Mroczny Rycerz

The Dark Knight
2008
8,0 552 tys. ocen
8,0 10 1 551858
8,0 73 krytyków
Mroczny Rycerz
powrót do forum filmu Mroczny Rycerz

JOKER

ocenił(a) film na 9

LEDGER WZNOSI TEN FILM NA WYZYNY!!!

użytkownik usunięty
kornus

Joker jest świetny ale jest też kilku świetnych aktorów, którzy wg mnie zawyżają ocenę

ocenił(a) film na 9

film jest swietny ale to film jednego aktora!!!

użytkownik usunięty
kornus

Faktycznie, wydaje się, ze film bardziej skupia się na Jokerze ale równie dobrze zagrali Bale, Oldman czy Eckhart

ocenił(a) film na 9

tak bo to klasowi aktorzy ale ledger w tym filmie jest poza skala

ocenił(a) film na 9
kornus

i dodam jeszcze ze to jedna z najwybitniejszych kreacji w historii kina

użytkownik usunięty
kornus

Zgadzam się.

ocenił(a) film na 6

'równie dobrze" co oni mieli w tym filmie do zagrania zwłaszcza Bale ? On był tragiczny jako Batman za to Ledger naprawdę znakomity jako jedyny w tym filmie

użytkownik usunięty
bolec_4

Dlaczego był tragiczny ?

użytkownik usunięty
kornus

a według mnie to Nolan wynosi ten film na wyżyny

ocenił(a) film na 9

nolan nie gral jokera:) gdyby nie ledger ten film traci wiele

użytkownik usunięty
kornus

ale to Nolan napisał scenariusz i wyreżyserował ten film.Bez Ledgra byłby świetny ponieważ największą zaletą TDK tu jest fabuła.

ocenił(a) film na 9

najwieksza zaleta tego filmu jest joker!!! bez polemiki!!! a fabuly to nie ma jakies odkrywczej

ocenił(a) film na 9
kornus

Ja się zgadzam z Daisy, bo Joker jest zajebisty właśnie dlatego, że potrafi zaskoczyć i ciężko przewidzieć jego następny ruch. Co za tym idzie, bez trzymającej w napięciu akcji ta postać nie istnieje, bo samą ekscentrycznością by furory nie zrobił - choć fakt, dodaje mu ona charakteru ;)

ocenił(a) film na 9
bunnylune

zupelnie sie nie zgadzam ale kazdy ma swoje zdanie na temat tego filmu!!! dla mnie ledger zabiera ten film!!! "woopsy ma racje,wszystko dopracowane jest najmniejszym szczegole" tu bum sie nie zgodzil. http://www.film.org.pl/prace/50_prawd_mroczny_rycerz.html

kornus

ta liste wymyslil jakis frustrat bo obiektywnie wiekszosc bledow wymyslanych jest na sile,powiedzmy ze na te 50 zgodzilbym sie max z 3,

użytkownik usunięty
kornus

jakim trzeba mośkiem być żeby powoływać się na tak żałosny antyków

jakim trzeba być mośkiem, żeby nie potrafić pojąć tego, że artykuł ten stworzony został przez osobę, której podobał się TDK.

użytkownik usunięty
ed j. rush

mośku umiesz czytać

''Druga odsłona nolanowskiego Batmana nie zachwyciła mnie, choć film obejrzałem w najlepszych z możliwych warunków - w kinie IMAX.''

umiem czytać na pewno lepiej niż ty. drugie zdanie artykułu: ""Mroczny Rycerz" podobał mi się, ale... nie uważam go za arcydzieło. "

kornus

woopsy ma racje,wszystko dopracowane jest najmniejszym szczegole,poczawszy od napadu na bank-pierwsza scena a konczywszy na tym ze to w koncu batman jest tym zlym.
nolan>joker>dent/2face>wayne/batman>gordon

ocenił(a) film na 10
kornus

http://youtu.be/bKe4iuBi3ng Świetna gra Jokera.
Lepszego jokera już nie będzie w żadnym nowym batmanie.