Za każdym razem, jak oglądam ten film mam nieodparte wrażenie, że Rachel bardzo niekorzystnie wygląda. Zmęczona twarz, niedbale ułożone włosy. Zastanawiałem się, czy to wynika z trybu życia, które prowadzi w filmie a może takie było założenie scenarzysty, ale nie znalazłem odpowiedzi. Jako kobieta będąca namiastką niespełnionej miłości Batmana powinna być bardziej wyrazista - i to nie w sensie - atrakcyjna. Wcześniejsza Rachel z "Batman początek" była z kolei komicznie infantylna i bardziej pasowałaby jej rola stażystki, niż pani prokurator.
Rachel w TDK tak miała wyglądać, była bardziej ponura i mniej głupkowata niż Katie, przez co bardziej pasowała do mrocznego klimatu TDK.
Ponoć Holmes była ostro krytykowana przez fanów za występ w pierwszej części i zrezygnowała.
To jestem szczerze zdziwiony mi tam pasowała :) Ta z dwójki też ale mogliby już też ją w jedynce dać ;p
Ale trzeba przyznać, że momentami w BB jej mimika pozostawiała wiele do życzenia więc fani mieli za co hejtować jej występ :)
Jak Joke powiedział "and you are beautifull" to miałem nadzieje że Alfred doda "and that's why they call him a Joker"