Ja chciałbym, aby Joker był mroczny, brutalny, okrutny, pełen szaleństwa w oczach i bezduszny na każdym kroku. Przede wszystkim mocno przerażający i inny mam nadzieję od jego poprzednika lata temu. Nie może być sztuczny i naciągany, bo dodany tylko na potrzeby filmu. Jeżeli Nolan zagłębi się w jego chorej psychice i stworzy naprawdę groźnego przeciwnika Batman'owi to będzie cud!
PS. Czekałem dwa lata na Spider-man'a 3, pewnie jak większosć z wielkimi oczami na przyszłego Venoma i... zawiodłem się jak nigdy(nie tylko przez niego, ale i film jako całość cukierkowatej jednak historii)
Niech reżyser zrobi w końcu genialny film na podstawie komiksu!
Wszystko wskazuje na to, że tak będzie!
Chyba każdy fan chciałby tego, ale zobaczymy na co pozwolą Nolanowi (ma być PG-13, pamiętaj!)...
No mam nadzieję, że Joker będzie bardziej zimnym "kalkulatorem", w stylu Johna Doe z "Siedem", który nie będzie się śmiał bez przerwy. Nicholson był w porządku, ale wkurzały mnie te jego podskoki i ciągłe śmiechy - chichy, które sparwiały, że wyglądał jak głupek, nie psychopata...
Co do PG-13, oznacza to, że Joker nie będzie wielkim sadystą, a w każdym razie nie będziemy widzieć na ekranie ewentualnych tortur. Liczę, że Nolan tak umiejętnie ponaciąga fabułę tu i tam, tak że i PG-13 będzie i widzowie zadowoleni...
PS. Z opublikowanych zdjęć Ledgera jako Jokera wyraźnie wynika, że poza "rozciętym uśmiechem" i paroma bliznami, będzie nosił make-up... Zdecydowanie "realistic approach", ale czy przypadkiem nie godzi w samo sedno postaci Jokera? Zobaczymy już za rok...
"Joker jest sadystycznym i obłąkanym draniem. Nie będzie w nim nic, za co można by było go polubić. Jeśli spodziewałeś się, że Joker będzie zabawny, to myliłeś się."
No i ten spoiler napaża mnie coraz większym optymizmem do Jokera w "The Dark Knight". Koniec z błazeńskim Jokerem Burtona!
Chris Nolan nie na próżno mówił, że Joker ma być jak żywo wyjęty z "Zabójczego żartu" (chodzi mi o jego charakter)... Jeżeli będziemy dostawać więcej newsów tego typu to śmiało mogę powiedzieć, że Nolan stworzy najbardziej klimatyczną postać w dziejach Batmana.
Ehh, dlaczego ten film nie ma premiery za tydzień :D
Jezeli chodzi o charakter i wizje Jokera przez Nolana to jestem w zupelnosci spokojny...tak jak juz pisano sadysta, swir, oblakany po prostu kawał skur..... natomiast bardziej ciekawi mnie sama gra Ledgera...jego mimika, GŁOS, ŚMIECH (niby podobny do Hammila i koncowki z 89 jak J. ginie...ale chce go uslyszec!!), oraz jaki bedzie miał sposob chodu...wiem ze to sa moze nie jest takie wazne ale to własnie po integracji dopiero stworzy cala postac...ciekawi mnie również jak bedzie wygladalo dosc specyficzne poczucie humoru pana J. wiadomo, ze nie moze on byc klaunem jak jacek u burtona...znalazlem fajny tekst na SHH, ktory mi sie podoba...
JOKER: What did the five fingers say to the face?!
GUEST: What_--
JOKER: *slaps guest* SLAP! HAHAHAHAHAHAHA!!!
Najbardziej klimatyczna postać z filmów o Batmanie to De Vito jako Pingwin ... to najbardziej mroczna i tragiczna postać, nie sadze zeby Ledger ktory w krótkiej karierze najlepiej wypadał jako kowboj pedał zblizył się choć troche do swoich popzedników. Owszem moze być bardziej realistyczny i okrótny, moze być skurwielem budzącym odraze, ale nie zapominajmy ze ten jego pajacowaty ryj o czyms świadczy ... ten koles, ten pedał, tan pajac powinien choć troszeczke nawiązywać do postaci Jokera ... jezeli nie w czynach to przynajmniej w tekstach!
Z tego co pamiętam Joker w wykonaniu Nicholsona był swietny, zresztą najlepiej opisuje go jego gadak którą sprzedawał ofiarą ... "Czy tańczyłeś kiedyś z Diabłem przy swietle księzyca" ... juz niebawem powinien się pojawiac pierwszy Trailer ...
"Najbardziej klimatyczna postać z filmów o Batmanie to De Vito jako Pingwin ... to najbardziej mroczna i tragiczna postać, nie sadze zeby Ledger ktory w krótkiej karierze najlepiej wypadał jako kowboj pedał zblizył się choć troche do swoich popzedników. Owszem moze być bardziej realistyczny i okrótny, moze być skurwielem budzącym odraze, ale nie zapominajmy ze ten jego pajacowaty ryj o czyms świadczy ..."
Co do pingwina masz rację. Natomiast wyrażając zdanie o Ledgerze opierasz się tylko na jednym filmie, który z nim widziałeś. Zauważ fakt, że "make up" wiele zmienia w wizerunku odtwarzanej postaci. To, że Ledger ma twarz jaką ma (według ciebie - pedalską), w twoim wielkim mniemaniu przekreśla Heath'a na samym początku...
"ten koles, ten pedał, tan pajac powinien choć troszeczke nawiązywać do postaci Jokera jezeli nie w czynach to przynajmniej w tekstach!""
Ehh, filmu nie widział i już przyjmuje hipotezę, że Ledger nie podoła postaci, którą odtwarza. Taką krytykę zachowaj dla siebie...
"juz niebawem powinien się pojawiac pierwszy Trailer ... "
Tekst Jokera "See you in December" nie jest bezcelowy... a więc obstawiam grudzień.
Widziałem Ledgera w kilku filmach, zjadacz grzechu, patriota, bracia grimm, jakiś tam rycerz, i kasanova wszystkie role z wyjątkiem kasanovy to cienizna... o kowbojach nie widziałem ale z tego co wiem to najlepsza jego rola ... czyli koles ma zwyżke formy, co nie zmienia faktu ze aktor z niego przeciętny ... czy podołą roli, podejzewam ze ją przerusyje, ale Nolan wie co robi takze zdam się na jego nosa ...
Tekst Jokera "See you in December" jakoś przegapiłem, ale do grudnia jest jeszcze sporo czasu, takze sadze ze przynajmniej jakiś mały teaser sie powinien pojwić ...
http://www.evilology.net/uploaded/joker2ge1nx.jpg
Jakby tak Joker wyglądał w nowym "Batmanie" to było by extra.
Wzrost: 1,97 m
Waga: 87 kg
Kolor oczu: zielone
Kolor włosów: zielone
Kolor skóry: biała (dosłownie)
Cechy szczególne: kompletna niepoczytalność; brak jakichkolwiek hamulców moralnych; totalna, mordercza obsesja na punkcie Batmana
źródło: http://www.batcave.stopklatka.pl/index2.php?id=postacie/joker
Mam nadzieję, że Joker będzie wyższy od Batmana (Jak w komiksie)
Nie będzie tak wyglądał i błagam zainteresuj się bardziej, bo zapewniam, że wszyscy na tym forum oprócz ciebie wiedzą, że to tzw. "fake", czyli podróba!
To co wcześniej napisałem, było do Gh0st'a...
Hahahahahahahahahahahahahahahahahaha......Hahahahahahahahahahahahahahahahahaha.. ....Hahahahahahahahahahahahahahahahahaha......Hahahahahahahahahahahahahahahahaha ha......Hahahahahahahahahahahahahahahahahaha......Hahahahahahahahahahahahahahaha hahaha......Hahahahahahahahahahahahahahahahahaha......Hahahahahahahahahahahahaha hahahahaha......Hahahahahahahahahahahahahahahahahaha......Hahahahahahahahahahaha hahahahahahaha......Hahahahahahahahahahahahahahahahahaha......Hahahahahahahahaha hahahahahahahahaha......
Fake? Dobrze, że mnie uświadomiłeś! Napisałem, że dobrze BY BYŁO gdyby miał taki wygląd. Czytaj dokładnie na przyszłość
przecież wygląd Jokera jest już od dawna znany patrz: http://www.filmweb.pl/Dark+Knight++The+2008+galeria,FilmGaleria,id=236351
:P
Gh0st ja napisałem, że nie będzie tak wyglądał, więc i (nie) "byłoby dobrze", gdyby miał taki wizerunek! Kolega wyżej podsumował idealnie!
Ja też od dawna wiem, że będzie miał taki wygląd jaki jest w galerii. Jednak poza samą zakazaną mordą nie wiele widać ^^ Osobiście wolałbym taki styl jaki jest na tej fotce co umieściłem. Zobaczymy jak to wszystko będzie wyglądać w filmie
Na "fotce", którą zamieściłeś właściwie nie widać szczegółów i napewno nie można wzorując się na niej, wyciągać wniosków i mówić, żeby Joker miał taki styl. Poza tym pojawiło się już mnóstwo informacji o wyglądzie Pana J. i jeżeli dalej o tym nie wiesz, to poszukaj na tym forum czego sobie tam zechcesz...
nowe prywatne fotki Heath'a z ładnymi zielonkawymi włosami :P
http://img144.imagevenue.com/img.php?image=43373_sem_t6tulo_122_908lo.JPG
http://img137.imagevenue.com/view.php?image=43378_sem_t5tulot_122_438lo.JPG
Mi by styknął taki jak w komiksach :P Ale na to pewnie nie mogę liczyć :( I zapewne znów nie usłyszymy motywu przewodniego z Batman'a :-/
wszystkie tematy dark knight zostaly usuniete:D och jak dobrze!!:D patrzcie ile luzu sie zrobilo.
W wywiadzie dla MTV Christian Bale potwierdził, że Joker w wykonaniu Heath Ledgera będzie mroczniejszy, niż poprzednie wersje.
"... oczywiście uważam, że kopiemy trochę głębiej niż inne filmy." To znaczy, że fani nie powinni spodziewać się tańczącego Jokera do muzyki Prince'a, tak jak to robił Jack Nicholson w filmie Tima Burtona. "Oczywiście zrobiliśmy rozpoznanie, to są rysunkowe postacie, (ale) staramy się oprzeć je na czymś bardziej rzeczywistym, niż w innych filmach."
Aktor jest pewny jednej rzeczy... klauni są przerażający. "Jest jakieś określenie na to, nie prawdaż?" Bale pytał o coulrophobie, czyli strach przed klaunami. "To cudowne słowo. Większość dzieci przerażają krwawe rzeczy."
źródło: batcave....
po przeczytaniu tego ostatniego akapitu przypomina mi sie film pt. "It" :P
A ja się cieszę, bo wszystko co do tej pory myślałem o tej postaci...sprawdza się! Mam nadzieję, że wkróce zobaczymy go w całości no i jak najszybciej pojawi się jakiś trailer.
PS. Co tak ostatnio wszyscy zaniemieli! Dodawać wszelkie nowe informacje!
Tylko nie przesadzajcie jak Dark Knight!
A ja się cieszę, bo wszystko co do tej pory myślałem o tej postaci...sprawdza się! Mam nadzieję, że wkróce zobaczymy go w całości no i jak najszybciej pojawi się jakiś trailer.
PS. Co tak ostatnio wszyscy zaniemieli! Dodawać wszelkie nowe informacje!
Tylko nie przesadzajcie jak Dark Knight!