Mroczny Rycerz

The Dark Knight
2008
8,0 552 tys. ocen
8,0 10 1 551803
8,0 73 krytyków
Mroczny Rycerz
powrót do forum filmu Mroczny Rycerz

Joker z gangsterami "umówił się", że dostanie połowę kasy jeśli ZABIJE Batmana tak?

W takim razie za co niby dostał tą forsę na statku? Nie mogę tego skojarzyć i nie czaje szczerze mówiąc.

Przecież nie zabił Batmana ani nie zrobił czegoś co by miało pomóc tym gangsterom w ich niecnych uczynkach... W końcu ustawa Denta trwała w najlepsze

ocenił(a) film na 10

Szczerze mówiąc to ja też nie wiem. Zauważyłam ten fakt dopiero niedawno. Ale próbuję oglądać dalej nie zwracając na to uwagi: )

użytkownik usunięty

Lau przetransportował całą forsę mafii na początku filmu i był w jej posiadaniu. Podczas przesłuchania powiedział Rachel, że nie odda tych pieniędzy ale wyda swoich klientów, kiedy Joker wydostaje się z celi, bierze ze sobą Lau, który ma dostęp do tych pieniędzy.

użytkownik usunięty

Hmmm i to dlatego mu płacą połowę?

Przecież była mowa o zabiciu Batmana, za połowę kasy nic innego. Ale skoro tak mówisz to pewnie tak było, dziwne trochę to

użytkownik usunięty

Nic dziwnego w tym nie było :)

Lau nie zapłacił Jokerowi tylko oddał mu wszystkie pieniądze mafii, oczywiści został do tego zmuszony.

użytkownik usunięty

Raczej Joker wymusił od niego tą kasę,a potem ślicznie go spalił ^^ Razem z nią ^^
Tu nie chodzi o pieniądze tylko o przesłanie ^^