PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=506756}

Mroczny Rycerz powstaje

The Dark Knight Rises
2012
7,7 319 tys. ocen
7,7 10 1 319350
6,6 84 krytyków
Mroczny Rycerz powstaje
powrót do forum filmu Mroczny Rycerz powstaje

W scenie gdy przebywając w więzieniu Wayne wspina się w górę tunelu skacząc po schodkach - nie lepiej było się wciągnąć po linie tam na górę? Przecież ta lina była
przywiązana u góry do czegoś. No i nie było tam żadnego wartownika na szczycie.

Wolał poskakać.

użytkownik usunięty
R_S_

Lina była przymocowana kilka metrów pod półką, z której skakał.

użytkownik usunięty
R_S_

widziałeś jakiegoś człowieka na ziemi który byłby w stanie podciągnąć się 100 metrów ? Bo ja nie wyobrażam sobie tego.

Gacek to ninja on by się nawet 200 metrów w górę podciągnął. A tak na poważnie to jest to możliwe, a nawet banalne przy dobrej technice.

użytkownik usunięty
roach22

pokaż źródła jak człowiek wspina się 200 metrów bez przerwy w górę, bądź informacje na temat sposobów. Ja tam jestem słaby człowiek, i nie mogę sobie tego wyborazić, fajnie jest się czegoś nowego dowiedzieć :P

nie ma czegoś takiego jak "wspinaczka 200 metrów po linie" bo to po prostu za dużo żeby się tak na raz wspinać. Obejrzyj szkołę przetrwania czasem pokazywane są tam techniki wspinaczkowe itp. Ale uwierz mi taki przeciętny żołnierz czy po prostu lekko wysportowany człowiek da radę, a takim na pewno był gacuś =)

użytkownik usunięty
roach22

więc powiedz mi logicznie jak wytłumaczysz że twierdzisz że dałoby radę wspiąć się 100 metrów w górę ? Po 20 (na wysokiści h ) metrach poczekasz , jak ?

ocenił(a) film na 10

No w Batmanie to raczej wszystko jest możliwe :P

Martek86

Problemu być nie powinno - mógł przewiązać się liną (tak jak tym kawałkiem, który miał) i wspinać tak, jak to robił, a dopiero koniec (gdy nie mógł skoczyć) się podciągnąć. Problem w tym, że lina była zwinięta na samej górze i zrzucił ją dopiero, gdy się tam dostał

ocenił(a) film na 10

Ten szyb miał 30 metrów -.-