PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=506756}

Mroczny Rycerz powstaje

The Dark Knight Rises
2012
7,7 319 tys. ocen
7,7 10 1 319350
6,6 84 krytyków
Mroczny Rycerz powstaje
powrót do forum filmu Mroczny Rycerz powstaje

bardzo słaby, żałośnie patetyczny w amerykańskim stylu, kretyńskie zakończenie, oby Nolanowi nie przyszło do głowy kręcić kolejnych części o Robinie

ocenił(a) film na 6
grejpfrut80

T R A G E D I A
Nolanik lansowany na nową gwiazdę kina schrzanił kompletnie najpierw bełkot Incepcje, a teraz biednego Batmana. Katastrofa

BigDadddy

Batman się skończył na "Foreverze" w 1995, potem to już tylko PROFANACJA!!!!!

ocenił(a) film na 7
SF_Lover

Batman skończył się na Kill 'Em All, reszta to komercha.

Trzecia część Nietoperza trzyma poziom, jednak z całej trylogii jest najsłabsza.

użytkownik usunięty
ocenił(a) film na 7
grejpfrut80

Mogę się zgodzić że jest to najsłabsza część trylogii nolana jednak ten film i.tak jest niezły

ocenił(a) film na 5
grejpfrut80

To prawda najgorsza część Nolana, sporo nieprzemyślanych decyzji podczas filmu widać.
No niestety film jest tylko średni...

ocenił(a) film na 6
grejpfrut80

Ohhhh ohhhh.... Jesteśmy tacy niezadowoleni, bo ktoś zrobił nowsze części Batmana.... Według mnie najsłabszą częścią tej trylogii jest "Batman Początek" i można sobie go darować, jednak dwójka i trójka to naprawdę dobre kino akcji.

Profanacja oznacza "znieważenie". Niech któryś z was panowie mi pokaże gdzie jest to "znieważenie" w tych filmach?
Według mnie należy to traktować jako całkiem oddzielną trylogię, która wyszła całkiem nieźle... Mimo też, że niesamowicie cenię Pana Nicholsona to jego rola Jokera nie może się równać z tym co zrobił Heath Ledger.
Oczywiście zaraz rzucą się na mnie wściekli "fani" Batmana i zostanę spalony na internetowym stosie, ale tak czy inaczej nie widzę sensu w porównywaniu tych dwóch Jokerów gdyż Ledger zagrał go nieporównywalnie lepiej, mimo, że J. Nicholson jest znacznie lepszym aktorem.

To naprawdę całkiem dobre i sensowne filmy o Batmanie i doprawdy nie mogę zrozumieć tej fali nienawiści z waszej strony ;)

ocenił(a) film na 7
grejpfrut80

Jest to najgorsza część trylogi ale.nadal jest to dobry film który przyjemnie się ogląda ale pozostaje rozczarowanie