Mroczny Rycerz

The Dark Knight
2008
8,0 552 tys. ocen
8,0 10 1 551803
8,0 73 krytyków
Mroczny Rycerz
powrót do forum filmu Mroczny Rycerz

Świetne tłumaczenie jak zwykle w TVN.

jak jest w originale?

użytkownik usunięty
dinoino

W mojej wersji, "Jest cichym strażnikiem". Oczywiście wersja TVN-owska jest do przyjęcia ale kompletnie tutaj nie pasuje.

ocenił(a) film na 9

Widzę ,że nie tylko ja przed chwilką skończyłam seans. I jak wrażenia? Dla mnie mimo wszystko rewelacja.

użytkownik usunięty
Martusia21095

Oglądałem tylko ulubione fragmenty bo film widziałem ponad 6-7 razy. Fanom serii i nie tylko polecam ostatnią cześć.

użytkownik usunięty

Przynajmniej HD przyzwoite. Aż miło się patrzy w ekran. Ale tłumaczenie to jakaś masakra! W dodatku wciąż czekam na czasy, w których będzie można oglądać film bez lektora z polskimi napisami. Z tego co wiem to naziemna telewizja cyfrowa, posiada taką opcję ( mogę się mylić ) . Niestety ja posiadam dekoder telewizji satelitarnej i nie mam takiej możliwości : / .

użytkownik usunięty

Masz rację, zupełnie zapomniałem o tej opcji z włączeniem napisów. Poza tym fajnie sobie przypomnieć ponownie TDK :)

użytkownik usunięty

Racja! Zawsze czuję napięcie jak oglądam ten film. Mimo że wiem co się stanie. Czy był to 1 raz czy teraz 10 ( coś obok tej liczby) .
ps. Jak ktoś ma TCM to pojutrze o 21:00 będzie można obejrzeć jeszcze raz. Ale już w gorszej jakości :) . Tak na wszelki wypadek jakby komuś to umknęło ;) .

użytkownik usunięty

Teraz tylko czekać 2-3 lata aż TDKR pojawi się w TVN.

użytkownik usunięty

No cóż ... warto czekać! :)