PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=506756}

Mroczny Rycerz powstaje

The Dark Knight Rises
2012
7,7 319 tys. ocen
7,7 10 1 319350
6,6 84 krytyków
Mroczny Rycerz powstaje
powrót do forum filmu Mroczny Rycerz powstaje

nowe news

ocenił(a) film na 10

Warner bros ostatnio ogłosiło że reebot batmana nie bedzie nową historią tylko MOŻLIWE że bedzie to luźnu sequel albo przy genialnej fabule mroczny rycerz 4 sam chris bale powiedział że chciałby wystąpić w kolejnym batmanie a także za pewną zgodą nolana w justice league.

ocenił(a) film na 10
ziomekvo

jakbyś jeszcze powiedział skąd to wiesz, podał jakieś żródło to by było fajnie, bo jakoś nie wierzę.

ocenił(a) film na 10
malutki27gp

sorry nie moge wysłać linku ale wpisz w google batman 4 christian bale i wejdź w 1 link za chwile podam ci drugi

ocenił(a) film na 10
malutki27gp

kur.wa mam buga 2 link to wpisz w google bo dalej nie moge wysłać the dark knight returns christian bale i dalej wejdź w 1 link (screen rant) ma być to film o powrocie gacka po 45 roku życia wydażenia po justice league ale to nie pewne bo jak bedzie słaby scenariusz to bedzie reebot

ocenił(a) film na 8
ziomekvo

Bardzo proszę, byś nie mieszał ludziom w głowie.

http://www.firstshowing.net/2013/christian-bale-says-he-will-not-return-as-batma n-in-justice-league/

ocenił(a) film na 10
drzewo_topola

topola tak wyraziło sie warner bros i bale rusz głową to tylko podpucha za trylogie nolana wb zarobiła miliony dolców przecież nie porzucą tego filmu tak łatwo bo nolan tak chce i mają zrobić reboota to tak jakby on sie z nimi bawił christhoper mówi: róbcie reboota, chris mówi: spier.dalać od mojej trylogii. wb ma to gdzieś że on tak chce dadzą nowego reżysera i bedzie tak jak w piratach z karaibów

ocenił(a) film na 9
ziomekvo

Oczywiście, że porzucą i już to zrobili.
Sytuacja jest prosta:
Dark Knight Trilogy to zamknięta seria maksymalnie urealniająca Batmana.
WB potrzebuje Batmana by móc zrobić filmowe uniwersum DC i JLA jako odpowiedź na Avengersów. Nolan nie chce tworzyć czegoś takiego. Bale nie chce grać Batmana bez udziału Nolana sytuacja jest prosta.

A co najważniejsze nawet w podanym wyżej linku jest cytat Bale'a (nie WB tylko samego aktora!) gdzie jasno mówi, że nie będzie Batmanem dla JLA.

ocenił(a) film na 10
Dealric

czytałeś coś o reboocie ? nie bedzie to historia od początku tylko gdzieś w środku działań gacka żeby był do JLA ale WB nie jest głupie i nie chodzi im o uszczęśliwienie fanów tylko o kasę co ich obcodzi głupi batman liczy sie film reboot filmu który nie przedstawia początków bohatera to nic. To tak jakbyś kupił nową książkę i czytałbyś ją od środka nic nie kapując bo nie przeczytałeś początku. A wiesz co jest początkiem "The Dark Knight Trilogy "

ocenił(a) film na 10
Dealric

I dzięki niebiosom. Mam obawy dotyczące JL i to wielkie. Czuję że Nolan z Bale'm dobrze robią, że nie chcą przyłożyć do tego ręki.

ocenił(a) film na 9
WhiteDemon

Jak JL wyjdzie to zobaczymy, nie chce prorokować za wczasu, bo do Avengersów także byłęm bardzo negatywnie nastawiany, a film potem pozytywnie mnie zaskoczył.

Już pomijając niechęć Nolana i Bale'a do kontynuacji trylogii, to stworzony w Mrocznym Rycerzu Batman nijak nie pasuje do pełnego uniwersum JL z kosmitami, magią itp.

ocenił(a) film na 10
Dealric

Ekhem, no ja akurat "Avengers" nie ścierpiałam, ale to się wytnie.

Kosmici i magowie + Batman? O kwa, nie, dziękuję:)

ocenił(a) film na 9
WhiteDemon

Wiesz nie nazwałbym go wybitnym, ale po prostu niezłym odmóżdzaczem na deszczowe popołudnie;)
A, że spodziewałem się kompletnej klapy to i wrażenie jakby lepsze.

ocenił(a) film na 10
Dealric

No cóż, mnie tak odmóżdżył że aż mi fałdki na mózgu rozprasował, także...;P

ocenił(a) film na 10
WhiteDemon

nie przyłożą bo w JLA bedzie " luźny" reboot dark knight trilogy tak jak wyżej napisałem albo prawie niemożliwy mroczny rycerz 4 (mógłby być przy dobrym scenariuszu czyli innej historii jaką jest reboot)