Ale ojciec chrzestny to inny gatunek a po za tym nie powinno się porównywać takich filmów.
Ja daje 10/10 film jest genialny dziwne , że nie zdobył 11 oskarów. Za długi nie wcale taki ma być. Podziwiam każdą scene. A Joker mój ulubiony zły charakter! A batman ulubiony super bohater. A co sądzicie o Batman:Początek ? Wiecie , że podczas jego kręcenia jakiś pijak wjechał w batmobila ? HA ! W więźeniu pytają za co siedzisz a on na to wjechałem w samochud batmana! A ta nowa część z kobietą kot. Nie sądzicie , że mogli wziąć lepszą aktorke?
Tak film jest długi, ale chyba bardziej chodzi o to, że dziwnie męczy, jego mroczność, w połowie miałem wrażenie, że to koniec wszystkie "silniki scenariusza" stanęły, film świetny, ma zaletę, można oglądać wielokrotnie, ma wadę, wszystkie filmy akcji przy nim bledną.
Najlepsze filmy na świecie trwają ponad 2 godziny. Po 120 minucie zaczyna się prawdziwe kino. Im dłuższy tym lepszy w tym przypadku. Historii starczyło na cały film, znam cały film na pamięć i jestem jego fanatykiem. The Dark Knight Rises mógłby dla mnie trwać 4 godziny - chociaż wytwórnia się na tyle nie zgodzi - duży budżet plus stosunkowo mało projekcji dziennie. Ale jakby trwał 4 godziny to prędzej zzsikał bym się w fotelu kinowym niż wyszedł do toalety.
wyjatkami sa 300 rocky sin city i wiele innych filmow ale one nie moga trwac dluzej
jedynym za krotkim filmem jest leon zawodowiec jak dla mnie ale i tak go lubie