Wczoraj obejrzałem sobie jeszcze raz 2 część Batmana...
Cóż film jest dobry ale tylko dobry,może rozpisze w plusach i minusach:
PLUSY:
+całkiem dobra fabuła
+aktorstwo na bardzo wysokim poziomie, zwłaszcza Joker
+muzyka
+niezłe efekty ale przecież nie one chodzi
MINUSY:
-Film jest za długi,pierwsza godzina emocjonująca ale potem to trochę się dłuży.
-Brak Katie Holmes,fakt Gyllenhaal umie grać ale twarz to ona ma straszną,dużo lepsza
była Katie
-Za dużo wątków
''-Za dużo wątków'' - ten argument raczej zliczyłbym do plusów, im więcej wątków tym lepiej. Gdyby było ich mniej to mielibyśmy powtórkę z rozrywki al'a Tim Burton
''-Film jest za długi'' - sam oceniasz Transformers 3D, który trwa 157 minut. Poza tym druga godzina też jest bardzo dobra i nie mów mi że akcja z tymi dwoma statkami nie jest emocjonująca
''-Brak Katie Holmes,fakt Gyllenhaal umie grać ale twarz to ona ma straszną,dużo lepsza'' - ten argument natomiast pozostawię bez komentarza
1) Masz rację zwykle im więcej wątków tym lepiej ale tutaj niektóre z nich są wrzucone i przeciągnięte do bólu.
2) Mi nie chodzi o czas (film trwa 153 minuty a TF 3 157 minut) a o tempo i szybkość akcji,akcja na statku jest emocjonująca w ogóle ten film jest dobry ale są momenty w których film powinien się skończyć a wciąż trwa.
Dam ci przykład np Według mnie Ojciec Chrzestny 2 (192 minuty!) miał szybsze tempo.
3)Co znaczy "Bez komentarza" Gyllenhaal podobała ci się bardziej? Czy może nie dałbyś tego na minus? Nie wiem.
Ale ogólnie jest to kino na poziomie.