Mroczny Rycerz

The Dark Knight
2008
8,0 552 tys. ocen
8,0 10 1 551737
8,0 73 krytyków
Mroczny Rycerz
powrót do forum filmu Mroczny Rycerz

Jakby Nolan stwierdził że chce nakręcić kolejny film o superbohaterze to kogo chcielibyście
zobaczyć w "Nolanowskiej" wersji??
Mi się marzy Punisher w jego reżyserii, ewentualnie Capitan America bo ten nowy to delikatnie
mówiąc średnio mi przypadł do gustu, a jakby miał być jakiś bardziej potężny superhero to Green
Lantern :)

waqo1986

Kapitan Żbik!

ocenił(a) film na 10
waqo1986

Aby stworzyć film w stylu trylogii TDK Nolan musiałby się zdecydować na bohatera, któy nie ma nadprzyrodzonych mocy i przeciwników.
Punisher byłby dobrym wyborem (ale też superbohater z niego żaden;).

ocenił(a) film na 10
Dealric

Dlaczego musiałby się zdecydować na bohatera bez super mocy? To że taki był Batman nie znaczy że nie mógłby nakręcić film np. o Iron Man`ie:)

ocenił(a) film na 10
waqo1986

Hmmm, Iron Man, Hulk, Thor w reżyserii Nolana??? Jakoś mi to nie bardzo pasuje... bardziej widze go w kolejnych filmach surrealistycznych i w filmach z dobrą rozkminą- z nagłymi zwrotami akcji. w filmach marvela liczy się przede wszystkim jakość wykonania akcji, przede wszystkim tych z efektami specjalnymi :D a Nolan sie do tego nie nadaje raczej...

ocenił(a) film na 10
Sonny_

Marvel to też Punisher który w wykonaniu Nolana mógłby wypaść bardzo dobrze:) i tak jak mówiłem jeszcze Iron Man(bo to zbroja, nowa technologia itp. coś realistycznego w miarę:))

waqo1986

Spider Man

ocenił(a) film na 10
waqo1986

Nie przychodzi mi do głowy żaden superbohater, bo Batmana chyba by nie pobił, ale marzyłby mi się film o Deathstroke'u autorstwa Nolana. Jeżeli ktoś miałby coś takiego nakręcić to tylko on. Z "tych dobrych" ewentualnie mógłby się pokusić o Nightwinga, jako swego rodzaju przedłużenie trylogii o Mrocznym Rycerzu, ale też nie jestem do tego specjalnie przekonany ;)