Mroczny Rycerz

The Dark Knight
2008
8,0 552 tys. ocen
8,0 10 1 551949
8,0 73 krytyków
Mroczny Rycerz
powrót do forum filmu Mroczny Rycerz

Po prostu nie do wiary jakie ten film zbiera recenzje, spodziewałem sie po POCZąTKU czegoś naprawdę wyjątkowego na tle tych wszystkich produkcji które zalewają nasze kina ostatnio, ale widzę że jest możliwość otrzymania czegoś jeszcze lepszego. Liczę na to że poziom najnowszego filmu Nolana osiągnie coś więcej niżeli tylko laury w kategorii "adaptacja komiksu". Jednego możemy być pewni, św. p. Heath Ledger spisał sie na medal, już za zwiastun dałbym mu nominacje do OSCARA.

ocenił(a) film na 10
dann86

zapomnieliście że jedna adaptacja komiksu już miała szanse na ważniejsze uhonorowania.pierwsza częśc Spider-Mana ma na koncie aż 2 nominacje do Oscara (za scenariusz i cośtam jeszcze)i wcale sie niedziwie bo uważam ten film za jedną z najlepszych ekranizacji komiksu.

ocenił(a) film na 8
Walker_

spiderman z nominacją za scenariusz? :lol: człowieku nie kompromituj się

ocenił(a) film na 10
Sati

hahah, to chyba jakiś inny Oscar był :)

Walker_

chyba Oscar de la Hoya ;)
wcale nie za krotki

Walker_

SPIDER MAN nie miał nominacji za najlepszy scenariusz poza tym nominacja do OSCARA za stronę techniczną to żaden ewenement, wstyd jeżeli znany tytuł takowej nie otrzyma. Bardziej mi chodzi o kwestie artystyczne, a w przypadku MROCZNEGO RYCERZA jest na to szansa.

ocenił(a) film na 10
dann86

widac że nigdy nielubiliście postaci Spidermana ale prawda jest taka że pierwsze 2 części pająka są na bardzo podobnym poziomie co nowy Batman,i sie sami nieośmieszajcie bo pierwsza częśc miała 2 nominacje, jak myslicie że za efekty to se sprawdżcie amatorzy.tak wielbicie Batmana a zapominacie o innych udanych ekranizacjach.

Walker_

Ale oni nie plotą pierdół o nominacji spder-mana za scenariusz :)

ManBehindTheMist

spider-mana ofc :)

ocenił(a) film na 8
Walker_

jedyna osoba która się tu ośmiesza to ta, która zasugerowała że pajączek miał nominację za scenariusz.
deal with it.

Walker_

Uwielbiam postać SPIDER MANA, mam wszystkie części na DVD, i nie uważam że trójka jest gorsza jak większość, nie zmienia to jednak faktu iż jest to film na kompletnie innym poziomie niż ostatni BATMAN, zrobiony kompletnie z inna wrażliwością. Ale skąd nominacja Ci się wzieła do OSCARA za scenariusz dla Spidey'ego to nie wiem, dwójka była nominowana w tej kategorii ale do SATURNA.