Mroczny Rycerz

The Dark Knight
2008
8,0 552 tys. ocen
8,0 10 1 551858
8,0 73 krytyków
Mroczny Rycerz
powrót do forum filmu Mroczny Rycerz

Szpony

ocenił(a) film na 9

Ja najbardziej obawiam się tych strzelających szponów na nadgarstkach Batka. Od razu smierdzi mi to Schumacherem, nie wiem jakoś nie wyobrażam sobie tego w filmie Nolana. A jak już będzie to niech chociaż przedstawią to w pożądny sposób.

In Nolan We Trust :P

Jack_Napier

Schumacher..wrrrr...dobrze że sutków nie będzie..

ocenił(a) film na 9
Jack_Napier

nie no może być fajny patent. Pod pewnymi warnunkami
a) nie będą świeciły na kolorowo jak joja
b)nie będzie przy tym krzyczał "użyje teraz bat-spinaczy" albo coś w tym rodzaju.
c) najprawdopodobiej mogą to też być zmodyfikowane surikeny ;)
d) ew. takie dwa szpony jak miał predator przymocowane do ręki. Też kozacko wyglądały. I nie przypominały szumachera:D

Zobaczymy. Myślę, że pan Nolan wie co robi, bo nie zawiodłem się jego filmach, więc jesli go producent w dupsko nie szturcha i nie mówi mu jak ma być, jak to było z szumacherem, to będzie GIT :D

ocenił(a) film na 9
Redgard

zamisat tych szponów cokolwiek to bedzie z chęcią bym widział zeby Batman na plecach miał płetwe ala Rekin :p byłby wtedy batsharkman :D ... . hehehe a jak by kozacko mógł lać z tej płetwy :p z półobrotu hehehehehe :D

Tak kazdy gada ze Nolan wie co robi itd ... a nikt tu jeszce nie wspomniał ze z tych wszystkich filmów które Nolan nakręcił to właśnie Batnman Begins jest najsłabszy :/ ... . przykro mi to stwierdzać ale taka jest prawda, chodzi mi o jego najbardziej znane filmy, Memento, Bezsennosc, Prestiż ... . jak myślicie czy Nolan bedzie w stanie zrobic najmroczniejszy film w swoim dorobku? czy ulegnie presji producentów i zrobi film dozwolony od lat 13?

ocenił(a) film na 8
mieszkoxxx

Masz racje, w świetle JEGO WŁASNYCH produkcji najsłabiej wypada Początek ale trzeba myśleć racjonalnie... Nolan dopiero rozgrzewał się przy wątkach batamana, odtworzył nową epicką opowieść... po spektakularnych kiczowatym i gównianych produkcjach Schumachera; Batman Początek to naprawdę godny powrót gacusia. W moich oczach TDK będzie o wiele wiele lepszy i Nolan zasiądzie na tronie zaraz za Burtonem ;D

Chris dobrze wie, że produkcje (typu Batman) przyciągają najwięcej dzieci i to jest fakt... ale myślę, że Nolan mógłby pokusić się o kategorie wiekową 16+. Joker to jednak nie postać typu Ras al Ghul z Początku... Joker ma mroczną historię i osobowość a z tego co do nas napływa (chodzi o informacje, przecieki itp odnośnie Jokera) w moim odczuciu Nolan nie zamierza przedstawiać tej postaci łagodnie i kolorowo, do tego na deser jeszcze Two-Face... I believe in Christopher Nolan!

ocenił(a) film na 10
mieszkoxxx

A ja tam żałuję, że nie dali zrobić Schumiemu jeszcze jednego filmu. Chciałbym zobaczyć nowy kostium Batmana z gumowym penisem na przykład (bo Schumacher zapowiedział, że następna część po BiR miałaby być mocniejsza - ja bym się właśnie takiego efektu w tym przypadku spodziewał :P).

Filo_20

odświeżąm normalne tematy czyli związane z filmem Dark Knight :)

pozdro :D