Mroczny Rycerz

The Dark Knight
2008
8,0 552 tys. ocen
8,0 10 1 551858
8,0 73 krytyków
Mroczny Rycerz
powrót do forum filmu Mroczny Rycerz

najjaśniejszym punktem oczywiście jest Jocker, bez niego film byłby max przeciętny

7/10

Schizofrenik_XXI_wieku

Gdyby nie Joker to film nawet by nie powstał, więc byłby inny przeciwnik i inny aktor grający czarny charakter . Więc skąd wiesz czy film byłby przeciętny? :)

marvolo_1998

bo nie wybija się ponad przeciętność, nie mówię ze jest zły, po prostu jocker to najważniejsza postać

i przy tak drogim filmie irytują mnie takie wpadki logiczne

ocenił(a) film na 10
Schizofrenik_XXI_wieku

Wymień kilka tych wpadek, bo tak nie da się dyskutować, a chętnie bym to zrobiła. :D

ocenił(a) film na 9
Schizofrenik_XXI_wieku

Bale, Eckhart i (w tej części) Oldman nie odstępują mu kroku.. Joker jest teoretycznie jedynym złym w tym filmie, do tego to właśnie Joker jest najważniejszym przeciwnikiem Batmana . Ale to że nie wybija się ponad przeciętność brzmi już jak prowokacja.. Czekam na wpadki logiczne ;)

Zakerr

http://www.film.org.pl/prace/50_prawd_mroczny_rycerz.html
oczywiście z połowią się nie zgadzam bo są napisane na siłę ale połowa to prawda...

użytkownik usunięty
Schizofrenik_XXI_wieku

śmieszny ten materiał, takich pierdółek to sam bym więcej znalazł Ojcu chrzestnym
Pozatym nalezy pamietac że TDK to film z gatunku sci-fi powstały na podstawie komiksu

no spoko ale ja zdania nie zmienię :) oł je

użytkownik usunięty
Schizofrenik_XXI_wieku

przecież cię nie zmuszam

spox ;)

ocenił(a) film na 9
Schizofrenik_XXI_wieku

Póki co jestem przy punkcie 22, w sumie te argumenty brzmią jakby były szukane na siłę, przez jakiegoś hejtera.. Dzięki za link ;)

ocenił(a) film na 10
Schizofrenik_XXI_wieku

Ah, czytałam to! Uwielbiam prawdy objawione, można się nieźle uśmiać przy wielu z nich. :) Nie przeczę, film ma błędy logiczne, ale na pewno nie obrażają one widza. Wystarczy przymknąć na nie oko, jeśli nie są wybitnie głupie, a w Mrocznym Rycerzu nic takiego nie zauważyłam.
Poza tym, fajnie jest usiąść ze znajomymi przy filmie i powytykać wszystkie błędy, to świetna zabawa, polecam. ^^

Schizofrenik_XXI_wieku

PRAWDA ABSOLUTNA:
1. Batman Forever, 10/10
2. Batman, 9/10
3. Batman Returns, 8/10

Reszta wraz z Nolanem na czele może spadać na drzewo, bo to co najlepsze w Batmanie zostało stworzone w latach 90.!
Dziękuję za uwagę.