Mroczny Rycerz

The Dark Knight
2008
8,0 552 tys. ocen
8,0 10 1 551858
8,0 73 krytyków
Mroczny Rycerz
powrót do forum filmu Mroczny Rycerz

Nie wiem jak wy, ale ja odniosłem wrażenie, że niekoniecznie jest to zdjęcie prosto z filmu... Mogę się mylić, ale dziwi mnie jedynie, fakt, że Joker ma niewyraźną bliznę na policzkach i ślady czerwonej szminki, czy cokolowiek to jest ma względnie krótką długość... W dwóch zdjęciach jakie nam dostarczono, Heath Ledger miał grubszą, i masywniejszą "szramę" a jego kolor twarzy jak i "krechy" był bardziej działający na oczy...

Mimo to, uważam, że Heath jako Joker to po prostu rewelacja!

Pozdrawiam!

ocenił(a) film na 10
The_Joker

W kilku informacjach, które pojawiały się już po pokazaniu pierwszej oficjalnej foty Jokera mówiło się o tym, że to nie jest ostateczna wersja przygotowana do filmu. Że nad wyglądem Jokera wciąż pracują, a to efekt jednej z prób. Moim zdaniem Joker z makijażem zamiast z superrealistyczną wersją o chemikaliach, które zmieniają twarz w twarz klauna (niech mu jeszcze wielki czerwony nos od tego wyrośnie, i stopy, tak żeby pasowały do klaunowych butów) jest ciekawszy - to ma być psychol, który sam z siebie robi Jokera, tak to widzę.

Podoba mi się też pomysł z bliznami zamiast grymasu na twarzy. Poczekamy zobaczymy, pierwszy duży trailer ma się pojawić w okolicach grudnia, wcześniej za dużo nie będziemy mogli na ten temat powiedzieć. Mam tylko nadzieję, że ujawnią w tym czasie wizerunek Dwóch Twarzy.

Filo_20

nie bedzie taki zły w tym makijażu zobaczysz ziomek jeszcze w kinie wspomnisz moje słowa taki psychol z wielkim bliznami na gębie od ust włosy mokre zadbane troche taki merlin menson. Wiesz wygląd to 50 procent zobaczymy jaki będzie miał głos i czy zagra psychola pamietaj gra robi całe wrażenie .Pamietasz lalke czaki niby normalna lalka. Ale jak obejrzałeś film to sie bałeś później iść do kibla odlać bo myślalem ze wredna małpa będzie tam czekać. troche zaufania do pana nolana na pewno nie spiepszy jokera bo by go fani zjedli na przekąske on to wie tak jak wie to zę mu nie dają życ na planie i ciągle podpiepszają mu zdjęcia z tego planu hehe pozdrawiam

Filo_20

nie bedzie taki zły w tym makijażu zobaczysz ziomek jeszcze w kinie wspomnisz moje słowa taki psychol z wielkim bliznami na gębie od ust włosy mokre zadbane troche taki merlin menson. Wiesz wygląd to 50 procent zobaczymy jaki będzie miał głos i czy zagra psychola pamietaj gra robi całe wrażenie .Pamietasz lalke czaki niby normalna lalka. Ale jak obejrzałeś film to sie bałeś później iść do kibla odlać bo myślalem ze wredna małpa będzie tam czekać. troche zaufania do pana nolana na pewno nie spiepszy jokera bo by go fani zjedli na przekąske on to wie tak jak wie to zę mu nie dają życ na planie i ciągle podpiepszają mu zdjęcia z tego planu hehe pozdrawiam

The_Joker

Nawet na filmach, które jakoś udało się innym nakręcić, i które trafiły do nas, było wyraźnie widać dużo szerszy "uśmiech" Joker'a na bliznach... Jestem ciekaw jak będzie wyglądał w całości (ruchy, głos, śmiech, słowa)

Najgorsze jest to, że trzeba czekać...