Ja jednak zwróciłbym uwagę na rolę Bale'a który jest zdecydowanie najlepszym Batmanem z dotychczasowych. Podobała mi się postać, którą wykreował Michael Keaton, ale już George Clooney i Val Kilmer byli słabi. Najlepszy jest Bale, jednak nie ma co się dziwić - jest po prostu znacznie lepszym aktorem od poprzednich odtwórców postaci Batmana. Najbardziej podoba mi się głos, który Christian sobie wypracował dla Batmana. Jest to zupełnie inny głos od tego, którego użyczył Bruce'owi. Niestety poprzedni Batmani na to nie wpadli... Moim zdaniem nie mogli wybrać lepszego aktora do tej roli co udowodnił w pierwszej części. A "Mroczny rycerz" powinien być jeszcze lepszy, bo historia wydaje się być ciekawsza, do tego nie ma już Katie Holmes, która psuła "Batman - Początek". Teraz 'dziewczyną Batmana' będzie Maggie Gyllenhaal, która jest na pewno lepszą aktorką. A Heath Ledger jako Joker wygląda na zwiastunie znakomicie. Ponadto zagrają także Michael Caine, Gary Oldman i Morgan Freeman, więc obsada wygląda rewelacyjnie. Ciekaw jestem jak wypadnie Aaron Eckhart jako Harvey Dent (Dwie Twarze). Pojawią się także William Fichtner i Eric Roberts. Za wszystkim stoi Christopher Nolan, więc o jakość filmu możemy być spokojni. A zwiastun to zapowiada. Dla mnie najbardziej oczekiwany film roku.
w pełni się z tobą zgadzam, dla mnie jest to tez najbardziej oczekiwany film roku, absolutnie wszytko przemiawia za tym że bedzie to wielki film, jednak będzie się go oglądało z lekkim żalem patrząc na Jokera(w zwiastunie
wygląda kapitalnie) że to ostatni film z udziałem Ledgera- film który dopiero mógł mu otworzyć wielką karierę.
Teoretycznie pełno drogę do sławy otworzył mu film Tajemnica Breakback Mountain, a w napisach końcowych do Dark Knight'a powinni złożyć mu jakąs dedykacje
Moim zdaniem najlepszy był Kiton. Najlepsze Batmany to część 2 z Kitonem, później część 1 z Kitonem i na 3 miejscu Batman z Balealem
Michael Keaton zagrał wg. mnie dobrze. Ale jakoś wybitny mi się nie wydawał... Kilmer i Clooney to wogóle na role Batmana są nieporozumieniem. Ale Bale zagrał tą postać świetnie. Ogólnie to on umie grać takie dość Mroczne Postacie ...
Zgadzam sie Bale jest świetny ale Keaton też był w tej roli dobry, także rozgraniczał role, jako Bruce Waine zadziorny podrywacz a jako Batman mroczny i niezłomny. Zawsze dla mnie najlepsze będą dwa pierwsze filmy z Burtonem i z gwiazdami(Nicolson, de Vito, Pfeiffer, Basinger)
Bale napewno świetnie zagrał, w to nie wątpię, ale rola Ledgera też może nas zaskoczyć. Myślę, że może nawet dorównać Nickolsonowi! (tylko w tej roli)
A Bale powinien w końcu dostać chociaż nominację do Oscara!...
zgadzam się z powyższymi wypowiedziami,Bale na pewno będzie świetny jak zawsze,ale myślę że Joker będzie rewelacją (mnie w zwiastunie powala), i również cieszę się że Kate H. została zastąpiona przez M.G.
Dwa pierwsze Batmany są bardzo dobre. Tylko Burton potrafi tworzyć takie filmy :) Lecz pomimo, że bardzo lubię filmy Burtona to wizja Nolana podoba mi się jednak bardziej. A do tych gwiazd co wymieniłeś nie sposób nie dorzucić jeszcze Walkena - znakomity aktor.
Bale jest po prostu genialnym aktorem; potrafi uratowac caloksztalt filmu.. tak jak Brody (tez na "B" ;P )
Dla mnie Bale najlepiej wypadł w tej roli...
Tak jakoś naturalnie. Nie wiem, najbardziej przypadł mi do gustu.
A co do Dwóch Twarzy, to ciekawe.. on na końcu filmu się pojawi chyba? Tzn. jako Dwie Twarze.