Mroczny Rycerz

The Dark Knight
2008
8,0 552 tys. ocen
8,0 10 1 551737
8,0 73 krytyków
Mroczny Rycerz
powrót do forum filmu Mroczny Rycerz

Od chwili kiedy oglądałem ten film po raz pierwszy w kinie prawie 6 lat temu Mroczny rycerz wywarł na mnie ogromnie wrażenie i jest bezdyskusyjnie najlepszym filmem z Batmanem "Ever". tu "Fabryka snów" pokazuje swoje możliwości !! Noo ...Ale na uwage zasługuje przede wszystkim dobór aktorów których gra idealnie odzwierciedla charakter postaci , A mam tu ZWŁASZCZA na temat Jokera którego Ledger lepiej by zagrać chyba nie mógł. Czytałem iż pod koniec życia był fizycznie i psychicznie wyczerpany tą rolą ,nie spał brał " cudne leki" jak każdy w Hollywood na poprawe samopoczucia chyba antydepresanty czy coś o podobnym działaniu , ciekawiło mnie to kilka lat temu,To chyba skutek wymieszaniu pewnych leków plus czynniki inne stres brak snu itd.
Przyczynił sie do tego iż "poszedł spać" a szkoda . Zajebiście w utalentowany aktor.

ocenił(a) film na 10
ClinEastwood

Bardzo szkoda, bo zagrał rewelacyjnie. Te wszystkie nagrody nie są przypadkowe, to na pewno nie było tak, że "och, bidulek Heath nie żyje. Przyznajmy mu te wyróżnienia, bo to takie przykre, że odszedł'. Nic z tych rzeczy. Absolutnie na nie zasłużył.