Mroczny Rycerz

The Dark Knight
2008
8,0 552 tys. ocen
8,0 10 1 551908
8,0 73 krytyków
Mroczny Rycerz
powrót do forum filmu Mroczny Rycerz

Nie oszukujmy się. Producenci już zacierają ręce. Nie ma to jak dodatkowa reklama dla filmu.

rchee

jesteś bez serca

(za krótki komentarz)

no_chyba_ty

Czy ja wiem, czy jest taki bez serca? Może być mu żal z powodu Heatha, ale w górę wzięła nad nim sceptyczna wizja świata i swoim smutnym przemyśleniem na temat cynizmu producentów.

Co zaś do samej śmierci Ledgera - naprawdę szkoda chłopaka. Nie należał do moich ulubionych aktorów, widziałam z nim tylko 3 filmy, ale czułam do niego sympatię i smutno mi się zrobiło, jak przeczytałam o jego śmierci.

Mogę stwierdzić jedno - w widzianych przeze mnie filmach z jego udziałem (Tajemnica Brokeback Mountain, Nieustraszeni bracia Grimm, Casanova) grał zupełnie inne postacie, o różnym stosunku do świata, charakterze itp., w różnym czasie i przestrzeni, a mimo tego w każdym z nich wypadł bardzo przekonująco. I za to go cenię.

BTW: Heath był ponoć pracoholikiem i dużo czasu poświęcał rozmyślaniom na temat swoich postaci - podobno Jokerowi poświęcał tak dużo czasu, że wykończyło go to psychicznie i fizycznie.

ocenił(a) film na 10
Gladka

Jest w tym troche prawdy co napisal choc moze to nie tak ze zacieraja rece ale ludzie tak wlasnie beda reagowali.Mysle ze "dzieki" temu ludzie uznaja role Jokera za legendarna i to walsnie moze byc sukcesem filmu.Mlody aktor - wspaniale zagrana rola - naprawde swietne promowanie dla filmu.Jak przecztalem posta bylem w szoku.Kto by sie spodziewal.No coz niech spoczywa w pokoju i miejmy nadzieje ze narpawde rola Jokera bedziemy go najewiecej wpspominac.

rchee

Masz racje producenci napewno wykorzystają śmierć Ledgera do promocji filmu i napewno będą go reklamować jako ostatnia rola Heatha Ledgera !
Poza tym mysle że i tak już sporo szumu w okół nowego Batmana -
bo jak widać po trailerach Joker - Ledgera będzie bardziej psychodeliczny,maniakalny i zagadkowy bo napewno będzie porównywany z Nicholsonem którego Joker w pórownaniu do Ledgera będzie cukierkowy!
Mam nadzieje że krytyków zachwyci ta kreacja !
Ale smutno - choćby nawet było to samobójstwo to smutno że takiemu człowiekowi nie mógł nikt pomóc ,ale z drugiej strony młody,piękny i bogaty - czego chcieć więcej ?

rchee

To byla pierwsza rzecz jaka przyszla mi do glowy, najbardziej wyrazista postac w jego karierze i w dodatku ostatnia, film zarobi dodatkowe grube miliony.