że TDKR na imdb ma wyższą ocenę od django , ścieżki chwały, obcy 8 pasażer Nostromo czy jeszcze wielu innych filmów a jest niżej w rankingu jeżeli mógłby mi to ktoś wytłumaczyć to z góry dzięki.
Bo na ranking składa się ocena ilość głosów i coś tam jeszcze.
Wylicza się i wychodzi miejsce.Na dole rankingu masz wzór.
Wogóle te rankingi gó.no warte.Film z mnóstwem reklam,oskarów,wyróżnień a przyjdzie do oglądania to aż k.rwica bierze że wydało sie na bilet do kina na takiego Batmana,albo co gorsza kupiło na DVD,nie wspominając o straconym wieczorze
Co do Rises kategorycznie się nie zgadzam, ale każdy ma swoje zdanie i je szanuję. Całkowicie się zgadzam co do rankingów, a w każdym razie tego na filmwebie. W TOP 5 przede wszystkim nietykalni, którzy w ogóle nie powinni się znaleźć w TOP 100, jeszcze do tego Mila...
Ranking to głos ludu, tutaj nie ma się z czym zgadzać. Tutaj są filmy które się najbardziej podobają szerokiej publiczności - mnie dziwią pozycje jak Ojciec Chrzestny w ścisłej czołówce...
Tak, tyle że na filmwebie pełno jest trolli, "znafców" i hejterów, czego nie ma na IMDB. Dlatego IMDB jest znacznie bardziej wiarygodne.
Skoro Ojciec jest i tu i tam na drugim miejscu, to coś w tym musi być. Mnie tam też dziwi, że Skazani są filmem na 1. miejscu, dla mnie to Powrót Króla, ale to co innego niż kompromitowanie się wystawianiem Nietykalnych na 3. miejscu...
A wiesz kto to "znafca"? Ktoś kto uważa, że dramaty są automatycznie lepsze od innych gatunków. A to guzik prawda. Genialny dramat=genialny film akcji. Na IMDB hejterów, "znafców" i trolli nie ma aż tyle co tutaj, no i nie mają większego wpływu na ocenę.