Mroczny Rycerz

The Dark Knight
2008
8,0 552 tys. ocen
8,0 10 1 551737
8,0 73 krytyków
Mroczny Rycerz
powrót do forum filmu Mroczny Rycerz

Na statku, postawny murzyn o minie mordercy, mający co najmniej pięciokrotne dożywocie na karku, mówi z kamienną twarzą: "Daj mi go i zrobię co ty powinieneś był zrobić 10 minut temu.". I wyrzuca detonator. Popłakałem się. Ze śmiechu.

użytkownik usunięty
arnast

Czasami kilka lat więzienia daje do myślenia...

ocenił(a) film na 9
arnast

Dożywocie na karku??? Jakbyś oglądał film dokładnie to wiedziałbyś, że Dent w celu osłabienia przestępczości zorganizowanej w Gotham pozamykał drobnych przestępców, bo ci ważniejsi i tak wyjdą za kaucją.

użytkownik usunięty
ApolloCreed_

Ale niby jak miało to osłabić przestępczość ?

ocenił(a) film na 9
arnast

Ziomek, dlaczego najdebilniejsza? Na statku prócz tych drobnych złodziejaszków i rozbójników byli też ci co mahą na koncie po dozywociu. Murzyn, który został wspomniany, pewnie trochę odsiedział i zna już te środowisko. Banda bydlaków i mend, które pewnie w więzieniu gwałcą słabszych, a z silniejszymi rywalizują ze sobą kto ma być królem wiezienia. Więc Murzyn pewnie pomyślał, że ludzie na drugim statku mają większe prawo do życia niż np. gwałciciel-morderca który siedzi obok niego. Dla mnie postawa Murzyna jak najbardziej godna pochwały.

ocenił(a) film na 9
arnast

Najdebilniejszą sceną była ta w której Joker nazwał Rachel piękną...

ocenił(a) film na 8
k0niczyna

hahah rzeczywiście, Katie Holmes zdecydowanie lepiej wypadła w tej roli.

Iamhere

Może i była panienka Cruise'a ładniejsza, ale jej popisy na ekranie pozostawiają wiele do życzenia. Głupota ze strony Nolana, że zatrudnił Maggie Gyllenhaal. Dobra aktorka, ale to zupełnie inny typ urody.

k0niczyna

Nie śmieszna tylko smutna.
Bo Joker postrzegał piękno inaczej niż reszta ludzi.

k0niczyna

Muszę przyznać, że mnie to rozbawiło :)

ocenił(a) film na 10
k0niczyna

To był najlepszy żart Jokera.

ocenił(a) film na 2
k0niczyna

Joker nazywając Maggie piękną ironizował, po prostu nabijał się z niej. :)

ocenił(a) film na 9
nudecroft

Najdebilniejsza scena to ta, w której joker mówi do reachel " lubię waleczne", a Batman mówi " więc mnie pokochasz".

meczyki

Nie, ten tekst jest akurat jest dobry. Problem z tą sceną jest taki, że Batman pojawia się znikąd w oświetlonej i pełnej ludzi sali.

marcin261287

W pełni zgadzam się z marcinem261287. Tekst wyborny i adekwatny do sytuacji, ale czepiać to się można dokumentów, nie filmów sensacyjnych. Wystarczy założyć że Bruce miał te swoje tajne przejścia, w swoim własnym budynku i mógł pojawić się praktycznie wszędzie w dowolnym momencie.

pawcias

Tajne przejścia mógł mieć, ale pojawił się na środku sali obok tłumu ludzi. I ci ludzie zauważyli go dopiero, gdy wypowiedział wyżej wymienione słowa.

To nie była ciemna uliczka, więc tym bardziej niemożliwym było wyskoczyć jak Filip z konopi.

Oczywiście jest to mały błąd na tle innych dużo większych w tym filmie, no ale musiałem się czepnąć ;)