Mroczny Rycerz

The Dark Knight
2008
8,0 552 tys. ocen
8,0 10 1 551858
8,0 73 krytyków
Mroczny Rycerz
powrót do forum filmu Mroczny Rycerz

Według mnie gdyby nie wybitna kreacja Ledgera, ten film był by tylko/lub aż dobry (ocena 7/10). Dlatego m.in. stawiam 3 cześć wyżej gdyż jest ona dla mnie bardziej zrównoważonym filmem jeśli chodzi o elementy składowe (fabula, aktorstwo, realizacja techniczna itp.)

ocenił(a) film na 8
gooffer3

Popieram! H.Ladger zagrał świetnie Joker'a! Zasłużony Oscar i inne nagrody dla niego!

gooffer3

dokładnie. :)

ocenił(a) film na 9
gooffer3

a masz jakąś wersję bez joker? to za kim lata batman po mieście przez cały film?

ocenił(a) film na 8
gooffer3

Na początku strasznie sie jarałem. Joker wizualnie zrobiony świetnie, przebija swoje wersje z komiksu czy bajek. Natomiast po wtórym(ile razy oglądałem nie pamiętam :D) razie oraz przejściu gry zatytułowanej Batman:Arkham Asylum troche mi w Jokerze do doskonałości brakuje. Jednej rzeczy a w zasadzi orzywienia troche głosu bądź sprawienia aby częściej śmiał się w ten psychodeliczny sbosób. Mark Hamill jest jednak jeśli chodzi o głos najlepszym Jokerem a właśnie głosu w TDK mi zabrakło do ideału :D

Jednak nic Heath'owi nie ujmując stworzył wielką kreacje i rzeczywiście trzeba ją jakoś uchonorować.

Pozdrówki :D

ocenił(a) film na 9
Jakoks

Ty lepiej uchonoruj słownik ortograficzny i orzyw się w jego używaniu bo inaczej ujmuje to Twoim wypowiedziom