raczej. Taki Batman to żaden twardziel, trzeba było lepiej dobrać aktora odtwarzającego główną rolę w filmie.
O ile Bale do takich filmów jak Mechanik czy Operacja świt świetnie się nadaje, to zrobienie z niego batmana spowodowało powstanie karykatury. Choćby w jednej z finałowych scen na dachu, kiedy to z Jokerem czekają na fajerwerki; Batman sycząc ze ściśniętymi ustami swój wiekopomny bądź co bądź monolog, wygląda wręcz komicznie. Żaden twardziel z takiego batmana, zdecydowanie bardziej wiarygodnie wypadł Ledger w swojej roli Jokera, nieprzewidywalny i niezrównoważony. Ale i tak czegoś mu brakuje do Nicholsona z oryginalnego Batmana. Sam Batman z 1989 roku też wygląda sto razy bardziej wiarygodnie.
Pierwszego Batmana oglądałem w wieku kilkunastu lat, więc może dlatego tego nowego tak surowo oceniam. Nie mam pojęcia, co może się wam w tym nowym podobać
Sorry ale wolę 100 razy bardziej lekko sztywnego Bale'a ,niż nijakiego Keaton'a z plastikową żółtą klamerką.
Nie wiem chłopcze, co ci się tłucze po głowie; ja liczyłem na jakiś argument przemawiający za TYM batmanem, nadal uważam że wersja Nolana jest nijaka w porównaniu z w. Burtona.
''Nie wiem chłopcze, co ci się tłucze po głowie''
Jak na mój nos nie potrafisz rozmawiać z ludzmi i prowadzić dyskusji. Więc nikt tu nie poda ci żadnych argumentów.
Ps. Ile masz lat ?
Zgadza się, nie potrafię rozmawiać z ludźmi, którzy nie mają nic do powiedzenia i nic innego nie potrafią, jak tylko obrażać na lewo i prawo. Założyłem ten temat po to, aby podyskutować o filmie, a nie wylewać na siebie wzajemnie z jakimś dzieckiem wiadra pomyj.
Chyba poczuł się dotknięty krytyką swojego ulubionego filmu, z pewnością sypia w pościeli z TYM batmanem
taa..na bank ogladajac batmana '89 miales kilkanascie lat.predzej powiedzialbym ze ogladajc tdk miales nie wiecej niz nascie.
Dla mnie tylko Joker ratuje ten film. Sceny walk to kpina, obejrzyjcie sobie i zobaczcie jaki % przeciwników batman przewala przez barierki rozmaite czy spycha z dachów, nawet Jokera pokonuje w podobny sposób. Do tego dochodzi coś co brzmi tak "wwrrurrrrwwwrwwr" i właściwie niewiele więcej da się zrozumieć z kwestii wypowiadanych przez batmana.
"Sam Batman z 1989 roku też wygląda sto razy bardziej wiarygodnie."
. .,.......................-”. . . . . . . . . . . . . . . . . .“-.,
. . . . .. . . . . . ..,/. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ”:,
. . . . . . . .. .,?. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .\,
. . . . . . . . . /. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ,}
. . . . . . . . ./. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ,:`^`.}
. . . . . . . ./. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ,:”. . . ./
. . . . . . .?. . . __. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . :`. . . ./
. . . . . . . /__.(. . .“~-,_. . . . . . . . . . . . . . ,:`. . . .. ./
. . . . . . /(_. . ”~,_. . . ..“~,_. . . . . . . . . .,:`. . . . _/
. . . .. .{.._..;_. . .”=,_. . . .“-,_. . . ,.-~-,}, .~”; /. .. .}
. . .. . .((. . .*~_. . . .”=-._. . .“;,,./`. . /” . . . ./. .. ../
. . . .. . .\`~,. . ..“~.,. . . . . . . . . ..`. . .}. . . . . . ../
. . . . . .(. ..`=-,,. . . .`. . . . . . . . . . . ..(. . . ;_,,-”
. . . . . ../.`~,. . ..`-.. . . . . . . . . . . . . . ..\. . /\
. . . . . . \`~.*-,. . . . . . . . . . . . . . . . . ..|,./.....\,__
,,_. . . . . }.>-._\. . . . . . . . . . . . . . . . . .|. . . . . . ..`=~-,
. .. `=~-,_\_. . . `\,. . . . . . . . . . . . . . . . .\
. . . . . . . . . .`=~-,,.\,. . . . . . . . . . . . . . . .q
. . . . . . . . . . . . .. . .. .\.................. . . .. . ./ ..
Nie mogłem się powstrzymać.