PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=236351}

Mroczny Rycerz

The Dark Knight
2008
8,0 547 tys. ocen
8,0 10 1 547161
7,9 94 krytyków
Mroczny Rycerz
powrót do forum filmu Mroczny Rycerz

Joker to inteligencja,Joker to spryt. Był czubkiem-fakt ale za to jakim. Czy był brzydki? Tak. Ale był za to tak charakterystyczną postacią że trudno mu się oprzeć. I nie zanurzam teraz palca w sprawie śmierci aktora bo nawet go nie znałam.
GDYBY PO JEDNEJ STRONIE Z WYCIĄGNIĘTA RĘKA STAŁ BATMAN A PO DRUGIEJ JOKER, ODPOWIEDŹ JEST JASNA- POSZŁABYM Z JOKEREM.

ocenił(a) film na 10
Znawca_

We really should stop fightin', we'll miss the fireworks!

ocenił(a) film na 9
liz_6

This town deserves a better class of criminals. And I'm gonna give it to them.

Everything burns.

ocenił(a) film na 10
Znawca_

But why should I have all the fun?

ocenił(a) film na 9
liz_6

What do you propose?

ocenił(a) film na 10
Znawca_

If Coleman Reese isn't dead in 60 minutes, then I blow up a hospital...

ocenił(a) film na 9
liz_6

I had a vision.

A world without Batman.

And it was so ... boring. I've had a change of heart.

ocenił(a) film na 10
Znawca_

The only sensible way to live in this world is without rules...

liz_6

It gets boring... Why don't you just find a brand new subject? Quoting Joker is maybe a good fun, but I think we should delimit it right now. Ok, I goin' to get my gun...

ocenił(a) film na 10
sawed_off_shotgun

We're havin' fun and nobody's opposin'. U just oughtta try to change the topic of discussion instead of grumbling...

ocenił(a) film na 9
liz_6

It's all... Part of the plan.

What plan?

My plan...

Get to 1000 posts... and enjoy... xD

ocenił(a) film na 10
Znawca_

There are only 92 posts missing...;)

ocenił(a) film na 10
liz_6

oops, sorry, my bad...96 ;)

ocenił(a) film na 9
liz_6

Yes...

ocenił(a) film na 9
Znawca_

Please...
Go to topic: temat PRZE and read my long story...

liz_6

Such a hypocrisy... I should say the same thing about my last "philosophical topic" and your complains. Nowe you see how it is. Or maybe you don't. Some people just hava' blind spot. That's all.

With all due respect - changin' the topic "by me" is not a good idea. I may propound something too "philosophical"...

lays19_91

Nie zabieram głosu w dyskusjach ale tym razem zrobię wyjątek. Ludzie, czy Wy w ogóle czytacie to co wypisujecie na forum? To co później czytają inni, często młodsi od Was? czytając o tym jakie zło jest fajne, jak sympatycznie byłoby sobie postrzelać do ludzi, pociąć kogoś na kawałki etc. przyprawia mnie o mdłości. A teksty w stylu: nie ma większego świra niż Joker są po prostu śmieszne. Abstrachując o świrów, którzy faktycznie chodzili po tym świecie. ktoś wspominał American Psycho i to jest znakomity przykład świra, Hannibal Lecter podobnie. ja pierdolę, ed gein szył ubrania z ludzkiej skóry, Manson, Bundy, ramirez, cała masa świrów, prawdziwych pojebów. To także Was pociąga? A pociąga Was ostatnia strzelanina w jednej z fińskich szkól, masa innych tego typu przypadków? I kurwa wsadzcie sobie w dupe teksty Why so serious. Powód dla którego pociąga Was Joker w wykonaniu Hetha jest jeden- poniewaz to byl heath. Mogł zachowywac sie jak wariat ale to był heath. Kurwa, powiedzcie zgwałconym dziewczynom, dzieciom, rodzinom ofiar morderst etc. ze zło jest pociagajace. Czy ludziom naprawde tak odjebało po tym filmie? A tak całkiem na marginesie, piszac takie bzdury na temat Heatha (piszecie o Jokerze ale jednka w wykoniau Heatha) profanujecie ofiare tragicznegoi wypadku. Wezcie nastepnym razem puknijcie sie w te Wasze puste głowy i zastanówcie jakie pierdoły gloscie na forum

ocenił(a) film na 10
krzyszsz

Daj się dzieciom pobawić, przecieć wiadomo, że JEŚLI w rzeczywistości miałyby okazję wybierac miedzy dobrym Batmanem a złym Jokerem to wybralyby tego pierwszego, po prostu postac Jokera ich w jakis sposob hm...podnieca (?), gdyby zagrał go jakiś inny aktor, mało przystojny etc to na pewno nie byłoby tylu zachwytów i głupich topików jak ten.

Fakt faktem, że nastolatki sikające za postacią Jokera jestem w stanie zrozumieć, ale starszych lasek, wręcz kobiet, dorosłych i zdawałoby się poważnie myślących juz mniej...o ile nie wcale.

No offence, bo zaraz na mnie naskoczycie, przyłożycie nóż do twarzy i powiecie "why so serious".

liz_6

Ale mi nie chodzi o wybór miedzy Batmanem a Jokerem. Mnie nie interesuje czy Pani Kasia, badz inna Laska ma sny erotyczne i marzy o robieniu usmiechów innym ludziom i wielkiej przygodzie u boku Heatha- Jokera- Ledger'a. Chodzi mi raczej o to ze głosząc takie prawdy objawione jak zło jest fascynujące, fantastyczne, kusi mnie to tamto, etc. wystawiacie sie na posmiewisko. No bo psiakrew, zaraz ja sobie wezme karabin do reki i ot dla zabawy postrzelam do ludzi aby sie wyzyc. Myslcie o tym co piszecie, to wszytsko, poniewaz pozniej jakis mlody człowiek czyta takie opinie i szuka autorytetów na stronach o seryjnych morderach

krzyszsz

moze doprecyzuje- myslcie o tym jak piszecie, poniewaz nie mam zamiaru potepiac Waszego zdnia, nie moja sprawa.

ocenił(a) film na 10
krzyszsz

Ale nadal wydaje mi się, że dla nich nie samo "zło" jest fascynujące tylko akurat Jokerowskie zło. Bo Joker jest dla nich taki inteligentnie zły, tak pociągająco straszny i mroczny, rozumiesz? Nie sądzę by mówiły o Źle w sensie ogólnym, fakt faktem że ekhm...pieprzą głupoty niemiłosierne, ale wraz z końcem fascynacji Jokerem przejdzie im też fascynacja złem ;)

liz_6

Masz słuszność, mnie zaś poniosły emocje. Nie powinienem był posiłkować sie wulgaryzmami, niezależnie od kwestii jaką omawiałem. Tak jak wspominałem, to nie był Joker- to był Heath-Joker-Leadger i tylko w tym upatruję fenom i wyobraźnię użytkowników FW. tak czy inaczej dziękuje za ostudzenie.

krzyszsz

I jeszcze coś na poparcie Twojej tezy- pamiętam kiedy miała miejsce premiera Titanica. pamiętam także, kto wtedy był ideałem, do kogo kobiety wzdychały. Potencjalny mąż/narzeczony Winslet byłe be, on był zły i wogóle, zaś DiCaprio był taki dobry i miły i szczery i .... A wracając do mojej wypowiedźi podtrzymuję opinię, że parę osób naprawdę winno 2 razy przemyśleć swoje publikowane posty i treści jakie przemycają.

ocenił(a) film na 10
krzyszsz

Cieszę się że osiągnęliśmy kompromis :)
PRawda, że połowa postów tutaj w ogóle nigdy nie powinna zostać napisana, no ale ja sama byłam nastolatką i wiem co znaczy zauroczenie i fascynacja kimś z ekranu czy plakatu, więc podchodzę do tego z lekkim dystansem, one się będą kiedyś same z tego śmiały, że wypiywały głupoty o łóżkowych pozycjach z wymalowanym psychopatą ;) Pozdrawiam.

liz_6

Przpomniały mi się dwie postaci filmowe: morderca z filmu seven (w wykonaniu Kevina Spacey) i ten koleś który grał w 8 mm z Cage'em (mam na mysli tego faceta, który torturował i zabijał kobiety, całość zaś była nagrywana). Ciekawe, że nie słychać zachwytów nad nimi. A w mojej opini to jednak John Doe z Siedem był inteligentniejszym świrem aniżeli Joker. Na marginesie, swego czasu słyszałem o jakimś psychopacie którego IQ oscylowało w okolicach 200. tak czy inaczej dziękuję za odrobinę zimnej krwii jaka we mnie wlałas:) Również pozdrawiam

ocenił(a) film na 10
krzyszsz

Jeśli analizujemy świrów pod kątem ich inteligencji, to świr z Piły był również zajebiscie inteligentny skoro potrafił przewidzieć jak się kto w danej sytuacji zachowa i układał wymyślne zagadki, a jednak nikt się nim nie fascynował, dlaczego? Bo to stary brzydki dziad był ;)

Zresztą Batman to też swego rodzaju świr, kto normalny lata po nocach w pelerynie i w gumowej badziewnej masce z różkami chcąc być postrachem wszelakich przestępców w mieście? Świr i tylko świr, tylko mniej szkodliwy :D Wszyscy jego wspólnicy - Fox, Alfred etc to też świry bo się piszą na współpracę z owładniętym żądzą zemsty Nietoperzem :D A jednak mało kto na Batmana leci...

liz_6

Poczciwy Jigsaw z Piły. Znakomity przykład. (Aczkowlwiek moim skromnym zdaniem jedynie Piła 1 zasługuje na "zachwyt"). Faktycznie, stary, w dodatku śmiertelnie chory:)
A w kwestii szaleństwa Batmana, masz jak najbardziej słuszność. U mnie jednak wizja koleśa w przebraniu nietoperza walczącego z mafia paliwową, pruszkowem badz wołominem, wzbudza u mnie salwy smiechu. I tutaj Nolan ma u mnie minusa-ponieważ za wszelką cenę chciał urzeczywistnić postać, która (co prawda mogłaby zaistnieć we wspołczesnym swiecie, ze znana nam technologia) nie przetrwałaby nawet tygodnia.
A temat świrów, to temat rzeka. Poczawszy od jednostek które faktycznie zyły/zyją na postaciach fikcyjnych skonczywszy.
nawiązując do batmana, sam film nieco mnie roczarował. Był... płytki, moim zdaniem. W mojej wizji Batmana, mroczny rycerz jest alkoholikiem, cierpi na chroniczna bezsennosc, nerwice, moze nawet roizdwojenie jazni. Jest sadystą, torturuje przestepców aby uzyskac zamierzony efekt. Wdaje sie w toksyczne zwiazki, rozwiniecie sexualnego watku z kobieta kot bylo znakomite, wplatajac w to sado-masochiostyczne sklonnosci. A wiadomosc jakoby Sly stallone miał zagrac starzejącego sie batmana u F. Millera (mam nadzieje ze niczego nie przekreiłem) byłaby doskonała. Ogladajac filmy Burtona czułem sie jak w parku rozrywki. Burtonowska groteska, autoironia, plejada kiczu. To mnie ruszyło. U Nolana byla rzeczyuwistosc, ktora ostatecznie okazala sie bardziej nierealna niz mozna by sadzic. Psychologia postaci pozostawia wiele do zyczenia. Juz prestiz byl filmem o klase wyzszym. Tam byla zadza, namietnosc, nienawisc, wspołzawodnictwo ktpore przerodzilo sie w obsesje. To bylo cos

ocenił(a) film na 10
krzyszsz

Cóż, mnie Dark Knight rozłożył na łopatki, zaczarował wręcz i jeśli ktoś mnie zapyta co w tym filmie takiego jest, nie będę potrafiła odpowiedzieć. Burton'owskie Batmany były zupełnie inne i ja osobiście jestem zdania, że porównywać tamte "stare" filmy do Nolanowskich nie jest najlepszym pomysłem. Mi osobiście odpowiada klimat filmu, wolę tę Nolanowską "mroczność" (nie znosze tego slowa od kiedy pojawia się średnio w co drugim poście na FilmWebie :D) od Burtonowego kolorowego lunaparku. Batman grany przez Bale'a też absolutnie mnie przekonuje, ale ja w stosunku do niego akurat jestem bezkrytyczna więc moja wypowiedź jest mało obiektywna ;)

Rambo grałby Batmana? OMG! Nie mogę sobie tego wyobrazić :D

ocenił(a) film na 8
krzyszsz

Nie ma to jak zdrowa hipokryzja. Najeżdżasz na biedne dziewczęta, które podniecają się złem, a to 666 w nicku to masz z miłości do dobrych wrozek i radia maryja? ;-)

dzarno

nie.. gdybym miał nick krzys/marek/wojtek etc. 666 jasne jak najbardziej. ale mam nick constantine. Czytałem komiks? ogladalem film? kojarzysz fakty?:P

ocenił(a) film na 8
krzyszsz

Owszem, ale trzy szostki to trzy szostki. Potwierdzasz, ze zlo i jego symbole mozna interpretowac dosc roznie. I po co sie tak czepiac napalonych bab?

ocenił(a) film na 10
dzarno

666 w nicku a pisanie o zażynaniu się podczas seksu - ja różnicę widzę...

ocenił(a) film na 8
liz_6

sorry, ale nie dotarlam do watkow o zazynaniu. Jesli takie byly, to rzeczywiscie chore, ale chyba jak ktoras to napisala, to nie na serio. Hormony zabuzowaly i tyle. Zreszta takie gadki chyba sluza raczej popuszczeniu wentyla, bo wiadomo, ze w kazdym siedzi ten pierwotny, zly element. A takie postaci jak joker, w dotaku podany na tacy jako "ciacho", jak stwierdzily wyzej podpisane panie, pozwalaja go rozladowac. Tak wiec jedni marza o seksie z psychopata, inni przedstawiaja sie jako 666. I tyle.

krzyszsz

A tak na marginesie. W zadnym razie nie chce porównywac Nolana i Burtona. Panowie reprezentuje zupelnie inna wizje i niech tak bedzie. I tak uwazam ze jest masa lepszychw filmow niz Burtonowskie, ale chyba wlasnei przez ten park rozrywki tak polubilem jego Batmana. I jasne, Nolan stworzył swietny film. Swiadczy o tym wynik filmu, zainteresowanie widzów, oceny na serwisach filmowych. Film cos zmienil. jak to powiedział Joker: You've changed things.. forever. I tak film Nolana cpos zmienil. Dla mnie jednak nie wniosł az tak wiele. Juz chyba wole obejrzec Kontorlerów niz Batmana w czymkolwiek wykonaniu. Co zas sie tyczy samego Bale'a. Dla mnie zagral doskonale w American psycho i mechaniku. I przez te dwie role, niezaleznie od kazdej nastepnej bedzie zajmowal szczegolne miejsce na mojej liscie ulubionych aktorwó.

krzyszsz

ale kolezanki nie interpretowaly zla Jokera tylko wyrazaly swoj podziw i zachwyt. ?podniecenie?. Wez takze pod uwage, ze jest masa symboli ktore maja dosyc kontrowersyjne znaczenie. Powitanie nazistów (powitanie legionistów rzymskich), swastyka (symbol religijny nie pamietaj jakiej religii ale oznaczajacy bodajze jakis zywioł). Powiem wiecej, lubie czytac biografie zabojców, ogladac happy tree friends czy celebrity deathmatch (co wzbydza u mnie salwy smiechy), i byc moze cos jest ze mna nie tak, ale nie gloryfikuje zla, jako takiego. A 666 tak do konca nie jest symbolem szatana. Tak po prostu sie utarło.

krzyszsz

A tak zupelnie zupelnie na marginesie: padlo na 666 tylko i wylacznie dlatego ze nick constantine na poczcie onetu byl juz zajety (a sam byłem pod wrazeniem komiksów). Jasne mogłem sobie wrzucic 5598774, 2231, 8938e etc. ale umowmy sie "666" jest jednak charaterystyczne

krzyszsz

Sprostowanie- ciocia wiki podaje ze w Bibli jest nt 666. Moj bład. Ale: nie masz pewnosci ze moje 666 to wlasniw to. Oto kilka przykładow:
# 666 kHz jest częstotliwością dużego radia AM w południowych Niemczech - Bodenseesender, które można odbierać nocą w całej Europie. Jest to także częstotliwość stacji Australijskiej Korporacji Nadawczej w stolicy.
# 666 jest marką syropu na kaszel w USA.
# 666/TCP jest numerem portu używanym przez grę Doom firmy id Software.
# 666 jest sumą wszystkich liczb, które mogą zostać wylosowane w typowej ruletce. Koło ruletki ma zwykle pola ponumerowane liczbami od 0 do 36; w Ameryce Północnej występuje drugie zero oznaczone przez 00.
# 666 w żydowskiej gematrii jest wartością wielu słów biblijnych. Między innymi słów "ועתה יגדל-נא כח אדני" (Ata yigdal na koach Ado-nai; Niech się okaże, Panie, cała Twoja moc, jak przyobiecałeś mówiąc) (Księga Liczb 14:17).

ocenił(a) film na 10
krzyszsz

-666 niektórzy dowodzą, że 666 to znak papiestwa. Wynikiem 666 kończy się proces zsumowania wartości liczbowej poszczególnych liter łacińskiego wyrażenia Vicarius Filii Dei (Zastępca Syna Bożego), który nasuwa skojarzenie z jednym z oficjalnych tytułów papieża (Vicarius Christi).

-666 kHz jest częstotliwością dużego radia AM w południowych Niemczech - Bodenseesender, które można odbierać nocą w całej Europie. Jest to także częstotliwość stacji Australijskiej Korporacji Nadawczej w stolicy.

-666 jest marką syropu na kaszel w USA.

-666/TCP jest numerem portu używanym przez grę Doom firmy id Software.

-666 jest ósemkowym zapisem praw dostępu w systemach operacyjnych typu Unix, oznaczającym że wszyscy mają prawo do odczytu i zapisu danego pliku (co jest dość często spotykane).

-666 jest sumą wszystkich liczb, które mogą zostać wylosowane w typowej ruletce. Koło ruletki ma zwykle pola ponumerowane liczbami od 0 do 36; w Ameryce Północnej występuje drugie zero oznaczone przez 00.

-666 według popularnego przekonania, w zapisie kabalistycznym odpowiada trójkrotnemu użyciu hebrajskiej litery 'Waw', stanowiącej odpowiednik łacińskiego U, V lub W. Zatem 666 jest przez niektórych wiązane z internetowym skrótem www. Zaznaczyć trzeba jednak, że trzykrotne użycie 'Waw' oznaczałoby 6, 6, 6, a nie sześćset sześćdziesiąt sześć.

-666 w żydowskiej gematrii jest wartością wielu słów biblijnych. Między innymi słów "ועתה יגדל-נא כח אדני" (Ata yigdal na koach Ado-nai; Niech się okaże, Panie, cała Twoja moc, jak przyobiecałeś mówiąc) (Księga Liczb 14:17).

-Pierwszy komputer firmy Apple, Apple I, wszedł do sprzedaży za 666,66$.

-Organiczne molekuły bazują na węglu-12, który ma 6 protonów, 6 neutronów i otacza go 6 elektronów.

Pozamiatane ;)

ocenił(a) film na 9
krzyszsz

Wracając do twojej pierwszej wypowiedzi...
Jakie osoby powinny popatrzeć na to co piszą? Ja jestem wśród nich?

Zarzucasz nam, że demoralizujemy dzieci, które potem to czytają...
Nam wypisywanie bzdur dla zabawy nie odbije się na psychice...
A dzieci nie muszą tego czytać, a rodzice moga je kontrolować...

Znawca_

Nie wiem czy Ty pośród nich jestes. Wątek ma ponad 900 odpowiedzi i nie notowałem kto ma jakie zdanie. Zarzucam "Wam", że piszecie nie zastanwiając się nad konekwencjami. I nie chodzi mi o dzieci a o wartosci. I nie interesuje mnie czy Wam sie odbije czy nie. Jasen, nikt nie musi tego czytac, rodzice moga kontrolowac. Gdyby tak ladnie to wsztsko działalo nie byloby na swiecie tylu problemow

ocenił(a) film na 9
krzyszsz

Przez głupotę innych nie zamierzam cierpieć...
Niech inni uważają żeby nie cierpieli przez moją...

Może to i samolubne, ale to jest tylko internet a nie prawdziwe życie gdzie kieruję się trochę innymi zasadami...

Znawca_

W dobie wszechobecnej technologii, wielkiego brata, mediów bombardujacych nas informacjami tweirdzisz ze "to tylko internet"? Faktycznie, to nieszkodliwe narzedzie sluzace do poszerzania horyzontów, w ktorym czasami ktos umiesci film z grozba ze kogos zabije, albo formule na otrzmanie narktowykow, materiałow wybuchowych. Chyba nie doceniasz internetu

krzyszsz

Acha, absolutnie nie potepiam Twojego stanowiskia. Sam nie jestem pelnym cnot humanista, emanujacym dobrem i milosierdziem. Sam czesto nie siegam dalej anizeli moje interesy, ale wlasnie takie ulomne podejscie prowadzi nas tam gdzie niekoniecznie chcielibysmy sie znalezc. I nie mam zamiaru potepiac co wczesneij dopisalem, marzen, fantazji tamtych Pan. Mnie to naprawde nie inetersuje, kto kogio, z kim i dlaczego. Ale odrobina umairkowania nie zaszkodzilaby, nie sadzisz?

ocenił(a) film na 9
krzyszsz

Ja osobiście sądzę że gadanie o pozycjach seksualnych z Jokerem i cały temat wątku jest tragiczny...
Nie tyle demoralizujący co po prostu infantylny i żałosny... Nastolatki leczą swoje kompleksy.
Tak, umiarkowanie czasem się przydaje...
Zauważ, że odeszliśmy bardzo od głównego tematu wątku i nie gadamy już dawno o seksie z Jokerem...

ocenił(a) film na 9
krzyszsz

Doceniam, ale człowiek ma wolną wolę...
Ona jest nie tylko jego przekleństwem, ale i błogosławieństwem...
Ktoś zamieści... ale nikt nie każe ci tego czytać...
Tak wiem, są dzieci... Ale jest też kontrola rodzicielska.
Sam byłem dzieckiem, ale nie miałem w zwyczaju skakać z okna po obejżeniu Batmana... (wiesz o czy mówię?). Myślę, że wiele dzieci jest podobne.
Idąc takim tokiem myślenia trzebaby przestać nadawać w TV połowę bajek. I puszczać tylko teletubisie, chociaż nie bo to podobno propaguje homoseksualizm... xD

Film z groźbą, to inna bajka... to już jest cyberprzemoc i raczej nie ma związku z tymi bzdurami o Jokerze jakie wypisujemy...

Znawca_

Nie wiem ile masz lat. Ja mam 22 i wiem jakie panowaly realia kiedy dorstalem ja a jakie panuja teraz. Kontorla rodzicielska aby byla obecnie skuteczna zakladalby chyba wprowadzenie totalitaryzmu. To wolno a tego nie etc. Nikt nie kaze mi tego czytac. Ale... jezeli jestem wielkim fanem TDK, rozpaczliwie poszukuje info na temat filmu, odwiedzma fora internetowe, i czytam opinie innych i ... mam 13 lat. kto mi powie, przestan nie musisz tego czytac etc. zreszta joker nie joker, rozne bzdury czytalem w zyciu ale czytajac trakie brednie PO SMIERCI aktora,to dla mnie jest juz przegiecie, Jest na to takie slowo. teletubisie oweszem hehe... podobnie jak ogladanie horrorow w czasie ciazy i zly wplyw death metalu na plod. I jasne. mozna sie posmiac pofantazjowac, nie widze w tym inc zlego ale nie wpadajmy w skrajnosci. troche umiarkowania, popuscic to ja sobie moge w domowym zaciszu z paczka znajomych gdzie moje slowa chocby nie wiem jak wulgarne czy glupie nie naklonia nikoga aby zrobic komus usmiech na sile:D

ocenił(a) film na 9
krzyszsz

Jak by TDK był filmem od 16 lat, to problem byłby rozwiązany, a i film byłby lepszy bo nie musiałby być cenzorowany pod przedszkolaków... xD

A tak na serio... mi się temat tego wątku też nie podoba... Dla mnie jest nie tyle demoralizujący, co żenujący... Szesnastki leczące swoje kompleksy... Po młodzieżowemu: wstyd, obciach, żenada i siara... xD

Jak już mówiłem, nie każdy skacze z okna bo myśli że jest Batmanem...
Ludzie mają chyba na tyle rozsądku, żeby nie brać na poważnie gigantycznej liczby głupot, która do nas codziennie, niestety dociera...

Znawca_

masz slusznosc. Nie kazdy skacze i cale szczescie, poniewaz widzac ile TDK zarobil i przeliczajc to na liczbe widzow mielibysmy fale zgonow po premierze:D.
I tu sie zgadzamy. Ludzie maja rozsadek, w mniejszym bardz wiekszym stopniu, ale nie wsyztscy, i wlasnei z mysla o tych pozostalych podjalem sie tak ostrrej krytyki. Na youtube jest tyle popisow glupoty ze az zal. Albo jackass czy inne tego typu programy. Jak sadzisz dlaczego na poczatku kazdego odcinak prosza aby nie powielac ich numerow i nie nadsylac kjaset? Obaj znamy odpowiedz. moja krytyka byla za ostra, przyznaje raz jeszcze. I raz jeszcze stwierdzam, wsyztscy musimy nad soba pracowac. Co zas sie tryczy tych 16. Hmmm.. tutaj akurat obawiam ze ze ta fala siega o wiele dalej w kategoriach wiekowych ale pewnosci rzecz jasna nie mam.

ocenił(a) film na 9
krzyszsz

Do Jackass nic nie mam, choć osobiście mnie nie bawi...
Może wpis: "Nie próbuj nas naśladować" przed każdym wątkiem rozwiązałby sprawę xD ? xD
Żarty...
Ale cytat: Why so serious? sam się nasuwa...

ocenił(a) film na 8
krzyszsz

swastyka to symbol celtycki i indyjski, symbolizuje slonce i generalnie samo dobro. trzy szostki kojarza sie jednoznacznie, nie twierdze, ze moga miec inne znaczenie. i o to mi wlasnie chodzi. Bulwersujesz sie, ze ktos fascynuje sie jokerem, ktory przeciez symbolizuje chaos, czyli zlo. A potem sam/a przyznajesz, ze uwielbiasz krwawa rozrywke. Oczywiscie wszystko na niby, bo po seansie jestes znow praworzadnym obywatelem. Podobnie jak te panie. Gdyby taki joker zasmial im sie prosto w twarz ucieklyby gdzie pieprz rosnie. Przynajmniej wiekszosc, nie biore pod uwage faktycznych socjopatek, ktore byc moze gdzies tam sa.

dzarno

rzecz w tym ze przyznalem sie co lubie tylko dlatego ze wymagala tego dyskusja. nie zakladam za to watkow na ogolnodostepnym forum ze zajebiscie jest do kogos potrzelac, albo ze chcialbym to zrobic.