Mroczny Rycerz

The Dark Knight
2008
8,0 552 tys. ocen
8,0 10 1 551858
8,0 73 krytyków
Mroczny Rycerz
powrót do forum filmu Mroczny Rycerz

pracuje w Chicago dokladnie na tej ulicy gdzie przez 3 kolejne dni beda krecic ten film. Juz dzis nie mozna bylo w ogole zaparkowac na tej ulicy samochod... ale dziwi mnie, ze akurat wybrali taki rejon, bo to ulica domkow jednorodzinnych a nie jakies wielkie centrum Chicago. Film beda krecic dokladnie na ulicy Hudson Street pomiedzy Wisconsin St. a Armitage Ave. Kto z Chicago to bedzie wiedzial gdzie to ;) Dzisiaj (27 czerwca) sie rozpoczely jakies przygotowania, przyjechaly wielkie ciezarowki z samochodami, oswietlenie itp... Jutro bedzie punkt kulminacyjny, beda krecone konkretne sceny do filmu... Az wezme do pracy sobie aparat, i przez okno moze cos wykukam ;)

ocenił(a) film na 10
Cygi_2

no jakbym miał taka okazje jak ty to bym tam czatował niczym szpieg:P ale tak na serio to moze akurat uda ci sie coś ciekawego pstryknac:)

użytkownik usunięty
Sammy_Jankis

ZDJECIA Z CHICAGO z 27 czerwca.2007. To jest chyba scena ewakuacji mieszkancow Gotham. VIDEO + FOTOSY

ZDJECIA http://good-times.webshots.com/album/559650085vonLqk

VIDEO http://abclocal.go.com/wls/story?section=entertainment&id=5429604

Cygi_2

caly dzien przygotowan.. dwa mercedesy rozebrane prawie na czesci pierwsze, a to tylko po to aby zainstalowac jakies materialy wybuchowe... mam pare fotek robionych z okna. poznym popoludniem dopiero zaczelo sie cos dziac, ludzi/fanow/ciekawskich/przechodniow duzo, ekipy filmowej jeszcze wiecej. ale za to widzialem jak jedna scene krecili chyba z 10 razy: dwoch gosci starszy czlowiek siwiejacy i mlodszy troche od niego brunet wchodza po schodach jednego z domow, pukaja do drzwi, otwiera im kobieta, zamieniaja kilka slow, po czym, we trojke juz razem schodza po schodach na dol :) chcialem jakies pikczery porobic, ale kilkakrotnie jeden z czarnych Security mi zabronil, a nie chcialem narazac sie na konfiskate aparatu ;) tych kilka scenek tych samych trwalo kolo godziny, po czym zwineli sprzet i cos zaczeli sie ustawiac na ulicy, gdzie stala juz jakas czarna fura uzbrojona po same zeby w kamery, swiatla i inna elektronike, z tego co wiem mialo cos byc krecone podczas jazdy samochodem, pozniej jakas eksplozja samochodu... no ale nie chcialo mi sie tyle czekac na ta przyjemnosc, bo cholera wie kiedy by doszli do tej sceny, a idzie to im jak krew z nosa ;) rozmawialem z jednym z security to powiedzial ze w tej dzisiejszej scenie nie ma i nie bedzie glownego bohatera Christiana Bale'a czyli Batmana... no coz, moze innym razem ;)
jeszcze jutro beda cos na tej ulicy krecic... moze uda mi sie cos fajnego sfotografowac.

użytkownik usunięty
Cygi_2

Moja kuzynka rezyduje w Chicago to wylookam od niej co sie da :)