PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=506756}

Mroczny Rycerz powstaje

The Dark Knight Rises
2012
7,7 319 tys. ocen
7,7 10 1 319350
6,6 84 krytyków
Mroczny Rycerz powstaje
powrót do forum filmu Mroczny Rycerz powstaje

napisane jest,że posiada on nadludzką siłę ale nie widac jej wogóle może nie starczyło im na tego typu efekty specjalne-krótkomówiąc umiejętności Bana fizyczne są bardzo zaniżone

Psychopath_filmweb

Ponadludzka siła... w Batmanach Nolana nikt nie prawa mieć żadnej " ponadludzkiej siły " na pewno nie zwykły śmiertelnik jakim jest Bane. Starczy że Bane jest mistrzem boksu i MMA a ponadto jest charyzmatyczny i inteligentny jak mało kto. Przy Bane Bruce Wayne wypada bardzo blado. Jak miałbym się przyczepić do jakiejś postaci to właśnie do Batmana. W komiksach niby mistrz sztuk walki i wielki rozp..alacz a w filmie sztywny jak dębowy kołek, porusza się sztywno, bardzo słabo walczy. Podobno komiksowy Batman to także inteligent i detektyw na miarę Sherlocka Holmesa... Aha tak jasne - Wayne Bale'a pieprzy głupoty aż uszy więdną, chwilami jest żałosny w swojej głupocie, uparty jak osioł - chociażby podczas ostatniej rozmowy z Alfredem, daje sie wmanewrować Mirandzie jak dziecko itp...

Raskolnikow89

Przyczepiłem się do Bana bo to moja ulubiona postac:) Widze ,że poruszyłeś temat postaci Batmana-tu nie mam nic do powiedzenia,bo co tu w sumie gadac postac fatalnie jest przedstawiona się nie dziwie wcale,że Bana zabił strzał a nie przegrał w wyniku ostatniej walki(osobiście mam skromny żal do reżysera,że stworzył taką śmierc Bana).Mógłby powalczyc z Batem w ostatniej scenie aha ale to by było przegięcie patrząc na bitki w wykonaniu głównego bohatera.

ocenił(a) film na 6
Psychopath_filmweb

A kruszenie kolumn sierpowym, to cecha śmiertelników?

Jinno

nie aczkolwiek kolumny są zrobione z gipsu i strongman dałby rade ale to jest niezwykła siła a nie nadludzka

Psychopath_filmweb

chociaż widac tę jego siłę podczas walki z Batmanem nie wziąłem pod uwagi,że gdy Joker uderzył Batmana w tą zbroje to ręke złamał

ocenił(a) film na 7
Psychopath_filmweb

Słucham ?

Joleke22

w jakimś filmie Joker przywalił ręką w kostium Batmana i sobie o mało ręki nie złamał (to chyba jakiś stary film)

ocenił(a) film na 7
Psychopath_filmweb

W takim razie zastanów się czy mówisz o trylogii Nolana czy o "jakims starym filmie"

Joleke22

tytuł tematu jest o trylogii a to z Jokerem to tylko porównanie:]