Mroczny Rycerz

The Dark Knight
2008
8,0 552 tys. ocen
8,0 10 1 551949
8,0 73 krytyków
Mroczny Rycerz
powrót do forum filmu Mroczny Rycerz

HIT!

ocenił(a) film na 8

Uważam że,będzie to największy hit tego roku i mam nadzieję że będzie trwał ponad 2 godziny oraz żeby fabuła była bardzo ciekawa.Walka na końcu filmu żeby wbijała w fotel jak będzie się oglądać ten film w kinie.

ocenił(a) film na 8
CinemaMen

to bedzie murowany hit!!!ma trwac 2 i pół godziny(jak nie wiecej:)), wiec chyba jest na co czekac:)))fabula bedzie wciagajaca i zaskakujaca bo to wkoncu film Nolana wiec co do tej kwestii nie ma sie czym martwic:)))aaa no i jeszcze Joker:)))zaloze sie ze po seansie nie bedzie osoby ktora by byla zawiedziona:))gwarantuje:)))

użytkownik usunięty
Funny_Man

Właśnie wyczytałem, że film ma trwać 167 minut!!! Rzeczywiście zapowiada się jeden z najlepszych filmów tego roku, mamy przecież jeszcze Indiego. Superprodukcji jest jeszcze kilka, jak Iron Man, Speed Racer i inne, ale już po zwiastunach widać, że nie będzie z nimi najlepiej. Choć Wachowscy mogą zrobić miłą niespodziankę, przecież 10mln kolorów w ciągu minuty nie musi być powodem klapy filmu (co nie zmienia faktu, że będzie tą klapą ;)).

Jestem przekonany, że "Indiana Jones" zarobi więcej... Reklama ruszy z kopyta to otwarcie będzie minimum 80mln$ :)
Co do "Mrocznego rycerza" to oby trwał te 167 minut, bo nie lubię jak wycinają sceny tylko dlatego żeby się zmieścić w krótszym czasie. Wydaje mi się jednak, że ten film aż tyle nie zarobi, obstawiam maximum 600-700mln$ - to nie jest typ filmu, który przyciąga całe rodziny, jak "Indiana Jones". Co do "Speed Racera" to wróże niskie wpływy z biletów, a to dlatego, że premiera tego filmu jest tydzień przed "Indiana Jonesem".

ocenił(a) film na 10
Albertino

Na początku też myślałem że z tej pary Indy ma większe szanse stania się kasowym hitem ...ale....z Indiana podejrzewam ,że będzie bardzo ostry początek, a później równie szybkie zejście(choć spodziewam koło 500-700mln$ łącznie US+World) Dark Knight ma bardzo wielkie szanse stania się hitem długodystanowym (Begins zszedł po 20tyg )a kampania reklamowa TDK jest świetna- i (tutaj przypuszczenie) jeżeli film będzie miał świetne recenzje krytyków, jeżeli wszyscy zaczną zachwycać się ostatnią pełną rolą Heata to nasz rycerzz może być olbrzymim sukcesem finansowym(czego życzę)

ocenił(a) film na 10
FvJ

zapomniałem dopisać- wiele osób których postać Batmana nie interesuje lub nie lubią komiksów to mogą pójść obejrzeć film dla samej ostatniej roli Ledgera.

ps. Dla mnie oczekiwanie na ten film weszło w stan zenitu ;)

FvJ

OK, zgadzam się - dlatego mówię, że ten film zarobi 600-700 mln$, przecież to są pieniądze olbrzymie - większe niż w przypadku pierwszej części. Jednak nie sądzę by był to hit kasowy roku.