Gdy pojawiła się pierwsza część podszedłem do filmu trochę sceptycznie uważałem że Bale nie nadaje się do takich ról mimo świetnych kreacji w American Psycho i Equilibrium jakoś nie pasował mi do roli Batmana.
Teraz wiem jak bardzo się myliłem sama jego obecność w tym filmie dodaje mu naturalności gdy połączyli siły z Ladgerem i Ekchartem powstał film niemal doskonały Joker swoją kreacją przechodzi samego siebe nie przypomina w żadnym stopniu poprzedniego odtwórcy Jacka Nicolsona chwilami podczas ogladania filmy zapominałem że jest to film na podstawie fikcji, komiksu dla dzieci gdyż ta produkcja zdecydowanie taka nie jest po Obejrzeniu części pierwszej wiedziałem że mogę się wiele spodziewać dobrego po filmie lecz do głowy mi nie przeszło że aż tak dobrego
Nareszcie Two-Face nie ma fioletowej gumy na połowie twarzy i nareszcie nie jest śmiesznym wariatem którego należy tylko zamknąć wielki ukłon dla Ekipy filmowej zrobili dokonały film nie oparty na efektach czy sztukach walki
Polecam wszystkim nie raźcie się tym że to Batman bo już po kilku minutach nie myśli sie o tym że to komiksowy Bohater dla dzieci
Moja ocena to 10/10 najlepsza produkcja na podstawie komiksu jaką widziałem
i z chęcią zobaczę jeszcze nie raz czekam z niecierpliwością na następną część