Mroczny Rycerz

The Dark Knight
2008
8,0 552 tys. ocen
8,0 10 1 551737
8,0 73 krytyków
Mroczny Rycerz
powrót do forum filmu Mroczny Rycerz

Książka

ocenił(a) film na 10

Zastanawiam się ile osób czytało Mrocznego Rycerza Dennisa O'Neila. Na mnie ta książka wywarła spore wrażenie. Najfajniejsze jest to że jest w niej więcej szczegółowych opisów bohaterów oraz że wyjaśnione jest parę scen z filmu. Jeżeli ktoś czytał to niech napisze czy mu się podobała i co o niej myśli : )

ocenił(a) film na 8
natka17_1998

Mógłbyś podać parę przykładów z tymi wyjaśnieniami ?

ocenił(a) film na 10
Joleke22

No np. nie wiedziałam kim jest Czeczen i skąd pochodzi, a w książce to było, lub początkowa scena ze Scarecrowem, nie wiedziałam właściwie skąd się tam wziął i to też było dokładnie wyjaśnione. Albo jeszcze zachowanie Denta, podana była jego przeszłość, co mi na przykład ułatwiło porównać jego dawną sytuację... nie wiem jak to ładnie ubrać w słowa... z teraźniejszymi zachowaniami w różnych scenach. I proszę żebyś jak się do mnie zwracał to w formie żeńskiej : )

ocenił(a) film na 8
natka17_1998

No tak wybacz nie zauważyłem,nawet nicku nie czytałem :P

ocenił(a) film na 10
Joleke22

Spoko, pomyłki zdarzają się każdemu ; )

ocenił(a) film na 10
natka17_1998

Ja czytałem tę książkę. Ciekawa i sporo mi wyjaśniła.

ocenił(a) film na 10
garfield_7

Mi też właśnie wyjaśniła parę rzeczy. Widziałam jak niektórzy pisali że czyta się ją jak scenariusz i jest tylko na raz. Ja uważam że jest ciekawa i można do niej wracać. Fajnie że tobie też się podobała : )

ocenił(a) film na 10
natka17_1998

Nie sądzę, żeby była na jeden raz. Często do niej wracam.

ocenił(a) film na 10
garfield_7

No właśnie. Co prawda ja czytałam ją dopiero raz, ale myślę że na pewno jeszcze ją przeczytam : )

ocenił(a) film na 10
natka17_1998

Zapewniam, że wrócić warto.

ocenił(a) film na 10
garfield_7

Spoko, zaufam ci ; ) Ale rzeczywiście, do tej książki chętnie wrócę. Szkoda że to nie może być lektura szkolna ;D

ocenił(a) film na 10
natka17_1998

Może kiedyś nią będzie.

ocenił(a) film na 10
garfield_7

Fajnie by było. Wreszcie byłaby to moja pierwsza lektura którą z chęcią bym przeczytała i to dokładnie ; )

ocenił(a) film na 10
natka17_1998

Miło mi to czytać :-)