Mroczny Rycerz

The Dark Knight
2008
8,0 552 tys. ocen
8,0 10 1 551737
8,0 73 krytyków
Mroczny Rycerz
powrót do forum filmu Mroczny Rycerz

9/10

ocenił(a) film na 9

W swoim gatunku rewelacja... film miał wszystko czego oczekuję od tego typu produkcji.

ocenił(a) film na 10
reptile2006

Jak dla mnie 10/10 po prostu świetny film.

ocenił(a) film na 8
Lech1909

Zgadzam się, poza totalnie beznadziejnym głosem Batmana. Co oni z nim zrobili? jakby płukał sobie gardło denaturatem.

ocenił(a) film na 10
Throttlehand

Mi tam się podobał.

ocenił(a) film na 8
Lech1909

No ja nie moge się przyzwyczaić, zwłaszcza że często używa tego głosu przy ludziach którzy wiedzą że jest Brucem Waynem i wydaje mi się to troche bez sensu. Wolę głęboki troche basowy głos z kreskówek UDC.

ocenił(a) film na 10
Throttlehand

On ma taką maskę, jakoś uciskającą w odpowiednim miejscu struny głosowe(nie wiem dokładnie) po to właśnie, żeby przypadkowo mu się nie wypowiedziało coś normalnie. No i pilnowanie ciągle głosu w trakcie innych zajęć musiałoby nieźle przeszkadzać. Moim zdaniem to bdb pomysł:)

ocenił(a) film na 8
Ryloth

Go nic nie uciska, jeszcze do tego składa usta w taki dziwny nie fajny sposób jak tak mówi ;) Nigdy tego żaden Batman nie potrzebował i tez było dobrze. Nawet w Batman Begins tak nie charczał, do tego niezrozumiale.

ocenił(a) film na 10
Throttlehand

Tak czytałem gdzieś, nie wiem czy to prawda. Inaczej chyba bez sensu by było, gdyby tak mówił do osób, które wiedzą kim jest(i nikt obcy nie jest świadkiem rozmowy oczywiście).

ocenił(a) film na 8
Ryloth

No trochę dziwne ,nie?

użytkownik usunięty
Throttlehand

Zgodzisz się że Joker o wiele lepiej wypadł od Batmana w tym filmie po prostu go przebił :D
joker powinien mieć tu główną role .

ocenił(a) film na 8

No tak on tutaj jest głównym motorem napędowym całego filmu. Wszystko sie dzieje za jego sprawą. No i po 3 obejrzeniu filmu przyznaje że zagrał rewelacyjnie, bo po pierwszym razie nie byłem jeszcze przekonany :)

ocenił(a) film na 8
Ryloth

Widzieliście może to:
http://www.youtube.com/watch?v=iHMgXrKxYVo
http://www.youtube.com/watch?v=4AvYanFvizE

ocenił(a) film na 10
Throttlehand

Widziałem wiele tych " jak to powinno się skończyć" - niektóre są naprawdę świetne:) Ale zależy jak to się przyjmuje. Jeżeli dla zabawy to spoko, jeżeli dla szkalowania filmu, to już niekoniecznie.

ocenił(a) film na 8
Ryloth

W moim wypadku zdecydowanie dla zabawy.

ocenił(a) film na 10
użytkownik usunięty
Throttlehand

Twoja ulubiona część o batmanie oczywiście z nowej trylogii .
Moja oczywiście Mroczny Rycerz . Ledger po prostu zagrał tak jakby był tym jokerem a batman dla mnie odgrywał role drugoplanową .

ocenił(a) film na 8

Racja, ja lubiłem Bale'a jako Bruce'a Wayne'a bardziej niz jako Batmana. Jeśli chodzi o ulubioną część to według kolejności:
"Mroczny Rycerz"
"Batman Begins"
"Mroczny Rycerz powstaje"

użytkownik usunięty
reptile2006

Joker w 100 % przebił batmana .