Mroczny Rycerz

The Dark Knight
2008
8,0 552 tys. ocen
8,0 10 1 552017
8,0 73 krytyków
Mroczny Rycerz
powrót do forum filmu Mroczny Rycerz

Mam nadzieję, że stąd spojlera nie widać. A więc do rzeczy:
Jak to było naprawdę? Dziś oglądałem po raz kolejny i nie za bardzo dosłyszałem, co mówili ludzie Gordona i już zupełnie straciłem orientację. Czy:
a) zakładnikami byli przestępcy Jokera, a rzekomymi złoczyńcami były właśnie niewinne osoby?
b) było tradycyjnie: siedzący zakładnicy są niewinni, a winni są ci, co nad nimi stoją?
c) czy policja i SWAT zdążyli się na czas dowiedzieć prawdy?
d) a może powrócimy do punktu A: policja dowiaduje się o sztuczce Jokera, a była to tylko podpucha i tak naprawdę ci stojący, z trzęsącymi się rękami i doklejonymi karabinami nabierają stróżów prawa i okazują się rzeczywistymi przestępcami?

Mam nadzieję, że ktoś zrozumie, o co mi chodzi. Z góry dziękuję za odpowiedź.

ocenił(a) film na 10

Ludzie Jokera udawali zakładników, zaś zakładnicy zostali zmuszeni odgrywania roli ludzi Jokera. Policja na początku o tym nie wiedziała, dlatego Batman musiał się bić nie dość, że z ludźmi Jokera, to jeszcze z nimi.

ocenił(a) film na 7
deathmaster

Popieram przedmówcę. Uważam tak samo

ocenił(a) film na 9
Kumas576

Nie ma co uważać i sądzić bo to w filmie jest przedstawione. SWAT sądziło, że jest normalnie (zakładnicy to zakładnicy, goście z karabinami i maskami klauna to przestępcy). Można zobaczyć w jednej scenie jak dwóch kolesi kryje się z karabinami. Później jest mowa, że tymi złymi są lekarze, reszta to zakładnicy. Ogólnie byli nieźle przemieszani i chyba o to Jokerowi chodziło, o dezorientację.