PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=236351}

Mroczny Rycerz

The Dark Knight
2008
8,0 548 tys. ocen
8,0 10 1 547892
7,9 94 krytyków
Mroczny Rycerz
powrót do forum filmu Mroczny Rycerz

Katie Holmes

ocenił(a) film na 10

Dlaczego rolę Rachel Dawes dostała Maggie Gyllenhaal, a nie Katie Holmes?

użytkownik usunięty
Tron_filmweb

Podobno Holmes mocno przejęła się falą krytyki ze strony fanów i zrezygnowała.

ocenił(a) film na 10

Katie Holmes była cudowna w tej roli. Nie rozumiem tej krytyki. Ucieszyłem się jak ja zobaczyłem. Przeżyłem zawód że, nie zagrała w "Mrocznym rycerzu". W moim przekonaniu zagrała super. Doskonale wczuła się w rolę.

użytkownik usunięty
Tron_filmweb

Aż taka cudowna nie była, w kilku scenach wypadła dosyć słabo.

ocenił(a) film na 10

w których. Podobała mi sie wtedy kiedy spotkała Bruca pod hotelem i powiedziała mu że, " nie ważne jaki jest w środku, ale to co robi".

użytkownik usunięty
Tron_filmweb

SPOILER

Najbardziej w oczy rzuciły mi się te sceny:
1. Scena na dachu, kiedy odkrywa tożsamość Batmana ( jedna z najmocniejszych scen w filmie, którą zepsuła właśnie Holmes )
2. Końcówka filmu - ruiny rezydencji.

ocenił(a) film na 10

1. mi właśnie wtedy się spodobała, ale to nie Holmes pisze scenariusze
2. nie rozumiem

użytkownik usunięty
Tron_filmweb

2. Po prostu jej mimika twarzy w tym momencie pozostawiała wiele do życzenia ( kilka sekund przed pocałunkiem ).

Ogólnie wypadła dobrze, ale najgorzej zdecydowanie zagrała w scenie nr. 1 ( na dachu ). Ostry hejt fanów dotyczył tej właśnie sceny.

ocenił(a) film na 10

A jak miała zagrać?

użytkownik usunięty
Tron_filmweb

Lepiej?

Na szczęście jej występ nie był najsłabszy w całej trylogii, najgorzej zagrała Cotillard w TDKR.

ocenił(a) film na 10

a moim zdaniem właśnie Maggie zeszpeciła i zepsuła mrocznego rycerza ten film byłby idealny gdyby nie ta paskudna morda tej niejakiej Maggie Gyllenhaal i to ona moim zdaniem kiepsko gra. Co do Marion.... lubię ją ale 3 część przygód człowieka nietoperza wg mnie cała jest słaba :-/

Dla mnie są to tylko opinie zwykłych heiterów, które nic nie znaczą. Katie Holmes była fajna. Jak jedna scena może zepsuć film?

użytkownik usunięty
Selene_fw

Napisal ze zepsula scene a nie ze scena zepsula caly film. Czytaj ze zrozumieniem.

A jak miała to odegrać? Od czego jest reżyser? Cięcie i kręcimy od nowa! Tak jak powinno być. Ale żeby rezygnować z tego powodu z "Mrocznego rycerza"?

ocenił(a) film na 8
Selene_fw

Oficjalnie zrezygnowała dla filmu "Skok na kasę". Ale nieoficjalnie wiadomo, że to Warner Bros wywalił ją za to, że uznał iż swoim głośnym romansem z Cruise'm odwróciła uwagę od filmu z Batmanem przez co start nie był zbyt imponujący. Nolan chciał ją obsadzić, nawet spotkali się przed zdjęciami.

Jack_The_Joker

O jaki zaś romans chodzi i co jest złego w romansowaniu.

ocenił(a) film na 8
Selene_fw

Katie Holmes związała się z Tomem Cruisem niedługo przed premierami ich filmów ("Batman Begins"/"Wojna światów") i w czasie ich premier było bardzo głośno o ich związku. A, że Batman wystartował słabiej niż się spodziewano, w Warnerze uznali, że rozgłos wokół pary zaszkodził filmowi. Wprawdzie ten odbił to sobie małymi spadkami popularności i wielkim sukcesem na dvd ale gniew studnia na Holmes i jej zachowanie nie minął (m.in. jako jedynej z głównej obsady nie zgłoszono jej kandydatury do nominacji do Oskarów). Nie żeby miała szanse na nominacje ale studio po prostu nie zainwestowało nic w jej reklamę, w przeciwieństwie do reszty.
A w romansowaniu to nie ma nic złego, chyba że się romansuje z czyjąś żoną albo ktoś traci przez to kasę :)

Jack_The_Joker

No jasne. Jeżeli grasz "w naszej drużynie w naszym klubie to nie wolno ci pić". Nasz klub nasze reguły.

Jack_The_Joker

No nie "powiałeś moherem"! Nie doczytałam do końca. Nie ma nic złego w uprawianiu sexu z czyimś mężem lub żoną.

ocenił(a) film na 8
Selene_fw

Oficjalnie raczej to dobrze nie wygląda. Indywidualnie to zupełnie inna sprawa. Raczej nie miałbym z tym problemu ale jeszcze nie miałem takiej okazji, więc pewności nie mam :)

Jack_The_Joker

Czyli nigdy nie miałeś kochanki ani z nikim nie romansowałeś? Zresztą po co są te śluby, żony i mężowie?

ocenił(a) film na 8
Selene_fw

Ja się nie ochajtałem i nie zamierzam tego zmieniać póki co. W poważniejsze związki też się nie wdaję tylko tak od okazji do okazji sobie moczę. Cześć lasek wiadomo miała jakieś placki ale z żadną mężatką z tego co wiem jeszcze nie romansowałem ale kto wie może któraś ukrywała, że nią była.

użytkownik usunięty
Selene_fw

Jak to nie ma nic złego? Tak się robić nie powinno.

Bo co pójdę do piekła?

użytkownik usunięty
Selene_fw

Nie, bo piekła nie ma. Ale nie mam zamiaru się kłócić ani odpowiedac na zaczepki. Nie po to tu jestem. Po prostu tak się robić nie powinno i już. Chciałabyś żeby ktoś z Twoim mężem sypial? Bo ja nie. Cześć.

To była ich sprawa że, ze sobą sypiali tzn. Katie Holmes i Toma Crousa.