Przyznam wam drodzy filmwebowicze że czekam na ten film z tak samą niecierpliwoscia z jaka czekalem na Die Hard 4,to byla dla nie premiera mojego zycia chyba bo kocham szklana pulapke,3 pierwsze czesci,bojak wypadla 4-ka wszyscy wiemy.Wracjac do "Mrocznego Rycerza",tutajh nei mam zbytnich obaw,jesli wierzyc zwiastunowi to film bedzie o wiele lepszy od poprzednika,przynajmniej mam taka nadzieje,Ledger gra Jokera ze wspanialym "zębem",Bale poprawny jeśli nie dobry,to taki aktor,który nie jest jakimś wspaniałym aktorem ale bardzo go lubie bo wprowadza fajną atmosfere do filmu,to tylko moje zdanie,co do filmu to tlyko w opraciu o zwiastun,w ogole bardzo cieszy mnie to że Nolan wziął się za Batmana i zionął w niego część Burtonowskich filmów o nietoperzu,do teog dołożył swoje wyczucie ciekawą wizję,gdyby Batman-Początek miał tak wyrazisty czarny charakter jak Nicholson,były lepszy od 1-szej czesci.Batman forever i batman i robin nie mają dla mnie miejsca bytu,góno do potęgi entej,batman forever mi sie kiedys podobał bo to byl pierwszy film na jakim bylem w kinie,teraz troche zmianiam odczucie. 
Co do otwarcia to emocjonuje mnie to nie mniej niż sam film,okaże się czy popularniejszy za oceanem jest człowiek pająk czy nietoperz,ja chyba już w tym momencie moge z cala pewnoscia powiedziec że Batman i Joker okaża się lepsi artystycznie od Spidermana 3,jeśli rekord utrzxyma Spiderman fto bedzie to swego rodzaju pardoks,interesuje mnie też cały dochód z biletó mrocznego rycerza na całym świecie,ale na ot muisimy jezcze troche poczekac,tymczasem cczekajmy na premiere w Polsce.