PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=236351}

Mroczny Rycerz

The Dark Knight
2008
8,0 547 tys. ocen
8,0 10 1 546642
7,9 94 krytyków
Mroczny Rycerz
powrót do forum filmu Mroczny Rycerz

Czy jest ktoś w stanie mi odpowiedzieć, co to ma być na tych nowych zdjęciach ? Dlaczego Batman (nie wiem jak to ująć), przesłuchuje Joker'a i raczej bije ? Czy to ma być mroczny Ledger, którego tak sobie po prostu można bić i poniżać ? I czy ten obraz z nimi przy stole jest po wejściu Joker'a na imprezę, gdzie przystawiał nóż naszej nowej aktoreczce czy może ten później się rewanżuje ?

I co to za skarpetki!

Zaczynają się drobne obawy...

użytkownik usunięty
The_Joker

ten film bedzie cienki. Joker nie jest taki jakiego go sobie wyobrazalem. Ten filmik bedzie w stylu Begins.

użytkownik usunięty

widac to po zdjeciach

użytkownik usunięty

za duzo tu nowoczesnosci

gdzie ty tu widzisz nowoczesnosc ?! film aktualny z mozliwosciami techniki filmowej,aktorskiej,nie potrafie pojac gdzie dostrzegasz w tym blad

ocenił(a) film na 6
callahan666

Nie dociekaj - to typowy troll, który pisze, żeby pisać. Niekoniecznie z sensem.

ocenił(a) film na 6

Dziękuję, że nas uświadomiłeś, że film będzie cienki. Możesz już się udać w inne rejony wirtualnej rzeczywistości i przestać zaśmiecać forum swoimi debilnymi tematami i postami.

<do kierownictwa FW: niech mu ktoś zablokuje konto, proszę...>

Dwight_

Dark Knight! Napewno będzie to film inny niż myślisz i pewnie większość spodziewających się filmolubów tego gatunku, porównując do pamiętnych czasów prawie końcówki XX wieku... Film będzie emanował sprawną ręką Nolan'a i zdecydowanie nie będzie "cienki"... Postać Joker'a jest tu co prawda znacznie różniąca się od pierwowzoru, ale to w niczym nie przeszkadza! Spójrzcie na zdjęcie Ledger'a z chorym uśmiechem, przykładającego kobiecie nóż... czyż to nie piękne!? Myślę, że trzeba się spodziewać złożonego i wielowątkowego obrazu, raczej nie nudnego z ciekawymi dialogami, które zapadną w pamięć (lub monologami Joker'a) i charakterystycznym smakiem po napisach końcowych... Wszystko przed nami... Czekajmy wiernie i wytrwale.

Jak chcecie to dodajcie coś od siebie...

ocenił(a) film na 10
The_Joker

Sprawa jest bardzo prosta: zwróćcie uwagę na kostium Batmana podczas "przesłuchania" Jokera. I co widzimy? Kostium z BB! A jak wiemy, mniej więcej w połowie filmu Batman zmienia kostium z jakiegoś poważnego powodu. Kolejny wniosek? Opisywana scena ma miejsce w pierwszej godzinie filmu. Ponadto, z kilku kartek scenariusza, które wyciekły do Internetu wynika, że Joker zostaje złapany, po czym ucieka z więzienia i zaczyna siać rzeźnię w mieście... W materiale z San Diego jest scena, gdzie Gordon przesłuchuje Jokera mówiąc mniej więcej coś takiego "zero odcisków, zero jakiejkolwiek tożsamości, kim jesteś, do cholery?"...
Na moje oko Joker da się złapać - jest to zapewne część jego planu. Co do jego wyglądu, to już wiele razy podkreślałem, że z oceną poczekam do premiery. Jako fan tej postaci, też mi się w żołądku przewraca, gdy słyszę słowo "make-up", ale cóż. A propo, na jednym ze zdjęć, o których gadamy, Joker pojawia się w rozmazanym makijażu. Nie wiem jak wy, ale dla mnie wygląda jak pier***nięty świr. I oby takim przedstawił go Heath Ledger...

ocenił(a) film na 6
guziol99

Nie wiem gdzie ty się tam dopatrzyłeś kostiumu z BB, według mnie na fotach z przesłuchania jest to nowe wdzianko. Zwróć uwagę na maskę i w ogóle porównaj sobie ze zdjęciami gdy stoi na samochodzie albo kuca na jakimś balkonie - wyraźnie widać tam nowe elementy stroju. Równie dobrze przesłuchanie może mieć miejsce pod koniec filmu.

ocenił(a) film na 10
The_Joker

Czy zawsze ocenaisz ksiaizke po okladce............zdjecia to zdjecia

lego_3

Po pierwszym zdjęciu miałem nadzieje, że wreszcie Joker będzie porządnym psycholem. Niestety to jest szajbus a'la Nicholson. Nie spodziewam się teraz niczego nowego.

ocenił(a) film na 6
Albertino

Nie za wcześnie z takimi radykalnymi ocenami? Trochę cierpliwości :) Poczekajmy na pierwszy zwiastun, na trochę więcej informacji i na sam film, bo przecież parę fotek nie może dać pełnego obrazu tej postaci.

ocenił(a) film na 10
Dwight_

hmmm... w "Batman:The Killing Joke" jest przecież scena, gdy Batman przybywa do Arkham, żeby przesłuchać(?) Jokera, ale zamiast niego znajduje tam kolesia jedynie przebranego za Jokera i jest dokładnie pokazane jak Batman dotyka twarzy fałszywego J i ściąga mu 'make-up".
Wiem że to trochę naciągane, ale może akurat mamy fotki tylko tego fałszywego Jokerka, może nie wszystkie ale jedna faktycznie wygląda jak nieudany makijaż ;)

ocenił(a) film na 6
Glorfindel99

Tylko na tym zbliżeniu twarzy z rozmazanym makijażem jest Heath Ledger, a przynajmniej ja tam go widzę. Więc skoro to on, to nie jest to na pewno fałszywy Joker.

ocenił(a) film na 10
Dwight_

wiem, wiem, rozumię Cię, podaję tylko wersję z komiksu, gdzie fake Joker wyglądał dokładnie jak oryginał, a jak będzie w filmie chyba nie dowiemy się aż do premiery :)

Dwight_

"Tylko na tym zbliżeniu twarzy z rozmazanym makijażem jest Heath Ledger, a przynajmniej ja tam go widzę. Więc skoro to on, to nie jest to na pewno fałszywy Joker."

to fałszywy Joker, a wygląda jak Ledger, bo mr J ma brata bliźniaka:)

a swoją drogą, jeżeli czytaliście nowy spoiler dotyczący roli Halla to pewnie również zauważyliście, że fabuła DK znowu mocno się gmatwa, a ilość wątków zwielokrotnia. Oby Nolan ładnie wywinął się z tych wszystkich dróżek i finał nie wyszedł wg przepisu "co za dużo to nie zdrowo".

ocenił(a) film na 10
Krolik_Pudding

Wiesz, ewentualnie Joker, siedząc w Arkham, z nudów mógłby ulepić sobie golema albo coś temu podobnego wyglądającego dokładnie jak J, po czym samemu uciec, zostawiając bezmuzgą kreaturę w celi ;)ale mam nadzieję że pan Nolan nie wpadł na takie coś i już pisałem, że wersja z sobowtórem jest strasznie naciągana, chociaż pojawiła się w komiksie, nie znaczy że zobaczymy to w filmie :)

ocenił(a) film na 10
The_Joker

Powiem szczerze - to jest film, na który czekam z niecierpliwością. BB, bardzo mi się podobał, lecz brakowało mi antagonisty z prawdziwego zdarzenia..a Joker jest nim bez wątpienia. Cieszę się, że zagra go właśnie Heath Ledger - długo nie mogłam przekonać się to tego aktora, ale gdy zobaczyłam go w "Lords of Dogtown" zrozumiałam, iż on potrafi grać. I to naprawdę dobrze.

Nie mam zamiaru przedwcześnie oceniać tego filmu - czekam na efekt końcowy i liczę na coś wybitnego. Zazwyczaj filmy wobec których mam wysokie wymagania, okazują się, delikatnie mówiąc, przeciętne. Ale Batmanem zajmuje się Nolan, więc jestem spokojna;]

Jull

odświeżąm normalne tematy czyli związane z filmem Dark Knight :)

pozdro :D