Mroczny Rycerz

The Dark Knight
2008
8,0 552 tys. ocen
8,0 10 1 551949
8,0 73 krytyków
Mroczny Rycerz
powrót do forum filmu Mroczny Rycerz

http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=5c81c327bb5170e5

użytkownik usunięty
danix23

Jeśli tak to SUPER!!!:)

Ja bym zostawił troche ucha tylko:)

użytkownik usunięty
danix23

A tak na marginesie to, znów się bawiłeś Photoshopem????

Jeśli tak, to widze duże, DUŻE postępy :):):):)

ocenił(a) film na 10
danix23

Nie no....:))) Przy takich obrażeniach ten facet gryzłby już ziemie :)))

Hannibal_Lecter_4

Nie bawiłem się photoshopem :P
A wygląda na to ze to jest wizerunek Two-Face'a lecz nie to zobaczymy w kinach, informator serwisu Batman On Film ma dla nas informacje na jego temat: Jest prawdziwy, aczkolwiek to jeden z bardzo wczesnych concept artów. (...) Nie dokładnie to zobaczycie w filmie, ale ogólny zamysł jest ten sam. Nie chcę być przesadnie tajemniczy, ale wiem jak wielu ludzi stara się by wygląd Two-Face'a był niespodzianką i ta koncepcja nie oddaje właściwie tego jak Aaron prezentuje się na ekranie.

batcave.

danix23

To nie jest raczej żaden fake i zabawa photoshopem, bo WB wszędzie kasuje tą fotkę, jak tylko może...

ocenił(a) film na 10
Albertino

jak na moj gust zbyt przesadzone.Stopien poparzen moze byc i brak tej wargi ale dalej ta zdarta skora do kosci i widoczne miesnie to zbyt sfantazjowane.I pewnie tak nie bedzie bo to tylko concept art jak podaje zrodlo.

ocenił(a) film na 10
Peterson_B

no i ta rana od linijki odmierzona nie to nie moze byc prawdziwe zdjecie TF.Na zdjeciu z trailera widac ze rana jest nierownomierna zwlascza po czole:

http://img214.imageshack.us/img214/8073/jkr25ge5.jpg

tak wiec nie sugerujmy sie tym co widzimy na tym wg mnie przesadzonym concept arcie:)kogos naprawde ponioslo

ocenił(a) film na 10
Peterson_B

ale......

wygląda na to, że tak, jednak nie to zobaczymy w kinach tego lata. Rzekomy concept art Two-Face'a znika z kolejnych stron na prośbę Warner Bros., natomiast informator serwisu Batman On Film ma dla nas informacje na jego temat:

Jest prawdziwy, aczkolwiek to jeden z bardzo wczesnych concept artów. (...) Nie dokładnie to zobaczycie w filmie, ale ogólny zamysł jest ten sam. Nie chcę być przesadnie tajemniczy, ale wiem jak wielu ludzi stara się by wygląd Two-Face'a był niespodzianką i ta koncepcja nie oddaje właściwie tego jak Aaron prezentuje się na ekranie.
batcave

Czyli tak jak myslałem, zamierzenie zostaje, tylko trochę "podrasowane" pewnie mniejsze i bardziej nie równomierne obrażenia, ale liczy się styl! a tutaj Nolan dał do pieca ;D

ocenił(a) film na 10
FvJ

no i cale szczescie bo taki przesadyzm to tak na dobra sprawe wcale fajny nie jest.I tak sobie mysle ze to blad ukazywac zdjecia i wyglad przed premiera bo wieksza przyjemnosc byla by gdybysmy zobaczyli Jokera i TF bezposrednio na duzym ekranie.Ale mozna sobie tylko pogdybac bo film musi byc promowany i tak dalej.. Wszystko kreci sie wokol hajsu:D

ocenił(a) film na 8
Peterson_B

napewno troche przesadzony,z takimi ranami to by dlugo nie pozipial,ale zęby to by mogl miec na wierzchu,bo to sie prezentuje obrzydliwie!!!mysle ze Nolan nas pozytywnie zaskoczy:))))

ocenił(a) film na 10
Funny_Man

na tym zdjeciu polowa jego twarzy to mi bardziej mumie przypomina z filmu "mumia":) przez te miesnie szczek odsloniete i kosci:)

ocenił(a) film na 10
Peterson_B

Jokera ukazali dlatego, że tak jak mówisz był ich największą kampanią reklamową. Ale po co ludzie starają się za wszelką cenę zobaczyć Two-Face'a
przed premierą? Przecież im mniej się wie, tym bardziej to wzmaga ciekawość i z większą ciekawością i zapartym tchem ogląda się film...:)

użytkownik usunięty
danix23

Może te przecieki są celowe, żeby zrobić zamieszanie takie jakie ma miejsce na tym forum. Efekt może być zupełnie inny.

Po namyśle stwierdzam, że ta charakteryzacja jest dużo lepsza i bardziej wiarygodna, niż ta, która będzie u Nolana

No rzeczywiście super - to nie wyglądało, jakby był oblany kwasem, tylko jakby go ktoś po prostu pomalował na inny kolor. Ja jednak preferuję charakteryzację u Nonala.

użytkownik usunięty
Albertino

No ja też...

Przecież to była ironia:)

Cieszę się, że ktoś tą historię w końcu opowiada jak należy. Szumacher zniszczył tą historię. Zrobił z niej komedyjkę. A Burton za mało poświęcił postaci Bruce'a. Poza tym Keaton mi nie pasował. On nie jest zbyt dobrym aktorem. Przeciętnym, no. Kilmer i Clooney to wogóle... Bez komentarza. Bale jest jak należy.

Clooney to jest akurat dobrym aktorem, ale przy takim żałosnym filmie, to by nawet Meryl Streep nie dała rady...

użytkownik usunięty
Albertino

W ostatnim zwiastunie Mrocznego Rycerza widzimy wlasnie tego Pana lezacego w kaluzy benzyny właśnie tą stroną twarzy którą widac poparzona na fotce powyzej tego posta...

ocenił(a) film na 10

Bez kitu??!!

Peterson_B

Taa napewno;)

ocenił(a) film na 10
Nature_Girl

Tak wygląda Two Face bez obróbki komputerowej jeszcze czy jakoś tak

ocenił(a) film na 9
Wojtek_dpo

przejebane tak bez powieki ;P

ocenił(a) film na 9
danix23

Nolan za bardzo dba o realizm, żeby taki projekt wszedł do ostatecznej wersji (mam nadzieje)
Przecież bez powieki to oko by mu wyschło całkowicie, nie wspominając o tym, że ani spalenie ani kwas nie zostawiają TAKICH śladów... jakby mu twarz włożyli do maszynki do mielenie mięsa to może mógłby tak wyglądać... jakby przeżył...
FAKE!!!