Jeden z najlepszych filmów jaki oglądałem ! Zawsze z przyjemnością do niego wracam, rola Jokera po prostu fantastyczna ! Można powiedzieć iż postać Batmana schodzi na drugi plan, Joker pochłania nasza uwagę oraz ciekawość, szkoda że nie mogliśmy go podziwiać w ostatniej części The Dark Knight Rises.
Też racja, chociaż nie wiem czy Joker nie chciałby sam pracować. No a Harley to by się uczepiła i nie odeszła ; ) I zawsze chwaliła jego pomysły. Nie było sprzeciwu. A Two-Face mógłby się zbuntować.
Two Face i bunt ? Joker by pewnie zniszczył monetę z obu stron i Harvey by uległ
ja tam codziennie szukam słabości innych ludzi żeby się nimi pobawić a w przypadku Denta jego słabością jest moneta :D chociaż po co mu niszcyć monetę skoro można mu ją odebrać siłą a wtedy Dent nie będzie wiedział co zrobić i dla monety będzie zdolny do wszystkiego
Masz na prawdę dobre pomysły na część 3 : ) Szkoda że nigdy takiej nie zobaczymy, bez Ledgera to nie to samo.
Nie znam tych aktorów tak dobrze, ale być może by się nadawali. Dla mnie takiego komicznego i szalonego Jokera mógłby zagrać Jim Carrey ; )
wyobrażasz sobie Jokera 2 metry wzrosty,3 metry w barach ? takie połączenie Bane'a i Jokera :)
Chyba nadal nie mogę sobie wyobrazić ; ) Joker dla mnie może być lekko lub trochę bardziej zbudowany, w granicach wieku od 28 do 40 lat (chyba że aktor młodo wygląda), no i cóż więcej... dobrze grać ; )
Chyba masz rację. Ale przeciwnik nie może być jednak silniejszy od Batmana. Wiadomo że Człowiek Nietoperz nie ma super mocy, dlatego wróg musi być możliwy do pokonania.
i kolejny pomysł ale z Dentem
po tym jak Harvey pokazał przed publicznością jaki jest dochodzi do zamieszek a Bane to wykorzystuje i do końca rozwala Gotham
Batman gada z Dentem
Harvey możesz to powstrzymać
Mogę
To zrób to
czekaj (Wyjmuje monetę )
Nie możesz o wszystkim decydować monetą
Dent patrzy na monetę i mówi : ona przypomina mi o Rachel ,oboje jesteśmy winni jej śmierci .
rzuca monetą ,moneta ląduje ,patrzy na wynik i mówi "przykro mi " po czym 4 naboje strzela w ślepym kierunku a ostatni zostawia na siebie
taka moim zdaniem najlepsza scenka z Harley
jest coś w rodzaju dnia dobrego humoru .ci którzy chcą coś powiedzieć podchodzą do podestu i przekazują to co mają do powiedzenia.podchodzi do podestu blondynka która mówi
-to co teraz tu powiem jest na cześć pewnej osoby która wpłynęła na moje życie ,kogoś kto wskazał mi drogę.Chodzi mi o tego człowieka(tu wyjmuje kamerę którą podłącza do ekranu i widzimy nagranie z TDK gdzie Joker zabija naśladowce Batmana .) Ludzie dziwnie się na nią patrzą a ona "skąd ta powaga " po czym pojawiają się ludzie z bronią ,ostrzeliwują okna a kawałki szkieł kaleczą ludziom twarze na taki uśmiech Jokera
to tylko początkowy pomysł,oceniaj szczerze
Nie wiesz jak bardzo chciałabym zobaczyć taką scenę z Harley w TDKR : ) Quinn jest jedną z moich faworytek ze świata Batmana, a ty jeszcze tak konstruujesz sceny z nią że film byłby epicki jak Mroczny Rycerz : )
I z Dentem też fajne. Umiesz się wczuć w jego osobę.
jak zrobić ciąg dalszy z Jokerem też myślałem ale on i tak za dużo nabroił :D
przyszedł mi do głowy taki plan z Jokerem-gdy siedzi w arkham jest badany czy może wyjść na wolność ,Joker tak gra że zostaje uznany za zdrowego ale na wszelki wypadek ostatnia próba -dostaje swoje stare ubranie i zabawki ,aby sprawdzić czy wyzdrowiał . on bierze to do ręki i ze strętem wyrzuca .wypuszczają go ale ma on jeden schowany nóż którym zabija lekarzy ,sam wywołuje alarm i w swoim przebraniu wbija na urodziny jakiegoś dzieciaka (tyle klaunów )
Dobry plan. Ja sobie wymyśliłam że w 3 Dr. Harleen Quinzel, badałaby Jokera i podobnie jak w odcinku Szalona miłość z The new Batman adventures, zakochuje się w nim i uciekają razem siejąc chaos w Gotham ; ) Ale ja to nie umiem tworzyć tak jak ty ; )
twoja opcja jest dobra tylko trzeba by to trochę pociągnąć -co prawda jeśli o wątek Harley chodzi chciałem aby Harley była taką ofiarą losu do której J wyciąga rękę ,mówi jaka jest ładna,miła,mądra itd a na końcu "Szkoda tylko że przez Jamesa Gordona i Harveya Denta stałaś się taka strachliwa" -"Nie martw się z Dentem już skończyłem,został tylko Gordon"
ona idzie go zabić a J zaczyna się śmiać i ucieka
a tu taki motyw z zagadką (nie jest psychiczny ale spróbujny)
Riddler zostaje wprowadzony jako karciarz,oszust itd jemu nie zależy na chaosie tylko na kasie i mieście na własność .Uznaje że miasto należy się jemu ,dlatego zabija 2 osoby (przestępców) i wysyła nagranie na policję na którym dodatkowo mówi "jeden z moich kolegów w policji da mi następnych na sprawiedliwość) w ten sposób zasiewa nieufność i podejrzliwość a dodatkowo wysyła fałszywe zagadki dotyczące tożsamości jego kolegów
To też fajny wątek. Dużo pomysłów na jeden film, a i tak już powstał ; ) Wielka szkoda, bo mógłbyś zrobić świetny scenariusz gdybyś tam był znany : )
Witam! Ostatnio oglądałem ,,Batman - początek'' Christophera Nolana. Był inny niż ,,Batman Forever'', ,,Batman'', ,,Batman powraca'' i ,,Batman i Robin''. Mnie zaskoczyło, że Christopher Nolan zrobił, aż trzy filmy o Batmanie. Dotąd Tim Burton zrobił dwie części. Wolę jak każdy film o człowieku nietoperzu robi inny reżyser, ponieważ wtedy można czuc świeżośc opowiedzianej fabuły. ,,Batman powraca'' też mógłby zrobic inny reżyser. Dobry wtedy mógł byc Oliver Stone. Teraz przymierzam się do filmu ,,Batman Mroczny rycerz'' i nie wiem czy warto go obejrzec? W kinach ominęłem ,,Batman Mroczny rycerz powstaje''. Było kinie rok temu. Zastanawiam się czy te filmy są warte obejrzenia. Czy jest ktoś kto widział i poleca te filmy?
Nolan zrobił bardziej realną i mroczną wersje batmana co miałeś okazję się przekonać na Batman Początek
Ale mówisz o Mroczny Rycerz czy Mroczny Rycerz powstaje? Czy to prawda, że Mroczny Rycerz kręcili w Detroit?
nie wiem gdzie kręcili Mrocznego Rycerza . chodzi mi ogólnie o Batman Początek,Mrocznego Rycerza,Mroczny Rycerz Powstaje
Mrocznego Rycerza kręcono w Nowym Yorku, również jak najbardziej polecam trylogie Nolana, jest kapitalna i naprawdę po obejrzeniu aż chce się wierzyć, że taka historia rzeczywiście miała miejsce.
sprawdziłem dokładnie i to Mroczny Rycerz Powstaje kręcony był głównie w Nowym Yorku, natomiast Mroczny Rycerz w największym stopniu oparty o zdjęcia plenerowe, został w całości nakręcony w Chicago
dzięki za informacje, a nie wiesz dlaczego batman w batman początek był w górach himalajach nie zrozumiałem tego w tamtej części i nie wiem czy bez tego zrozumiem następne?
Czas jaki spędził Bruce Wayne w górach był dla niego okresem przygotowania, zrozumienia samego siebie oraz pokonania swoich lęków. Jego mentor pokładał w nim wielkie nadzieje. Góry mają w tym przypadku znaczenie symboliczne. Totalne odosobnienie od świata, mediów, pieniędzy. Jedynymi ludzi byli wojownicy oraz pobliscy mieszkańcy wioski. Warunki atmosferyczne panujące w górach sprzyjały wzbogaceniu treningu przez co Bruce Wayne stał się prawdziwym Ninja.