Mroczny Rycerz

The Dark Knight
2008
8,0 552 tys. ocen
8,0 10 1 551949
8,0 73 krytyków
Mroczny Rycerz
powrót do forum filmu Mroczny Rycerz

Wiem że to zabrzmi dziwnie, ale przeglądnąłem już jakieś 10 recenzji najnowszego Batmana i we wszystkich film jest wychwalany pod niebiosa, więc przyszło mi do głowy że może ludzie od marketingu przekupili recenzentów żeby film więcej zarobił na premierach? :) Raczej mało prawdopodobne ale możliwe, jednak wole wierzyć że to będzie jeden z najlepszych filmów jakie do tej pory widziałem.

ocenił(a) film na 10
tsw90

Tak, napewno szefostwo Warner Bros zdecydowało, że w ramach marketingu, każdy z recenzetów dostanie 1000$ za każdą pozytywną recenzję i dodatkowe 500$ jeśli będzie to bardzo pozytywna recenzja, w związku stym zrobili Reality show, które pócili w kinie Imax przed I'm Legend zwane "Dark Knight" Prologe w którem sami sfilmowali swoją robotę- jak zdobywali kasę na te recenzję, widać skok im wyszedł i teraz film zbiera same pochwalne recenzje.....

jak masz zamiar jeszcze coś głupiego pisać to lepiej nic nie pisz

ocenił(a) film na 10
tsw90

przygłup...

ocenił(a) film na 7
tsw90

tak i przekupili jeszcze Heatha zeby zrobił "zabójczy zart" i wrzucił w siebie tyle prochów ile bedzie mial pod ręką...

ocenił(a) film na 5
tsw90

Dla np. miliarda dolarów, można przekupić nie jednego recenzenta a 10.000, i zabić 15 ledgerów :)

ocenił(a) film na 10
Negative

hahaha nie wiem skad sie biora takie przyglupy naprawde powiedz mi kto cie zrobil a cie pomszcze...
filozof od teori spiskowej, wg ktorej gdyby tylko autorzy american pie albo gulczas a jak myslisz (zapewne ulubione filmy ów filozofa) mieli wystarczajace srodki by pozabijac glownych aktorow i przekupic krytykow to zamiast ojca chrzestnego dzisiaj na szczycie stalby gulczas a jak myslisz z 20 oscarami...zenada zal mi cie naprawde...powodzenia

ocenił(a) film na 5
Sammy_Jankis

Traktujesz poważnie wszystko co przeczytasz? :)

ocenił(a) film na 10
tsw90

Takie pozytywne pitolenie jest praktycznie zawsze w przypadku co bardziej wyczekiwanego tyułu. Ile to się człowiek już nie naczytał o "owacjach na stojąco" w Cannes itd a później siedzi się przed tym ekranem i myśli - k..wa gdzie te oklaskiwane arcydzieło ??

ocenił(a) film na 10
tsw90

Wow aż takiej ostrej reakcji to się nie spodziewałem, nie rozumiem Cie Sammy Jankis, musisz być naprawde poważnie nastawiony do życia skoro od razu na mnie najeżdżasz, nie napisałem tego tematu całkiem poważnie, poprostu jestem zaskoczony tym ze ten film zdobywa takie świetne noty, a że taka myśl mi przyszła do głowy (głupia dla tych którzy traktują ją poważnie) i sie nią podzieliłem to nie znaczy ze od razu trzeba tak ostro reagowac :) I nie martw sie nie gustuje w gulczasach i tego typu dziełach.

ocenił(a) film na 10
tsw90

I nic dziwnego że się dziwisz bo sam niejednokrotnie się nad tym zastanawiałem. W przypadku innych tytułów bo akurat Nolan, trzeba to sobie jesno powiedzieć, słabych filmów nie robi.

ocenił(a) film na 7
Gregg

jeszcze cos napisze - o ile w bardzo pochlebne recenzje TDK moge wierzyc spokojnie... to te cannes'owskie super recenzje "IJ i krolestwo czaszki ET" były na bank oplacone... nie ma bata

shamar

Jedno wielkie kupowanie w tym HOLLYWOOD... Żałosne....

ocenił(a) film na 10
tsw90

No tak, jak jest dobrze, to od razu coś tu nie gra. A nie lepiej po prostu uznać że film jest dobry? A o nowym IJ nie słyszałem by wszyscy zachwalali ten film tak jak Batmana czy Wall-ego (zresztą opinie o IJ są zupełnie podzielone).