Mroczny Rycerz

The Dark Knight
2008
8,0 552 tys. ocen
8,0 10 1 551908
8,0 73 krytyków
Mroczny Rycerz
powrót do forum filmu Mroczny Rycerz

Porządny!

ocenił(a) film na 8

Fajny ten film nawet, wczoraj sobie zrobiłem seans i nie żałuję.
Przede wszystkim bez zbędnych dłużyzn, garść konkretów i doskonała gra aktorska, fabuła też się trzyma kupy, chociaż trzeba przyznać, że widz od razu może nie za bardzo wiedzieć o co chodzi, ale jeżeli nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze ;)
No i pieniądze... prócz Jokera, Batmana i tam paru innych odgrywają główną rolę w tym filmie.
Mnóstwo akcji, efektów specjalnych i charakteryzacji, chociaż tu muszę powiedzieć, że o ile Joker to po prostu farba i szminka, chociaż zajebiście to wyglądało to o tyle charakteryzacja i nitro graficzne dla "Dwóch Twarzy" wyglądało o wyśmienicie.
Wszyscy gadają jak to wyśmienicie zagrał Heath, zgodzę się, że zagrał naprawdę porządnie, a scena jak Jokuś wychodzi ze szpitala w zajebistym wdzianku i detonuje ładunek, naprawdę uśmiałem się jak diabli.
Napisy coś o Ch. Bale, bo ten aktor denerwuje mnie cały czas, gdziekolwiek by nie zagrał i tak wywołuje u mnie frustrację, gościu gra dobrze (Prestiż, T4 no i Mroczny Rycerz) dobrze zagrał... ale i tak mnie denerwuje ;)
Podsumowanie: Film naprawdę dobry,a obawiałem się bo wiadomo, filmy katastroficzne, sci-fi czy właśnie na podstawach komiksów to wychodzą przeciętnie, są oczywiście wyjątki, ale jednak tak jest. Ogólnie nie lubuję się w superbohaterach, ale ten film poleciłbym każdemu!
8/10