Mroczny Rycerz

The Dark Knight
2008
8,0 552 tys. ocen
8,0 10 1 551908
8,0 73 krytyków
Mroczny Rycerz
powrót do forum filmu Mroczny Rycerz

Serwis Batman On Film zamieścił na swoich stronach opis nowego kostiumu Batmana, który zostanie użyty w filmie "The Dark Knight".

Kostium jest bardziej gładki niż jego odpowiednik w "Batman Begins", ale cały czas ma taki sam wygląd. Rękawiczki nie mają takich samych "szponów" na przedramionach jak we wczesniejszej wersji. Zamiast tego są "ostrza", którymi Batman może strzelać. Kostium sięga po szyję Bale'a, a kaptur stanowi odzielną część i jest czymś w rodzaju hełmu. Jak na razie logo Batmana na klatce piersiowej wygląda, chyba jak logo filmu i jest w tym samym kolorze co pas (który nie uległ zmianom), czyli w złotym, albo w czarnym, trudno powiedzieć w oparciu o zdjęcie. A co z peleryną? Albo z niej zrezygnowano, albo jest o wiele mniejsza niż w "Batman Begins".

Opis redaktora BOF Paula Waresa. Są elementy, które przypominają kostium Green Goblina ze Spider-Mana (ale wygląda dobrze). Osoby, które nienawiedzą gumy będą zadowolone, miłośnicy gumy będą zadowoloni i Ci którzy wolą materiał, także będą usatysfakcjonowani, bo kostium łączy w sobie wszystkie te elementy.

Wkrótce Warner opublikuje wygląd nowego stroju w jednym z magazynów.

http://www.batcave.stopklatka.pl/

ocenił(a) film na 10
Sammy_Jankis

ej no to jest jakas kpina!batman bez peleryny?I jeszcze jakies strzelajace kolce??Nie kupuje tego:/

ocenił(a) film na 10
Peterson_B

spokojnie 17 czerwca maja go pokazać w całości wtedy będziemy sie martwic...peleryna będzie najprawdopodobniej taka sama jak w części poprzedniej, zapięcia maja być inne (mniejsze) a kolce hmmm...narazie brzmi to dziwnie...zobaczymy co z tego wyniknie:)

I belive in Chris Nolan! :D

ocenił(a) film na 8
Sammy_Jankis

Także wierzę, że wszystko będzie dobrze.
Chris wie co robi, przecież kiedyś sam przyznał, że jest fanem Batmana - więc to pewne, że nie spartoli kostiumu a te kolce to pewnie taki smaczek.

użytkownik usunięty
Sammy_Jankis

http://www.batcave.stopklatka.pl/index.php - warner opublikuje go jutro a nie 17.06

ocenił(a) film na 10

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/c8a63ff85fe6b9f9.html w całej okazałości wygląda dla mnie bardzo dobrze...w koncu nie ma sztywnej i nieruchliwej głowy:P

ocenił(a) film na 8
Sammy_Jankis

Jest nawet niezły. Fajnie by było gdyby jutro Warner w tym magazynie dał zdjęcie jako kadr z filmu, ale raczej chyba nie ;-(

ocenił(a) film na 8
Ultor

Oh sory. To było to zdjęcie ;-)

ocenił(a) film na 10
Ultor

http://www.imagehosting.com/show.php/783162_heathjokerebay.jpg.html
figurka Jokera, zrobiona przez jakiegoś fana...nieoficjalna oczywiście ale naprawdę ciekawa...

Sammy_Jankis

Ten Joker... powalający! Wydaje mi się, że jest ogromna szansa, że mniej więcej, właśnie tak będzie wyglądał. Wielkie brawa dla autora!

ocenił(a) film na 10
The_Joker

jest szansa bo zobacz jak wyglda w galrii na tym zdjeciu z planu.Niemal ze identydcznie zeby nie powiedziec ze identycznie.Tyklo ze tam dokladnie nie widac ale wiadomo ze tak bedzie skoro ma kreche na mordzie i przedluzone pomalowane usta.

ocenił(a) film na 10
Peterson_B

ciekawe ile bedzie trwal film.Mam nadzieje ze dlugo i mam nadzieje ze nie bedzie klapy jak spider man 3.Z reszta wierze w nolana bo on robil film z pasja i chce pokazac to co powinno byc a nie jak raimi na przymus bo film sie sprzedawal.

Peterson_B

To prawie pewne, że postać, na którą osobiście czekam z niecierpliwością, będzie różna od pierwowzoru na dużym ekranie z 89r. Modlę się, by Joker nie był głupawym, rechoczącym, bezwładnym pajacem, którego bije Batman przy każdej możliwej okazji... Ledger da radę!

ocenił(a) film na 10
The_Joker

mysle ze bedzie mial smiech ale nie jak pajac tylo ten jego smiech bedzie przerazal.Mysle ze tak wlasnie bedzie.No i oczywiscie nie bedzie sie smial ze wszystkeigo:D ale czuje ze to bedzie niezly film podchadacy pod horror i thriller i dreszczowiec i nie wiem jeszcze co:)

Peterson_B

Nie wiem co wy na to, ale Joker w samochodzie z lat 50 ? Pokręcone! Mam nadzieję, że nie będzie kiczu!

ocenił(a) film na 8
The_Joker

W pewnym serialu animowanym Joker miał podobny pojazd do tego, który widziałem więc myślę, że przy gotowym filmie, wszystko dobrze się sprawdzi.

Joker będzie pasował do tego samochodu ale nie przesadzajmy. Mam nadzieje, że samochód, którym będzie podróżował Joker nie rozwali się pod drodze :P Po prostu nie chcę widzieć w filmie naturalnych elementów humoru (notabene, nie chodzi mi o groteskowy humor Jokera... bardziej chodzi mi o humorystyczne wypowiedzi bohaterów lub pewne zabawne sytuacje), film mam być mroczny i ma przytłaczać swoim klimatem, coś ala. Batman Returns, Tim'a Burton'a.
Wracając do samochodu... myśląc racjonalnie samochód będzie odgrywał pewnie dość małą rolę więc nie ma się czym przejmować.

Flaj

Niby tak, ale sam fakt psuje trochę zamysł o postaci. Niemniej to film, na który czekam najbardziej.

ocenił(a) film na 9
The_Joker

Spoko gdyby Batman mniej latał na tej swojej lotniii ... strasznie mnie to denerwowało, wolałbym zeby więcej sakał po budynkach, ewentualnie nurkował jak to miało miejsce w Beginess. ...co do stroju, wygląda fajnie, ale ma za mało zmian co do popzedniego .. .takze nie weim za bardzo po co ten cały zabieg?? i te wystrzeliwane harpuny z rak tez nie dają mi spokoju... ojoj troche sie boje ze bedzie sztampa z tego!