Mroczny Rycerz

The Dark Knight
2008
8,0 552 tys. ocen
8,0 10 1 551979
8,0 73 krytyków
Mroczny Rycerz
powrót do forum filmu Mroczny Rycerz

mi sie bardziej nowy joker podoba , moze lepiej jest udekorowany :)ale stary tez niczego sobie :)

porownanie

http://i11.photobucket.com/albums/a165/miss_whisky/HeathLedgerJackNicholsonJoker .jpg

mistrz439

powiem tak: jak pierwszy raz zobaczylem nowego jokera to bylem zmieszany ale z biegiem czasu przypadl mi do gustu, nowy joker jst jakby bardziej naturalny, nie wiem jak to dokladnie wyrazic...u burtona wszystkie postacie byly bardziej bajkowe, komiksowe, u Nolana jest na odwrot, co sprawia, ze Joker jest jeszcze bardziej przerazajacy...

Nowy Joker rulezzz:D:D

ocenił(a) film na 8
mistrz439

Z całym szacunkiem dla pana Nicholsona.....ale nowy Joker ma to coś w sobie, to coś, co przeraża i jednocześnie fascynuje...czuję, że Heath stworzył wielką aktorską kreację o której długo będziemy pamiętać.

DamienC

dokladnie. Mimo, ze jest to czarny charakter wzbudza niesamowita fascynacje. Mysle ze sie nie pomyle jak napisze, ze ludzie ida do kina na jokera, a nie na Batmana, dawno nie bylo czegos takiego:)

ocenił(a) film na 10
Belzebubich

Mi od pierwszego oficjalnego zdjęcia- (tego jak siedzi w więzieniu) przypadł bardzo do gustu, a już jak zobaczyłem go pierwszy raz w ruchu(trailer grudniowy) to odrazu wiedziałem, że Nolan nie zawiódł i moje wszelkie początkowe umiarkowane podejście do ponownego wprowadzenia tej postaci (tak tak tak, też byłem jednym z tych którzy mówili, że Jacka będzie ciężko przebić, ale dawałem szansę, nie byłem od razu na nie) było zupełnie bez podstawne.

FvJ

ciezko powiedziec który wyglad bardziej przypada do gustu , ale mi bardziej przypadł ten JOKER od Nolana :) poprostu bardziej przeraża?:d tamten Joker od Burtona miał o wiele za duzo makijażu na twarzy , i wygladał jak ten prawdziwy z komiksu czy bajki , ten ma makijaż rozmazany, i przypomina bardziej czarny charakter :) dlatego lepszy jest ten od Nolana :) Joker bedzie miał jeszcze swoich ludzi, tylko ze oni chyba beda mieli maski ???

__RiDDick

bardziej przerazajacy i z lepszy wygladem jest Joker od Nolana :) poprostu jak sie na niego spojrzy to widac ze to jest czarny charakter , a gdy sie spojrzało na Jokera Tima Burtona to widziało sie zabawnego nie przerazajacego Jokera ,ze smiesznie namalowanym usmiechem :):P swietnie tez jest zrobiony Two-face , mroczny przerazajacy, ochydny :) zobaczymy jak to pezdie w ygladało w filmie , a premiera zbliaz sie małymi kroczkami :)

pzdr :)