Mroczny Rycerz

The Dark Knight
2008
8,0 552 tys. ocen
8,0 10 1 551949
8,0 73 krytyków
Mroczny Rycerz
powrót do forum filmu Mroczny Rycerz

Heath Ledger nie zyje...jestem w szoku nie wiem co powiedzieć ;((

ocenił(a) film na 9
Umi

Ta rola napewno stanie sie legendarna, i to nie tylko z powodu jego smierci :( Wciaz nie moge w to uwierzyc...tak wspanialy aktor...

ocenił(a) film na 7
Umi

Myślałem, że to jakiś ponury żart. Cholera...

I co teraz z nowym Batmanem? Nagrali wszystkie sceny z Jokerem, czy będą szukali kogoś na zastępstwo?

użytkownik usunięty
Piramidoglowy

Podobno sceny z Jokerem były wszystkie. Koleś pewnie przedawkował. Kurde szkoda go, bo miał talent. I to przez głupote wszystko.

Aż mnie zamurowało, zbiło z nóg poprostu jak to przeczytałem chwile temu na batcave:(
Nawet nie wiem co napisać, SZOK!!!!!!!!!!!!...

Heath Ledger [*];/;(;(

Dante_2

Kurcze może go rola Jokera troche zmieniła ale żeby zaraz sie zabijać;/

Naprawde szkoda, tyle życia miał jescze przed sobą...

[*]

ocenił(a) film na 8
Umi

'Why so serious' Heath? 'Why so serious'...

Oby odnalazł spokój, gdziekolwiek teraz jest...

ocenił(a) film na 10
Grifter

Mozna by powiedziec "Zabójczy żart" ale to nie zart....tez mi sie z początku wydawało ze to jakas kpina...ale niestety nie:(...Boje sie ze teraz wszsytko co bylo zwiazane z Mrocznym Rycerzem sie zmieni...:((

ocenił(a) film na 10
RiDeR882

KUR*A KU*WA K*RWA MAAAAAĆ !!!!!!!!!

naprawdę sorry za wstęp , ale takiego karpia to nie załapałem już dawno , wchodzę na FILMWEB a tu widzę w prawym dolnym rogu ekranu że Heath Ledger nie żyje ???!!! WTF ?? WHY ?? odkąd zobaczyłem go na trailerach "Dark Knight'a" jako Jokera to wręcz zakochałem się w nim (nie na tyle żeby obejrzeć "Brokeback Mountain" ale i tak)i naprawdę uważam że jest on NAJLEPSZYM JOKEREM - EVER , i w głębi serca marzyłem żeby zobaczyć go np w "Dark Knight's Return" czy jak miałaby się trzecia część Nolanowego Gacka nazywać ...a tu dupa , Heath nie żyje , tak jak i jego Joker -_-...nie jestem może jakoś specjalnie smutny , ale cholernie wkurwi*ny że śmierć zabiera tych najbardziej utalentowanych John Belushi - nie żyje , Richard Pryor - nie żyje , Uwe Bohl - nadal k*rwa kręci filmy -_-.

ale żeby nie było..
[*][*][*][*][*][*][*]
Żegnaj Heath :

ocenił(a) film na 10
marobot_2

no nieeeee eeeee....ej..co jest z tym swiatem:(
[*][*][*][*]

danio344

Ehhhh szkoda:( taki talent....
[*][*][*]

marobot_2

"odkąd zobaczyłem go na trailerach "Dark Knight'a" jako Jokera to wręcz zakochałem się w nim (nie na tyle żeby obejrzeć "Brokeback Mountain" ale i tak"

A cóż takiego złego jest w tym cholernym Brokeback Mountain, że tak ludzie nie chcecie go oglądać? Boicie się, że "zarazicie się" tym grzesznym homoseksualizmem? A może, że na seansie ujawnia się wasze prawdziwe preferencje seksualne, i spodoba się wam jak chłopcy trykają się w pupę? Do diabła, ten film powinno się własnie obejrzeć dla roli Ledgera, którą to pokazał swoje umiejętności i wielką miłosc do aktorstwa. Uczucie jakim darzą się w tym filmie dwaj mężczyżni jest piękne. I nie trzeba być gejem by to dostrzec. Wystarczy nie nosić w sobie kompleksów i mieć odrobinę dystansu do otaczajacego nas swiata.

"Homo sum humani nihil a me alienum puto”

Świeczkę zapalę w realu. Odszedł świetny aktor. Szkoda, wielka szkoda. Podle się czuję.

ocenił(a) film na 10
Titus_

Titus , nie uważam by homosexualizm był zaraźliwy...jednak 2 facetów "trykających" się w pupę nie jest dla mnie w żaden sposób piękne...a obrzydliwe , i dlatego właśnie nie zamierzam oglądać BBM bo po prostu tematyka jest nie dla mnie , i naprawdę podziwiam Hetha za to że miał na tyle odwagi żeby zagrać w takim filmie...ale na tym mój podziw się kończy , bo filmu po prostu nie obejrzę i koniec tematu :)

A co do aktora , to podobał mi się w Braciach Grimm i Obłędnym Rycerzu , i naprawdę ch*jowo że go już nie ma :(

kanał...nie wiem co jeszcze powiedzieć :(

marobot_2

Miłość to uczucie, nie akt kopulacji. To pierwsze jest w filmie przedstawione świetnie. Drugiego uświadczysz tyle co na lekarstwo. A i tak wszystko jest pokazane w taki sposób, że nic nie widać. Nie wiem, być może wyobrażasz sobie, że w BM są pokazywane jakieś sceny rodem z Sodomy i Gomory. Muszę Cię w takim razie rozczarować... nie uswiadczysz takowych.

PS.Mnie to zwisa czy zobaczysz ten film czy nie. Twoja strata. Mówimy jedynie o obrazie, a nie o męskim fellatio w parku.

PS2. Podzielam Twoje zdanie co do seksu homoseksualnego, lecz jestem na tyle dużym chłopcem, by podejść do tej sprawy w dorosły sposób, czyli z dystansem.

Czego i Tobie życzę.

ocenił(a) film na 10
Titus_

Ja też staram się podchodzić do całej tej sprawy w miarę z dystansem , ale jako że nienawidzę filmów romantycznych , to film romantyczny o parze Homoseksualnej jest po prostu filmem NIE trafiającym w moje gusta , i o to mi chodziło gdy pisałem że filmu nie obejrzę pomimo że cenię aktora w nim grającego .

P.S
Titus naprawdę gratuluję ci tego że jesteś takim "dużym chłopcem" ale jak jeszcze trochę urośniesz to przekonasz się że są filmy które odrzucają samą tematyką ... i nie oszukujmy się , BBM jest jednym z nich , pomimo że pewnie to piękny i wzruszający film , ale jednak nie dla wszystkich ... i nie ma w tym nic niedojrzałego , po prostu różnica upodobań :).

P.S 2
Koniec Tematu i przepraszam za ten offtop...zwłaszcza w tak poważnym temacie

Umi

Teraz pewnie dostanie Oscara. Spryciarz!

Morgan_Mortimer_Graff

nie mogłem uwierzyć, przed chwilą widziałem info w wiadomościach :/ szkoda kolesia 28:/ grał w wielu fajnych filmach a teraz jeszcze Joker ehh kto wie czy ta rola nie otworzyła bu mu furtki do innych spektakularnych produkcji..

ocenił(a) film na 10
nolbex

Heh , napewno otworzyłaby mu furtkę do następnego Batmana , bo z tego co wiem to Nolan nie ma zamiaru uśmiercać Jokera w TDK , tak więc prawdopodobnie w kolejnej części takżeby się pojawił , a tak ...to podobnie jak postać Rachel Dawes , będzie zagrana przez innego aktora -_- ... a ja nadal uważam że Heth to najlepszy Joker - Ever

marobot_2

O, oglądałeś już ten film? Dobry jest?

ocenił(a) film na 7
Morgan_Mortimer_Graff

Taa, uważasz że zabił się dla oscara? <za krótkiiiiiiiiiii>

ocenił(a) film na 8
Umi

też jestem w szoku.Szkoda mi go.Jeszcze nie ma oficjalnych informacji na temat jego smierci.Byc moze nie swiadomie przedawkowal te tabletki nasenne?.Nie wiem.W kazdym badz razie mial powody aby zyc,w koncu mial corke i zone!.

ocenił(a) film na 8
BlessedBlack

wielu mialo corki i żony a sie zabili-to nie argument!

BlessedBlack

poza tym jak mozna nieswiadomie przedawkować -na sen sie bierze jedną ,2 tabletki a nie 22-myslisz że byl taki głupi i nieswiadomy?Dobrze wiedzial co będzie.

Umi

"Według najnowszych informacji policja na razie wyklucza samobójstwo"....

ocenił(a) film na 10
andrzej99jg

Na razie, czyli nigdy nic nie wiadomo.

A tak się teraz zastanawiam, wiem że to pewnie by był ogromny spoiler ale orientuje się ktoś czy Joker w The Dark Knight ginie? Bo jeśli nie to ciekaw jestem jak rozwiążą kwestię w trzeciej części. Wolałbym już całkowite usunięcie postaci niż zastępowanie Ledgera nowym aktorem, po tym co pokazał na zwiastunach nie wyobrażam sobie kogoś innego w tej roli (choć i tak Nicholsonowi należy oddać hołd za jego Jokera w Burtonowskiej wersji).

ocenił(a) film na 9
HuntMocy

Hmmmm jeśli to prawda a nie kolejnych chwyt merketingowy to kurwa przesrane. Świat nie ma zasad w takim razie:D peace[']
Z drugiej strony tej optymistycznej Dark Knight będzie miał dodatkową reklame na świecie, tylko co to za reklama :/

nie wierze kurwa. ja pierdole, ludzie umierają ale nie wieku 28 lat co on zrobił.

Redgard

JESTEM ZBITY Z TROPU!!!!!!!!!!!TOTALNA ZAŁAMKA!!!!!CO SIE DZIEJE NA TYM ŚWIECIE ZA DURZO ŚMIERCI WOKÓŁ MNIE.....Nie zapomne jego roli brokeback mountian

ocenił(a) film na 8
Rrrr

Czekałam na ten film specjalnie, żeby zobaczyć Heatha jako Jockera! Nie mogę uwierzyć, że to jego ostatnia rola, i że nigdzie więcej nie zagra! Tak strasznie mi przykro, że on nie żyje!

Umi

Ja pier@#@# jak to zobaczyłem na Batcave to mnie normalnie zamurowało. Ja nie wiem czy się zaćpał,bo miał przecież córke itaką role !!!!! Naprawdę chciałbym jesczze poprzekli8nać ze smutku alew leopiej nie...

[*]

ocenił(a) film na 9
Logan__

Bardzo lubiłam tego aktora, na Batmana mialam isc głównie z jego powodu...Jestem niepocieszona,że w niczym juz nie zagra. Totalny szok....

ocenił(a) film na 8
Venatrix

Rola Ledgera jako Jokera przejdzie na zawsze do historii. Szkoda, że umarł tak młodo... Ku*wa.. szkoda mi go.

ocenił(a) film na 9
Umi

Szkoda :( [*]
ciekawe co będzie teraz z Jokerem

PawelM

[*][*][*]
papa Heath szkoda goscia taki młody. Papa Joker, z tego co czytałem to w filmie Joker miał przezyć i powrócić w nastepnej cześci.