Mroczny Rycerz

The Dark Knight
2008
8,0 552 tys. ocen
8,0 10 1 551803
8,0 73 krytyków
Mroczny Rycerz
powrót do forum filmu Mroczny Rycerz

Pytania

użytkownik usunięty

Dlaczego Dent(Batman) został aresztowany tuż po przemówieniu? Co miał właściwie na sumieniu? Bruce tak bardzo zabiegał o względy panny Dawes, że umawiał się z baleriną, licząc na to, że w ten sposób wybierze jego zamiast Denta?

użytkownik usunięty

"Dlaczego Dent(Batman) został aresztowany tuż po przemówieniu? Co miał właściwie na sumieniu?" - został aresztowany bo przyznał się, że jest Batmanem.
"Bruce tak bardzo zabiegał o względy panny Dawes, że umawiał się z baleriną, licząc na to, że w ten sposób wybierze jego zamiast Denta?" - co prawda mówił na początku, że to z kim Rachel się spotyka go nie interesuje ale myślę, że masz rację.

użytkownik usunięty

No właśnie tylko co złego do tego momentu zrobił Batman? W Begins, o ile pamiętam nie naraził się policji.

użytkownik usunięty

W "Batman Początek" Loeb nie był zadowolony, że zasługi są przypisywane Batmanowi i wydał rozkaz aresztowania... od początku "Mrocznego Rycerza" wiemy, że Batman jest ścigany przez oddział policyjny.

użytkownik usunięty

Umknęło mi to.

użytkownik usunięty

Ok, ale dlaczego Lau został oddany w ręce policji? I o co chodziło z tymi pieniędzmi?

użytkownik usunięty

Dawno nie oglądałem tej części więc napiszę to co pamiętam :) Policja dowiedziała się, że Lau uciekł z całą brudną forsą mafii do Hong Kongu a tam jurysdykcja Dent'a już nie sięga, więc Batman się tym zajął.

użytkownik usunięty

Joker po wybuchu szpitala tak po prostu sobie odjechał autobusem? Nie został dostrzeżony? Osoba, która znała tożsamość Batmana - ten gostek co przyszedł do Foxa z papierami - mógł przecież ujawnić go w dalszej części. Na statkach pojawili się więźniowie i obywatele. Dlaczego więźniowie zamiast niekaranych mieszkańców? W jaki sposób Ramirez zdradziła Rachel?

użytkownik usunięty

Nie mam problemu z tym żeby Ci odpowiedzieć ale czy to ma sens ? Tak naprawdę nad wszystkim można się zastanawiać m.in. jakim cudem Joker i jego ekipa niepostrzeżenie wnieśli beczki i ładunki wybuchowe na promy lub jakim cudem Batman ratując Rachel spadając na samochód nie robi sobie krzywdy. Niektóre rzeczy są błędami a niektórych nie ma sensu po prostu tłumaczyć ( chyba, że są tak rażące, że psują ogólny odbiór filmu ).

ocenił(a) film na 6

i może to właśnie jest ten moment, żeby samemu przed sobą się przyznać, że ten film się rozłazi w szwach i ciężko go uznać za arcydzieło.

ocenił(a) film na 9
Mudshark

to jest właśnie komiksowa umowność, a te wszystkie nadludzkie wyczyny Batmana czy niesowita inteligencja i przebiegłość Jokera nie są tutaj żadna wada. A film w swojej kategorii arcydziełem jest i wynoszac kino komiksowe na wyższy poziom

użytkownik usunięty
ApolloCreed_

Dawno go oglądałem i nie pamiętam co się stało z Jokerem i Dentem.Mógłbyś mi powiedzieć?

ocenił(a) film na 9

joker został aresztowany a dent zginął

użytkownik usunięty