pisac swoje zdania na ten temat :) 
osobiscie mysle ze iron man bedzie lepszy :)
Mroczny rycerz vs iron man ???? 

HAHAHAHA................................według mnie odpowiedz jest jesna i tylko jedna - THE DARK KNIGHT !!!!!!!!! 

Moim zdaniem te dwa filmy będą hitami 2008 roku i stawiam je na 1 miejscu,ale nie wiem który będzie lepszy. Trzeba je najpierw obejrzeć,a później oceniać. Na pewno wybiorę się na te filmy do kina.
w sumie zaliczaja sie do podobnego gatunku filmowego ale tak naprawde to beda dwa calkiem rozne filmy!!!iron man zdecydowanie dla mlodszych widzow zadnych rozrywki za wszelka cene(nawet kosztem fabuly:))) a dark knight dla troche starszych,wiadomo ze to bedzie cos powazniejszego i napewno przyciagnie do kina wiecej ludu a recenzje zapewne tez zgarnie lepsze niz iron:))) pozyjemy,zobaczymy:))) 

osobiscie stawiam na DARK KNIGHT:)))))
Tak jak mówi WOJTACHNIO(jeśli jest błąd, to sorki...), Mroczny Rycerz będzie filmem poważniejszym, skupionym bardziej na psychologicznej stronie bohatera. Nie zaprzeczam, być może w Iron Manie będzie coś głębszego (vide problemy Starka z alkoholizmem), ale na pewno nie w takim stopniu jak w Mrocznym. Iron Man będzie bardziej rozrywkowy. Więc mój głos idzie na Mrocznego Rycerza. Pozdrawiam.
Dark Knight będzie troszkę bardziej zblizony do realizmu niz Iron... 
i porusza psychologie bochaterów. 
To zdecydowanie film dla starszej publiki. 
Natomiast Iron to typowa młodzierzówka... dużo akcji... fabuła pewnie jak w Transformers :p