Mroczny Rycerz

The Dark Knight
2008
8,0 552 tys. ocen
8,0 10 1 551737
8,0 73 krytyków
Mroczny Rycerz
powrót do forum filmu Mroczny Rycerz

K

ocenił(a) film na 10

Joker
a także Beetlejuice i Maska. Czy ktoś zna jeszcze jakichś fantastycznych świrów z innych serii
filmowych (ale np. Pingwin, Człowiek-zagadka i Dwie Twarze już nie, bo to z Batmana)?

ocenił(a) film na 10
Kadente

A czy Harley Quinn, zwariowana dziewczyna Jokera, też się liczy?

ocenił(a) film na 10
natka17_1998

niestety tak, bo to ta sama seria :(

ocenił(a) film na 10
Kadente

No to może któryś członek Rodziny Addamsów?

ocenił(a) film na 10
natka17_1998

A może, może, kto wie. Chodzi mi o to, że jak namierzyłem trzech wyżej wymienionych, to doszedłem do wniosku, że reprezentują oni prawdziwego kićka samego w sobie. I dlatego się dziwię, że nie mogę znaleźć czwartego :(

Miałem dwie wypadkowe opcje, albo wykorzystać jedną z własnych książkowych kreacji, albo pana Kleksa, ale pierwszy odpada ze względów pokrevieństwa, a drugi to raczej stonowany ekscentryk niż świr :-{

ocenił(a) film na 9
Kadente

Maska to świr. Ale dobry swir. Chyba że piszesz o komiksowej.

ocenił(a) film na 9
Kadente

Carnage ze spidermana , z filmowych świrów to Anton Higurgh z "to nie jest kraj dla starych ludzi "

ocenił(a) film na 10
dawid10809

Nie nie, chodzi mi o świra w sensie entelechicznym, tzn. świrującego dla samego świrowania, częściowo żywiącego się własną kuriozalnością... teraz to już w sumie temat nieistotny, bo sam zrobiłem projekt czwartego... dodam jeszcze tylko, że tego z kraju dla młodych zdecydowanie nie uważam za świra, co najwyżej za aminocyborga.

ocenił(a) film na 9
Kadente

świrem jest też Lobo ,Deadpool ,

ocenił(a) film na 10
dawid10809

A kto to Lobo?

ocenił(a) film na 9
Kadente

postać komiksowa ,ze świata DC .kocha przemoc i dla kasy zrobi wszystko ,taki najemnik ,działa dlatego kto najwięcej zapłaci

ocenił(a) film na 10
dawid10809

A właśnie, napisałeś w końcu na tego maila? :)

ocenił(a) film na 9
Kadente

pisałem a nie doszło ? czekaj sprawdzę ... jop do złej osoby napisałem :D