Mroczny Rycerz

The Dark Knight
2008
8,0 552 tys. ocen
8,0 10 1 551737
8,0 73 krytyków
Mroczny Rycerz
powrót do forum filmu Mroczny Rycerz

Nie wiem dlaczego tak większość osób zachwyca się Batmanem w wykonaniu Bale. Jest tragiczny, jego mowa, budowa ciała. Batman w tym filmie wygląda jak chudy chłopaszek, i do tego tragiczny kostium. Pokładam nadzieję i modle się o Afflecka, aby pokazał klasę i prawdziwego Batmana.

ocenił(a) film na 10
regox

Tak jak pokazał klasę w Daredevilu? xD

Himiteshu

Te filmy był X lat temu, a sam Affleck pokazuje teraz jak się wyrobił. Wystarczy spojrzeć na zdjęcie Afflecka jako Batmana, porównując je z parodią Bale. Widać różnice. O gre aktorską się nie boje, bo po Zaginionej Dziewczynie wiem że to będzie Batman taki jak być powinien. Ciekawe bo będą pisać cwaniaczki twoje pokroju, którzy jadą ostro po Afflecku, gdy ten okaże się za_ebistym Batmanem. A nie to co Bale, chudy chłoptaszek w kostiumie z ochraniaczy + komiczny głos. A jeżeli Ben sobie nie poradzi, to i tak chyba nie przebije Nolanowskiego Batmana.

ocenił(a) film na 10
jacob_filmweb

Szkoda tylko ze każdy wielki fan Batmana na zachodzie twierdzi i że Keaton i Bale to najlepsi aktorzy którzy byli w roli Bruce'a Wayne'a. No ale ja wiem, Ty jesteś znawcą :)

Himiteshu

A co mnie obchodzą fani batmana na zachodzie? Mam swoje zdanie i nie zamierzam go zmieniać. Niech inni się jarają, niech im się podoba. Mnie niestety Bale jako Batman nie kupił, co najwyżej rozśmieszył.

Himiteshu

Po pierwsze nikt tutaj nie zarzuca ani nie hejtuje ludzi którzy uważają że Bale był świetnym batmanem. Zarówno ja jak i @jacob_filmweb wyrażamy tylko swoją opinie. Chodzi ogólnie o to, że wiele osób z góry hejtuje BEZ JAKICHKOLWIEK PODSTAW to, że Affleck to zły wybór. Widząc jak aktor "przypakował" i oglądając zdjęcie w kostiumie twierdzę, że Ben będzie sto razy lepiej prezentował się jako Batman niż Bale. Trzymam za niego kciuki, i mam nadzieję że ludzie zobaczą "prawdziwego batmana" a nie to, co stworzył Nolan. Po prostu Ben Affleck ma świetne predyspozycje, teraz ciekawe czy to wykorzysta. Trzymam za niego kciuki i mocno mu kibicuję.

ocenił(a) film na 9
regox

Ale sam piszesz że Bale był słaby, a Aflecka nie widziałeś i oceniasz go po stroju i budowie ciała mówiąc że jest genialny. Ja uważam że nolan ciekawie zinterpretował batmana. Batman jest najlepszym superbohaterem do pokazania że nawet taka postać ma swoje słabości, popełnia błędy i jest ludzki. To jeden z niewielu bohaterów który polega tylko na swoich ludzkich umiejętnościach fizycznych i sprycie które zresztą są ograniczone

sinekmen

Bo jest genialny. Chodzi o sam wygląd. Sto razy lepiej wygląda w kostiumie i ma lepszą budowę ciała. Nie napisałem że "JEST GENIALNYM BATMANEM" bo filmu jeszcze nie widziałem. Chodzi mi tylko tutaj o wygląd, nie o gre aktorską.

ocenił(a) film na 10
Himiteshu

Ehhh no bo to prawda jak spojrzysz na wszystkich odtwórców tej roli. Ale szczerze mówiąc to pradziwego Batmana/Bruce'a Wayne'a na ekranie jeszcze nie widziałem.
Ale już teraz mogę śmiało powiedzieć że Affleck wygląda jak Batman, a grę aktorską ocenimy po filmie.

Btw. To nie ważne czy na zachodzie czy u nas :P Ale wszyscy krytykują ten komiczny głos Bale'a jako Batmana.

ocenił(a) film na 10
ocenił(a) film na 10
Himiteshu

Wszyscy z wyjątkiem CB :)