Mroczny Rycerz

The Dark Knight
2008
8,0 552 tys. ocen
8,0 10 1 551908
8,0 73 krytyków
Mroczny Rycerz
powrót do forum filmu Mroczny Rycerz

cos mysle ze ten film nie spelni oczekiwan,juz begins byl sredni mial byc mroczny ale cos im nie wyszlo mysle ze joker w nowym batmanie mroczny moze byc jedynie jak zgasna swiatla... obym sie mylil ale 70% filmu bedzie polegac na strzelaniu i glupich prostych tekstach... zamiast mrocznego thrillera dostaniemy czarna komedie sensacyjna :) ktos ma podobne zdanie do mnie???

TruLuv

Wierzę że tak nie będzie.
Ze wszystkich Batmanów przed Batman Begins podobał mi się tylko pierwszy z Keatonem. Potem była wielka przepaść "rysunkowych" Batmanów i wreszcie wyszedł "BB".

ocenił(a) film na 10
TruLuv

ja sadze, ze nie masz pojecia o czym mowisz...skoro dla ciebie BB nie był mroczny i był średni to wybacz ale masz kiepsko...

Sammy_Jankis

a co takiego bylo mrocznego?? przesadzasz... film momentami zalatywal tania komercha,wiem ze to na podstawie komiksu ale sorry ty chyba nie widziales mrocznego filmu moim zdanie film o batmanie powinien byc thrillerem troche podchodzacym w horror a nie filmem akcji z domieszka mrocznej scenerii, nie podoba mi sie to polaczenie.

ocenił(a) film na 10
TruLuv

No sorry ale chyba nie rozumiesz konstrukcji i założenia filmu na podstawie komiksu...to nie jest kino niszowe ani ambitne to jest produkcja masowa, kino rozrywkowe, to nie horror tylko raczej wymyślona historia z przymrożeniem oka. Oczywiście tez bym chciał aby film byl tak mroczny jak to możliwe próg od 18 lat ale to jest awykonalne gdyż producent by sie na to w życiu nie w zgodził...w porównaniu z takimi "działami" jak HP, PzK czy ostatnio SM3 to BB Nolan'a to arcydzieło!I nie kalaj dobrego imienia Nolan'a tekstami typu tania komercha, zajrzyj najpierw do swoich ulubionych...a potem jeszcze obejrzyj "batman i robin" i zastanow sie nad tym co mowisz. Na koniec popatrz na swój avatar, na którym masz jakiegoś "rezusa", wielkiego artyste, który robi kase na tanich piosenkach...a w nicku masz nazwe taniego samochodu...
p.s ile masz lat?

Sammy_Jankis

sorry ale nie mowie ze komercha jest zla tylko denerwuje mnie to jak ktos nazywa zwykly film akcji "mrocznym filmem" ,tez tak jak ty chcialbym aby batman byl jak najbrutalniejszy w mrocznym tego slowa znaczeniu i bardziej powazny bo niektore teksty w tym filmie mnie poprostu zalamaly jakbys nie wiedzial jakie to moge spokojnie zacytowac... dlatego uwazam ze co do mrocznosci ten film napewno bedzie taki jak begins czyli akcja akcja akcja blyskotliwosc bohaterow (teksty),rozumiem ze trzeba robic filmy dla wszystkich ale nie znaczy to ze musze to popierac a co do muzyki to prosze cie nie wypowiadaj sie na temat pharrella... jest genialny w tym co robi a car wybacz ale tez nie jest tani ilu uzytkownikow tego serwisu stac na pozadnego lexua? :) 1% ??

ocenił(a) film na 10
TruLuv

"pharrella... jest genialny w tym co robi"

no dobra niech ci bedzie skoro tak uwazasz:)...ciekawe ile osob na tym forum go zna i uwaza, ze jest genialny 0.01%??

" a car wybacz ale tez nie jest tani ilu uzytkownikow tego serwisu stac na pozadnego lexua? :) 1% ??"

a jakie to ma znaczenie??

użytkownik usunięty
Sammy_Jankis

mojego starszego stac.

Begins było znakomite i wydaje mi sie The Dark Knight bedzie jeszcze lepsze

ocenił(a) film na 10

Myślałem, że uderzyłeś o dno swoimi poprzednimi postami...

I chyba tak było tyle, że dla ciebie to za mało - teraz zaczynasz wkopywać się w muł...

Sammy_Jankis

" a w nicku masz nazwe taniego samochodu... " to po co piszesz ze jest tani?? p.s wogole nie rozumiem nawiazania do nicku ale ok.

ocenił(a) film na 9
TruLuv

Ale dla filmu o Batmanie, który naturalnie powinien byc utrzymany w scenerii mrocznej i tajemniczej, połączenie Akcji + Nutki właśnie tego typu scenerii jest jak najbardziej sukcesywne. Thriller z horrorem, nie byłby już tym samym, myślę, że wtedy to by już przedobrzyli...