Mroczny Rycerz

The Dark Knight
2008
8,0 552 tys. ocen
8,0 10 1 551803
8,0 73 krytyków
Mroczny Rycerz
powrót do forum filmu Mroczny Rycerz

Przecież poprzednia część nazywała się Batman - Początek a nie Mroczny rycerz - Początek Jak wiadomo ta część to kontynuacja.

użytkownik usunięty
simon3333

Fakt można było dać Batman i kolejny podtytuł. Nolan jednak nazwał go Dark Knight, dlaczego - masz wyjaśnione w ostatnich trzech zdaniach filmu, a konkretnie robi to Gordon w rozmowie w swoim synem.

ocenił(a) film na 9

Gordon pod koniec filmu mógł tak samo nazwać Batmana np. czarnym wojownikiem lub tajemniczym bohaterem.

użytkownik usunięty
simon3333

mógł też go nazwać czarnym żydem, nie rozumiesz że Nolan chciał od tego odejść od nazwy "Batman"? o czym co prawda podkreślał wielokrotnie.

ocenił(a) film na 7
simon3333

Ale pomyśl, "Mroczny Rycerz" chyba brzmi lepiej niż "Batman", co? A z kolei już jest film pod takim tytułem.

ocenił(a) film na 9
Mojzesz_trzeci

Mroczny rycerz brzmi jak film dla dzieci.Dużo filmów jest pod takim samym tytułem.

ocenił(a) film na 7
simon3333

Ale jakbyś też zauważył, wyjaśnienie umieścił ci u góry qu3ss.

ocenił(a) film na 9
Mojzesz_trzeci

To że Gordon nazwał go Mrocznym rycerzem nie tłumaczy dlaczego nazwa filmu różni się tak bardzo od pierwszej części trylogii którą jest Batman Początek.

ocenił(a) film na 7
simon3333

Ale tłumaczy, skąd się wziął tytuł.

ocenił(a) film na 9
Mojzesz_trzeci

To to ja wiem.

ocenił(a) film na 9
simon3333

Ło matko, też nie masz się czego czepiać. Bo taki kaprys miał reżyser, innego uzasadnienia nie potrzeba. Jak widać nawet nierozgarniętych Amerykańców nie wprowadziło to w błąd.

ocenił(a) film na 9
Mlodzik91

Mi to lotto,po prostu bylem ciekawy.Temat do zamkniecia.