mam nadzieję, że film będzie taki, jak wskazuje tytuł, czyli mroczny. Po za pierwszym filmem o Batmanie reszta nie była zbytnio mroczna, raczej ukazywała batmana, jako porządnego herosa, a tak na prawdę w komiksach jest on przedstawiany trochę inaczej, bardziej brutalny, bezwzględny, itp. Mam nadzieję, że taki będzie nowy Batman. 

Już nie mogę się doczekać, głównie czekam na postać Jokera kreowaną przez Ledgera. W zwiastunach wypadł rewelacyjnie. 

Myślę, że można śmiało powiedzieć, że film długo przed premierą zapisał się już w dziejach kinematografii, niesamowita otoczka wokół filmu spowodowana wieloma wydarzeniami sprawia, że widowisko zapowiada się niesamowicie.
tak właściwie teraz patrze na oceny, a tam 39 głosów i same 10. Niesamowita sprawa, myślę, że film będzie bardzo wysoko, może nawet w pierwszej 50, co jak na adaptacje komiksu byłby nie lada wyczyn:)
ja mysle ze to bedzie najlepszy film tego roku , a moze nawet ostatnich kilku lat :) ja tez nie moge sie doczekac zeby zobaczyc jokera :) patzre na zwiastuty to Ledgert swietnie wyglada w roli jokera, rewelacyjne miny robi , ruchy i ten głos :) bardzo bym chciał zeby za ta role oskara dostał .
tak jak ktoś tu pisał, marne są szanse na oskara skoro jest film na podstawie komiksu. Zresztą my tu gadu gadu o okarach a filmu jeszcze nie widzieliśmy, już wiele razy przejechałem się na zwiastunach więc lepiej się wstrzymać z opinią, choć jestem przekonany, że w tym przypadku dobry zwiastun zapowiada jeszcze lepszy film:)
tez mam taka nadzieje :) bardzmy mysli ze film bedzie jeszcze lepszy :)i jak ten film bedzie sukcesem to chciał bym zeby powstała 3 czesc ale zeby to nie było Batman i Robin bo to bedzie niewypał , najlepiej z pingwinem , i wroli dany devito :)
jeśli ma być 3 część to tylko jako reżyser - Nolan, bo czytałem, ze zastanawiają się nad zmianą, bo TDK jest zbyt mroczny wg wytwórni...(żenada)...jeśli Nolan będzie reżyserem 3 to na pewno nie będzie Pingwina, bo jest to postać zbyt wymyślona, nierealna - sam Nolan tak powiedział:)
zbyt mroczny , oni to na serio sa pier... to oni chyba wola takie kolory w filmach jak np Speed Racer :P zal. i niech innego rezysera nie daj bo bedzie klapa . Ja tez czytałem ze wogule nie wiadomo czy powstanie nowa czesc , ze wzgledu na zmarłego Ledgera , podobno bardzo sie przyjaznili,i nolan nie wie sam czy nagra dalsze czesci :( mnia tez bardzo wstrzasneła wiesc ze zmarł Ledgert,nie wiem po co aktorzy bo to nie tylko on biara narkotyki , Ledgert juz nie wezmie :(:(:(