PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=506756}

Mroczny Rycerz powstaje

The Dark Knight Rises
2012
7,7 319 tys. ocen
7,7 10 1 319350
6,6 84 krytyków
Mroczny Rycerz powstaje
powrót do forum filmu Mroczny Rycerz powstaje

batman łamaga

ocenił(a) film na 10

zauważyliście ze batman dostawał w dupę w prawie każdej walce prócz tych z normalnymi bandytami, a jakby tego było mało to okradają go i oszukują na każdym kroku, co to ma być, batman przecież powinien być przebiegłym detektywem którego tak łatwo nie da się omamić

ocenił(a) film na 10
deadpool11

Kolego przeczytaj sobie tytuł filmu raz jeszcze ok???

ocenił(a) film na 10
urugai

powstaje, no ładnie sobie powstał, zrobił parę pompek i wspiął się po ścianie a i tak dostał w pierdziel pod koniec i salina musiała go ratować

ocenił(a) film na 10
deadpool11

No ok, nie mam zamiaru Cię uświadamiac bo widocznie film powinien byc w stylu Rambo.

ocenił(a) film na 10
urugai

nie chodzi mi o to żeby w tym filmie było więcej rozpierduchy ale więcej przebiegłości batmana. chociaż przydała by się tam przynajmniej jeszcze 1 scena w której batman wkracza pokonuje terrorystów po czym toczy wyrównaną walkę ze bane

ocenił(a) film na 10
deadpool11

Film miał pokazac ludzką stronę Batman-a. Tą w której się załamał zarówno psychicznie jak i fizycznie. Oczywiście Batman jest superbohaterem i spodziewamy się że zawsze da sobie radę ale w odsłonie Nolana on jest również zwykłym człowiekiem. I to nie Batman się załamał a właśnie człowiek którym był. Nie powiem bo sam uważam że film w pewnych momentach się dłużył i dla efektu kina akcji był to spory minus. Film pokazuje za to co czyniło pana Wayne-a tym kim był po kryjomu. To że w sytuacji w której każdy by się poddał, uznał że dalsza walka nie ma sensu on pozbierał się zarówno mentalnie jak i fizycznie ( a był w bardzo słabej formie ), potrafił wytłumaczyc sobie po co to wszystko robi i jak wielkie to ma znaczenie. Dlatego też tak jak sam tytuł mówi, film jest o tym jak człowiek który kryję się pod maską Batman-a musi przezwyciężyc własne słabości i powstac po raz kolejny. Dlatego też patrząc na film przez ten pryzmat, brak większej ilości walk oraz tego że człowiek, nawet taki który jest Batman-em dostaje czasami łomot i potrzebuje pomocy innych po to aby się podnieśc i pokonac wrogów nie jest dla mnie minusem a wręcz przeciwnie.

Pozdrawiam

deadpool11

Potwierdzam.

deadpool11

Parę scen w której Batman dostaje łupnia wypadła naprawdę dobrze, zwłaszcza pierwsze starcie z Banem, ale zgadza się, Batman nie specjalnie zawojował w tej części. Liczyłem przynajmniej na świetny finalny rewanż, początkowo było fajnie, ale ostatecznie znowu Batman przegrywa. A już zacząłem się zastanawiać, jak on pokona Bane- znokautuje, obezwładni, zdejmie maskę przez co Bane stracił by swoją siłę, (przynajmniej ja tak to wyobrażam), bądź walka tak się potoczy, że Batman pokona wroga, po czym on w jakiś sposób zginie w wypadku lub z własnej winy.

ocenił(a) film na 5
deadpool11

To jest ukłon w stronę wszystkich tych, którzy nie lubią Bale'a. Ogromna satysfakcja )