

użytkownik usunięty
1878

Mnie od początku nie gryzło zakończenie, to jasne że przeżył...

A mi się wydaje , że Bale pojawi się w Man of Steel 2 jako Batman , skoro nie zginął w ostatniej części .

McTawish1992

Czy wy w ogóle czytacie newsy? Bale jak i Nolan oficjalnie oświadczyli, że jest to zamknięta trylogia, zamknięte uniwersum i Bale nie powróci, jeśli nie weźmie się za to Nolan. Nie bez powodu trąbią o tym kto mógłby być nowym Batmanem w Man of Steel 2.

McTawish1992

Do tego widziałeś chyba że Wayne skończył z Batmanem i przekazał pałkę Blake'owi.

ocenił(a) film na 9
1878

Ależ oczywiście e Bale wróci jako Batman....za jakieś 2-3 lata - wcześniej nie...Trzeba odczekać, zrobić potem reklamę, zwiastun pt. "powrót kultowej legendy i jedynego prawdziwego Batmana" - ale na to potrzeba odrobiny czasu - aby podgrzać publikę...A potem zarobić sporo kasy na nowej trylogii...biznes is biznes (wiem że pisze się buisness) sorry Winnetou...

1878

Wg mnie zakończenie powinno być takie:
Alfred usiadł przy stoliku w kawiarni (jest muzyka), spogląda przez siebie, lecz Bruca nie ma na przeciwko ( w tym momencie rozpoczyna się mroczny ambient), Alfred popija kawę, następnie ujęcie z chmur, potem jakaś scenka z powrotem Ra's Al Ghulem.

hr_dooku

A w napisach końcowych bonusowy utwór The End.

ocenił(a) film na 7
hr_dooku

LOL ?

Joleke22

LOL !

ocenił(a) film na 7
hr_dooku

Co to w ogóle za zakończenie bo za bardzo nie rozumiem cie,jaka scena z chmur jak popija kawkę (raczej wódkę ;]) ? i po co niby scena na końcu z Ras Al Ghulem ?

Joleke22

Po jajco.

ocenił(a) film na 7
hr_dooku

Wiesz co dooku teraz jak na to wszystko patrze to ludzie którzy mają problem do tego filmu,zazwyczaj sami nie wiedzą co mówią i chcą,pozdrawiam jak dla mnie możesz wystawić nawet ocenę 1 :) szczerze już mnie nie interesuje twoje zdanie na ten temat za bardzo kombinujesz ;] (bez hejtingu!)

Joleke22

Nie wiem w czym masz problem. Ty nie rozumiesz co napisałem, a ortograficzne i gramatycznie jest w moim komentarzy w porządku.

hr_dooku

Równie dobrze ja się mogę zapytać Nolana po co Bruce jest w kawiarni i po co Alfred tam pojechał, po co?

ocenił(a) film na 7
hr_dooku

eee słucham ? przecież nie wspomniałem ani trochę o twojej pisowni...

Joleke22

No to nie wiem czego nie rozumiesz, to po prostu moja wizja zakończenie, dałem tylko streszczenie nie wszystko.

ocenił(a) film na 9
1878

Bruce na pewno przeżył. Fajne było to, że spiknął się z Seliną, Alfred ich zobaczył i w ten sposób spełniło się jego największe marzenie, Lucius Fox i Gordon też domyślili się, że on żyje. Bardzo dobre zakończenie moim zdaniem.

ocenił(a) film na 8
pomysl_o_mnie

Bruce przeżył bo niby jakim cudem znalazł się w kawiarni w Paryżu xd

ocenił(a) film na 8
Mr_Apokalips

We Florencji

ocenił(a) film na 8
_spyra

Dobra mniejsza z tym :P

ocenił(a) film na 9
pomysl_o_mnie

Jak Gordon się domyślił tego, że Bruce żyje? Alfred zobaczył go w kawiarni, Fox dowiedział się, że Wayne naprawił autopilota, a Gordon? Gordon tylko miał jakieś akta i zobaczył znaczek Batmana na reflektorze. Jak się niby domyślił?

ocenił(a) film na 9
McGregor_II

Właśnie dzięki temu znakowi na reflektorze to dało mu do myślenia że Wane żyje widać to po uśmiechu Gordona :D przynajmniej ja to tak zinterpretowałam ale sądzę że właśne to chcieli przekazać twórcy filmu.

ocenił(a) film na 9
1878

a w ostatniej scenie wybucha nietoperz razem z bombą, a później Fox chce sprawdzić autopilota w tym samolocie, to skąd go wziął? Tego nie rozumiem albo nie dopatrzyłem czegoś :D

ocenił(a) film na 10
kamil61239

Też mnie to zastanawia - ale jestem w stanie to przełknąć, inaczej Fox nie dowiedziałby się, że Wayne przeżył:)

ocenił(a) film na 9
zlabeata

od Alfreda by się dowiedział hah

1878

Dzięki :) właśnie jestem świeżo po obejrzeniu i jak zobaczyłam końcówkę to mnie zamurowało

ocenił(a) film na 10
1878

szkoda że to już koniec pewnie nie wróci już do kina ten film ale chciała bym kolejną część Batmana z tym samym aktorem .
Końcówka była świetna tylko szkoda ze koniec ;