PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=506756}

Mroczny Rycerz powstaje

The Dark Knight Rises
2012
7,7 319 tys. ocen
7,7 10 1 319350
6,6 84 krytyków
Mroczny Rycerz powstaje
powrót do forum filmu Mroczny Rycerz powstaje

witam

ocenił(a) film na 9

Film jest niesamowity, trzyma w napięciu, jest przewidywalny, ale tak jak ktoś wcześniej napisał Batman daję nadzieje..... I to właśnie czyni ten film bardzo dobrym

Uważam też, iż temat na następną częśc został przez autora podany :) Joseph Gordon-Levitt w film ROBIN... Dobrze posłuchajcie.... Więc Batman & Robin wielce prawdopodobne.

ocenił(a) film na 9
damianplominski

moja ocena 9/10

ocenił(a) film na 7
damianplominski

Zarówno Bale i Nolan wypowiadali się niechętnie odnośnie udziału w następnym Batmanie. Dla mnie to było oczywiste zamkniędie trylogii. I dobrze, bo ewidentnie scenarzystom zabrakło pomysłów. Film rozczarowuje. Wciąź ma kilka atutów, ale to zbyt mało po wspaniałej poprzedniej części.

ocenił(a) film na 9
hrabia_kaczula

mi akurat Mroczny rycerz do gustu nie przypadł

ocenił(a) film na 7
damianplominski

Bez urazy ale Mroczny rycerz to w dużej mierze dojrzały dramat kryminalny, a Mroczny rycerz powstaje to dość proste łubu du. Może poprostu wolisz czyste proste kino akcji.

ocenił(a) film na 7
hrabia_kaczula

W porównaniu z mrocznym rycerzem poziom spadł i to widać bardzo w nie których momentach filmu dokładnie się z tobą zgadzam film jest dobry ale w moim odczuciu pozostaje niedosyt

ocenił(a) film na 7
mrPARADOKS

Smutny niedosyt bo film mógł się udać. Niestety całe "powstanie" mrocznego rycerza opierało się na kilku pompkach i daniu w morde Benowi. I to mnie najbardziej rozczarowało.

ocenił(a) film na 7
hrabia_kaczula

mnie końcówka roszczarowała najbardziej zrobienie z banea pionka jakiegoś to było zniszczenie tej postaci no i ta jego paskudna śmierć z dupy wogóle poco talia była w tym filmie to nie wiem coś uśmiercenie złoczyńców w tym filmie było żałosne pierwsza połowa filmu bardzo mi się podobała później z minuty na minute film zaczoł się psuć

ocenił(a) film na 7
mrPARADOKS

Zgadzam się, ale ja bym raczej spytał po co tam była kobieta kot? Przemądrzała paniusia bez choćby procenta uroku czy seksapilu. Naprawde tylko ja uwążam, że kobieta kot z Powrotu Batmana przerasta ją o głowę? Zarówno pod względem postaci naszkicowanej w scenariuszu jak i samej gry aktorskiej. Ban mi się akurat podobał, fajnie zagrany z mocą w głosie ale faktycznie śmierć z rąk paniusi na motorku była słaba.

ocenił(a) film na 7
hrabia_kaczula

Mi tam akurat kobieta kot mi się podobała pod wzgledem aktorskim jaki w i seksapilu jednak ta postać mogła być bardziej rospisana ale sama aktorka dobrze zagrała po prostu to wina scenariusza

ocenił(a) film na 7
mrPARADOKS

Każdy ma swoje zdanie, ale powiedz czy Michelle Pfeiffer nie była o klase lepsza ?Fakt, że miała też lepiej napisaną role.

ocenił(a) film na 7
hrabia_kaczula

Wedłóg mnie obie były dobre kobieta kot u burtona przypominała komiksowy wygląd ale za to sama geneze tej postaci jest już nie real na i mało komiksowe też selina kyle jest jakąś niezdarną sekretarką a nie pewną siebie kobietą za. to u nolana catwoman przypomina po części z wyglądu kocice ale sam harakter postaci jest najbardziej komiksowy selina kyle jest dwu licową damą która nie jednego faceta okradnie z wyglodu jak i z charakteru i gry aktorskiej hatwey bardziej mnie użekła. tyle mam do powiedzenia

ocenił(a) film na 7
mrPARADOKS

Może to nieobiektywne co napisze ale nie lubie Hatwey. Ciągle pamiętam ją z Diabeł ubiera się u Prady czy jakoś tak. Nuda do kwadratu. Co do tego jaka była kobieta kot w komiksie nie wypowiadam się bo nie jestem aż tak wielkim fanem.

ocenił(a) film na 7
hrabia_kaczula

Każdy ma odmienne zdanie i tak już jest

ocenił(a) film na 10
hrabia_kaczula

Jeśli kobieta kot nie miała seksapilu to ja chłopie nie wiem jakie kobiety ty lubisz. A może nie lubisz kobiet tylko lubisz panów. Ale ja nie oceniam, każdy lubi co innego :)

ocenił(a) film na 7
mr_mat

Powiedział co wiedział, czyli nie wiele :) W takim razie życzę ci kolego takiej kobiety. Która cie okradnie i wystawi na pewną śmierć, jak w filmie. Takie babki lubisz :)

ocenił(a) film na 10
hrabia_kaczula

Trochę mylisz pojęcia kolego, ja o seksapilu a Ty kradzieży :)) Każdy ma inny gust, osobiście muszę przyznać że w tym wdzianku jak dla mnie Anne Hathaway była super seksowna.

ocenił(a) film na 7
mr_mat

No to ci współczuje.

ocenił(a) film na 10
hrabia_kaczula

Niektórzy lubią pupalek Anne Hathaway w obcisłym kostiumie a niektórzy (Ty), sutki Clooney'a z poprzednich częsci :)))

ocenił(a) film na 7
mr_mat

Dobre :) Tylko, że ja wole Michelle Phiffer w roli kobiety kot. AHathaway poprostu nie lubię.

ocenił(a) film na 10
hrabia_kaczula

Można ją lubić lub nie, ale w tym wdzianku wyglądała bosko :))

ocenił(a) film na 7
mr_mat

Kwestia gustu, a o gustach się nie dyskutuje.

ocenił(a) film na 8
damianplominski

Dla mnie nie powinno się juz rozgrzebywac tej trylogii, bo zostala juz zakonczona w dobrym stylu.

Zapraszam do przeczytania mojej recenzji filmu na http://piwos-filmowo.blogspot.com/2013/02/17-mroczny-rycerz-powstaje.html